Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

F-3686AC:n 1Gb LAN takkuaa

Olen yrittänyt selvittää miksi 1Gb:n nopeutta käytettäessä yhteys katkeaa, kun aloittaa nopeustestin DNA:n sivuilla tai jossakin muualla. Myös muulloin LAN-yhteys voi mennä jumiin. Olen yhdistänyt tietokoneen suoraan modeemin RJ45:een käyttäen CAT 5E, CAT6 ja UTP - kaapeleita. Kaikilla tulos on sama. 100 Mb nopeutta tarjoavan hubin kanssa ei ole ollut ongelmia, mutta tietysti tällöin menee vain 100Mb läpi. WLAN:in kautta nopeustesti tai muu käyttö onnistuu ongelmitta. Ongelma on siis rajattu nyt RJ45-USB-konvertteriin, joka on kiinni tietokoneessa tai F-3686AC-modeemiin. Tietääkseni kummassa on vika kysyisin onko kuvaamaani ongelmaa havaittu tällä modeemilla?

Kommentit

 • Hieman hämää mainintasi "RJ45-USB-konvertteri". Miten se tähän liittyy?
  Jos käytät USB-konvertteriä tietokoneen liittämiseksi modeemiin, niin se ei todennäköisesti ole yhteensopiva (nopeuskaan ei riitä). Minkä USB-standardin mukainen konvertteri tuo on?
  Onhan liittymäsi Valokaapeli Plus 1 Gbit/s liittymä?
  Onko samanaikaisesti monta laitetta modeemin kautta verkossa?
 • Konvertteri tarvitaan siihen, että mulla ei ole LAN-liityntää suoraan läppärillä. RJ45-USB-konvertteri on toisesta päästä USB3 ja toisesta päästä tukee 1GB/s nopeutta. Nettiyhteys on 200 Mb/s ja hetki tällä nopeudella dataa voi tulla, mutta sitten tökkää ja ei datan tulo loppuu.
 • Mikä on läppärisi USB-portin tyyppi?
  Yhteys ei käytä 1 Gbit/s nopeutta, vaan korkeintaan 200 Mbit/s, vaikka modeemi siihen pystyisikin.
  En usko ongelman olevan modeemissa, vaan läppärissä tai konvertterissa.
  Ehkä kannattaisi tutustua konvertterin ja läppärin asetuksiin.
 • Hei Vesa!

  Muilta asiakkailta ei ole tullut yhteydenottoja liittyen 1G nopeuksien toimimattomuuteen piuhan kanssa, joten yhteyttä olisikin hyvä kokeilla laitteella jossa on suoraan Gigabit ethernet kykyinen RJ45-portti. Varsinkin kun yhteys toimii muille laitteille ethernet piuhalla.

  Ja koska kyse on USB-laitteesta niin tämä voi vain olla ongelma läppärin tiettyjen USB-porttien kanssa ja nämä kaikki kannattaa käydä läpi. Usein jos USB-portteja on lukuisia niin nämä voivat olla eri USB-ohjaimien takana ja ongelma voi liittyä vain yhteen näistä.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Vaihtamalla toiseen 1 Gb/s USB-Ethernet convertteriin ongelma poistui eli siinä oli vika.
 • Hyvä että ongelma ratkesi!
  Joissakin tapauksissa tarvitaan ristiinkytketty ethernet-kaapeli. En tiedä, että onko noissa converttereissä siirtosuuntaeroja.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.