F-3686ACv2 reitittimenä

Seinästä tulee rj45 joka menee F-3686ACv2:n 4-porttiin. 1 ja 2 portissa netti ei toimi, mutta 3-portti on sillattuna ja netti toimii tietokoneessa.

Mutta miten saan WiFin toimimaan?

Kommentit

• Hei!

Kyseessä on kaapelimodeemi eikä tämän käyttöä reitittimenä ole valitettavasti tuettu, emme siis voi auttaa ongelmissa jos laitetta yritetään käyttää ethernet laajakaistassa.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • TÄMÄ LOYTYI
    DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin" on WAN-portti esimerkiksi toisen modeemin yhteyden reittittämiseen. Kyseessä on kuitenkin kaapelimodeemi, jotenka WAN-portti on lisäominaisuus.

Ethernet-talouksissa ongelmana on ollut modeemin TTL arvo, joka aiheuttaa joissakin Ethernet-kohteissa F-3686AC:n toimimattomuuden. Tiivistetysti ongelma syntyy kun taloyhtiön yhteinen reititin on päivitetty uusimpaan versioonsa. Tähän on tulossa päivitys lähiviikkoina, mutta sen saadakseen modeemi täytyy olla liitettynä kaapeliverkkoon yöaikaan.

Lisäksi käyttäjän pitää asettaa F-3686AC:n asetukset seuraavasti:
    -Reset modeemille
    -Connection välilehti--> WAN-port enable ja Apply
    -Modeemin ssammutus ja ethernet-kaapelin kytkentä WAN-porttiin
    -Modeemin käynnistys
    -Jos F-3686AC:ta käytetään toisen yhteyden reitittimenä, kannattaa tupla NATin välttämiseksi asettaa yhteysmodeemi siltaavaan-tilaan

DNA ei suosittele F-3686AC:n käyttöä Ethernet kohteissa tai jatkuvaa käyttöä pelkkänä reitittimenä. Toimivuutta ei voida taata, kaapelimodeemeita ei voida päivittää kuin kaapeliverkossa ja nimenomaan Ethernet-kohteisiin tarkoitetut reitittimet kuten "DNA Valokuitu Plus -modeemi DG200AC Ethernet-talouksiin" sisältävät Ethernet-kohteisiin räätälöityjä ominaisuuksia ja asetuksia, mitä kaapelimodeemit eivät saa.

ELI OMALLA VASTUULLA
    Tuomas Raatikainen
  • Hei,

F-3686AC:ssa on ko. WAN-portti, jonka käyttöön on lainatut rajoitteet.

F-3686ACv2:ssa WAN-porttia ei ole, joten se toimii lähtökohtaisestikin ainoastaan kaapelikohteissa.
    Olli Kehityspäällikkö
  • F-3686AC toimi hyvin vuoden tai kaksi mutta meni rikki. Sain tialle F-3686ACv2 jonka saa toimimaan ilman kaapelia. Wifiä en saa toimimaan ja aino tarkoitus tälle boksille oli että sais wifin toimimaan.
    juuu