F-3686AC v1 Wifi-kanava vaihtuu

Jostain syystä modeemin F-3686AC v1 Wifi-kanava vaihtuu itsestään miltein heti, kun sen on asettanut kanavalle 108.  Muuttuu kanaville 40-48.
Aikaisemmin samassa läppärissä samoilla asetuksilla näin ei ole tapahtunut. Toki Windowsia olen päivittänyt, mutta sen langattomaan verkkokorttiin ei ole vuosiin tullut päivityksiä.
Kysyin asiaa sähköpostilla DNA:n asiakapalvelusta ja sieltä vastattiin osoite, josta voisi Wifi-ongelmista kysellä. Mielestäni kyse on DNA:n markkinoiman modeemin ongelmasta.
Mitähän asialle voisi tehdä?

Kommentit

• pääsetkö katsomaan logi tiedostoja ja onko siellä tutka/radar valituksia tai tietoja. kyseinen ja monet kanavat kuuluu tutkan välttämisen sääntöön, eli saattaa vaihtaa kanavaa. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels#5_GHz_(802.11a/h/j/n/ac/ax)
    lasselusse
  • En löytänyt tutka/radar nmellä mitään event log:sta. Insider ogjelmassa vaihdetun kanavan kohdalla on myös oranssinvärinen yhteys, joss lukee DNA-Wifi-5 GHz... ja toinenkin DNA-Wifi-617c samalla muutetula tajuudella. Tuollaisia ei ole aiemmin ollut.
    PW
  • Ratkaisu löytyi: Olin laittanut Beamforming Transmission (BFR) ja Beamforming Reception (BFE) asetukset enbled tilaan. Palautin ne oletuksiksi Diusable tilaa ja ongelma poistui. Aiikoaisemmin nuo eivät olleet tuollaista eiheuttaneet.

PW
  • Ei näköjään ollut kuin hetkellinen asia. Nyt tilanne on sama :-(