F-3686AC hinta

Miksi F-3686AC modeemi maksaa DNA kaupassa eriksen ostettuna 2,45€/kk 24kk (eli 58,80€)

Mutta jos yritän tilata laajakaistan, niin DNA tyrkyttää minulle samaa modeemia jo 5,25€/kk 24kk (eli 126€) hinnalla

Pitääkö nyt tilata laajakaista ilman modeemia ja sen jälkeen mennä DNA kauppaan ja tilata modeemi erikseen? Mitä järkeä tässä on?

Kommentit

• Hei Miika!

Kyseinen 58,80 e laite on siis takuutarkastettu malli. Täysin uutena sama modeemi maksaa esim. laajakaistatilauksen yhteydessä kertamaksulla 127 e, uusia modeemeita ei tällä hetkellä ole erikseen myytävä verkkokaupassa. Toki jos haluat niin voit tilata laajakaistan ja edullisemman takuutarkastetun modeemin myös erikseen.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Tällä hetkellä myös laajakaistaliittymää tilattaessa nettikauppa tarjoaa vain tuota "takuutarkastettua" versiota. Kun kerran takuuhuollettuja laitteita tuntuu olevan DNA:lla kasapäin, niin voisitteko vähän luonnehtia millaisia takuukorjausta vaativia vikoja niissä tyypillisesti ilmenee?

Arveluttaa koko paketin tilaaminen, jos modeemit ovat kovin vikaantumisherkkiä ja niille saa 24 kk sopimuskaudesta huolimatta vain 6 kk takuun.

Kaiken kukkuraksi DNA ei nähtävästi tue mitään muuta modeemityyppiä, vaan DNA:n tarjoama laite on pakko olla. Voisitteko mahdollisesti sitten hankkia vähän parempia laitteita sinne myyntiin, jos nykyiset ovat niin rihkamaa ettei niille voi edes takuuta myöntää?

• Henkilökunta voisi vastata, että saako liittymäsopimuksen purettua sitoutumisajan aikana - ilman sanktioita, jos modeemia ei 6 kk:n takuuaikana saada toimivaksi?

Modeemeita on varmaan vaihdettu aika paljon, koska ne ovat huonon ohjelmiston takia toimineet huonosti. Toimivan ohjelmiston saamiseen meni yli 1 vuosi aikaa.
    Viimeisimmällä ohjelmistolla minun käytössäni on modeemi toiminut asiallisesti.
    2.4 GHz:n WiFi:n olen disabloinut, kun sitä en käytä, joten siitä ei ole kokemusta.
    Pelkkä modeemin WiFi:n kantavuus ei riittäne suuremmissa asunnoissa.
    Modeemi soveltunee parhaiten yksityiskäyttöön, koska näyttää siltä, että porttia 80 ei saa otettua käyttöön.
    Myöskään modeemin WAN-portti ei tunnu toimivan ethernet-yhteydellä.

Aikaisemmin käytin modeemia siltaavassa tilassa ja kytkin sen perään erillisen reitittimen, koska modeemin 5.0 GHz:n WiFi sortui.
    Nyt käytän modeemia reitittävässä tilassa ja modeemin omaa 5.0 GHz:n WiFi:ä.
    Joskus esiintyy tunnistusongelmaa WiFi:llä, mutta samaa esiintyi joskus reitittimelläkin, joten ongelma ei liene noissa laitteissa. Läppärin uudelleenkäynnistys korjaa tilanteen.
  • Kerran vaihdoin modeemin siinä toivossa, että se toimisi paremmin (n. 1 v sitten). Ei toiminut paremmin, joten käytin sitä sen jälkeen siltaavana.
    Voihan takuutarkasettujen joukossa olla varsinaisesti viallisiakin laitteita, enkä Infocaren takuutarkastukseen luota.
    Itse ostin aikoinaan takuutarkastetun Wbox HD3:n ja se on toiminut hyvin. Kaikilla ei näköjään ole siitä samanlaisia kokemuksia.
  • Mielestäni jos tekee 24kk sopimuksen, modeemi pitäisi saada liittymän mukana. Erityisesti kun mikään muu laitte ei edes toimi liittymän kanssa. Ja ilman modeemia liittymä on käyttökelvoton. Se on palveluntarjoajan tehvtävä huolehtia siitä, että palvelu jota he myyvät pystyy käyttämään. Ja 6kk takuu ei todellakaan ole sitä.

PS. Toimiiko 80 portti jos modeemin laittaa silttavaan tilaan? Koska ilman 80 porttia liittymä on ainakin itselleni käyttökelvoton.
  • Lue tuolta: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-sagemcom-f-3686ac-uusin-paivitys-rikkoi-portin/ 80 uudelleenohjauksen.

Laitteet myydään erikseen liittymiin. Ei taideta enää ellä ADSL-aikaa, jolloin kympin modeemin sai kaupanpäällisiksi.
  • Linkissä kerrotaan, että "Modeemin laittaminen siltaavaan tilaan on ratkaisu kyllä". Omakohtaista kokemusta ei ole.
  • Huhuu DNA, voitteko ystävällisesti ottaa kantaa ketjussa esitettyihin kysymyksiin? Mikä näissä modeemeissa oikein mättää, jos niitä palautetaan jatkuvasti eikä DNA itsekään tohdi myöntää niille kunnollista takuuta?

• Mitä kysymystä tarkalleen tarkoitat? Portin 80 uudelleenohjauksesta on keskustelu täällä, johon viasta myös löytyy tarkempaa tietoa: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-sagemcom-f-3686ac-uusin-paivitys-rikkoi-portin/

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ei hyvä tavaton sentään. Esitin viikko sitten huolenaiheita, joilla ei ollut mitään tekemistä portin 80 kanssa. Ja juuri edellisessä viestissä toistin näiden kysymysten oleellisen sisällön.

Lisäksi käyttäjä PW on kysynyt: "Henkilökunta voisi vastata, että saako liittymäsopimuksen purettua sitoutumisajan aikana - ilman sanktioita, jos modeemia ei 6 kk:n takuuaikana saada toimivaksi?"

Tällä asiakaspalvelukanavalla ei ole kauheasti virkaa, jos henkilökunnalla ei ole aikaa edes lukea viestejä ennen niihin vastaamista.

• Laitteessa ei ole havaittu kertomasi kaltaista yleistä vikaa ja takuutarkastetut laitteet ovat juuri esim. palautettuja laitteita jotka muuten kyllä toimivat normaalisti. Henkilökohtaisesti en ole modeemin toiminnassa havainnut vikaa, varsinkin WLAN yhteys on selvästi parempi vanhaan modeemiin verrattuna.

Liittymäsopimusta ei ole mahdollista purkaa toimimattoman laitteen vuoksi, toimimaton laite vain vaihdetaan uuteen ja liittymä lähtee taas toimimaan.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Mielenkiintoista. DNA:n mukaan laitteissa ei ole yleistä vikaa, mutta tällä hetkellä varasto koostuu yksinomaan palautetuista laitteista. Ilmeisesti ihmiset siis palauttelevat modeemeita sankoin joukoin aivan huvikseen ilman mitään syytä. Kuulostaa uskottavalta.

• Etämyynnin varasto koostuu takuukorjatuista laitteista, koska etämyynnissa olevat modeemit ovat valitettavasti päässeet loppumaan, näitä on taas luvassa lisää viikolla 24.

Modeemia kannattaakin tiedustella lähimmästä DNA Kaupasta, joissa laitteita todennäköisesti edelleen on.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jos ostan takuutarkastetun modeemin, jolla on 6kk takuu ja se hajoaa vuoden päästä, niin joudunko ostamaan uuden? Eli pahimmassa tapauksessa 24kk sopimuksen aikana voin joutua ostamaan 4 modeemia?

Miksi DNA ei voi antaa modeemia liittymän mukana? Kun sopimus päättyy, palautan modeemin. Jos se hajoaa sopimuksen aikana, niin DNA korvaa sen ilmaiseksi, yksinkertaista.

Elisalla homma toimii kiinteistökaistan kanssa, menin Elisa-myymälään, avasin sopimuksun, Elisa antoi minulle VDSL2 modeemin, kun kyllästyn liittymään, niin palautan modeemin. Sama juttu ennen oli DNA:llakin, mun vanhemmilla on edelleen Welho 100/10 yhteys ja DNA:n kaapelimodeemin, joka pitää palauttaa kun päättää irtisanoa sopimuksen, modeemi tuli liittymän mukana ilmaiseksi. Toisessa lämpässä oli DNA:n taloyhtiökaista, joka kuului vuokraan, piti vain hakea modeemi ilmaiseksi DNA:lta, kun muutin pois, niin palautin modeemin.
  • Nimenomaan. On kohtuutonta, että DNA edellyttää DNA:lta ostetun modeemin käyttöä, mutta pitää kaupan vain ilmeisen laadutonta tavaraa. Edellenkään ei ole saatu DNA:lta mitään vastausta siihen, miksi modeemeita on palautettu niin paljon.

Vaihtoehtoisesti DNA voisi sitten sallia muiden valmistajien modeemien käytön liittymiensä kanssa. Modeemit ovat standardilaitteita, joten mitään teknistä estettä tälle ei ole.

• Kalle: Modeemit eivät ole standardikamaa. Tälle modeemille DNA on teettänyt oman firmiksensä, josta on osa ominaisuuksista poistettu, jotta se soveltuisi DNA:n verkkoon, eivätkä nämä modeemit häiritsisi vanhempien standardimodeemien toimintaa.

Aikaisemmin oli tarjolla vuokramodeemeita, jotka sisältyivät ao. liittymään. Valitettavasti nykyisin modeemit myydään, eivätkä ne kuulu liittymän hintaan.

Modeemeita on vaihdettu sen takia, että ne aikaisemmalla ohjelmistoversiolla toimivat huonosti. Vaihto ei korjannut tilannetta, vaan ongelma jatkui.
    Nyt viimeisin ohjelmistoversio näyttää korjanneen ongelmat  (2.4 GHz:n Wifi:stä en tiedä, kun sitä en käytä).
    Yli vuosihan tuossa meni ja sinä aikana modeemia oli käytettävä siltaavassa tilassa ja sen perään oli kytkettävä erillinen reititin tai kärsittävä ongelmista!
  • Turhilta vaihdoilta olisi vältytty, mikäli DNA olisi tuon ohjelmistovian myöntänyt!