F-3890V3-reititin: langallisen ja langattoman verkon näkyvyys

Vaihdoin syksyllä vanhan DNA:lta hankitun reitittimen uuteen otsikonmukaiseen laitteeseen. Olen nyt törmännyt ihmeelliseen ongelmaan, jota ei vanhalla laitteella ollut, mutta en osaa tätä nyt sitten itse ratkaista.

Kotonamme osa laitteista (PC, televisio) on ethernet-piuhan päässä eli langallisessa verkossa. IP-alue 192.168.1.X.

Loput laitteet (puhelimet, tabletit, läppäri) ovat sitten langattomassa WLAN-verkossa.Näiden IP-alue on 192.168.170.X.

Reititin on NAT-moodissa eikä siltaavana.

Syystä tai toisesta, en millään enää onnistu saamaan WLANissa olevia laitteita näkemään langallisia tai toisinpäin. PC ja televisio (langallisessa verkossa) kyllä näkevät toisensa ja esim. DLNA-palvelu toimii. Mutta sitten taas en millään onnistu PC:llä näkemään Wifissä kiinni olevaa tulostinta, vaikka antaisin suoran IP:n hakua varten. Wifissä oleva Android-puhelin kyllä iloisesti pingaa printteriä ja pystyy sitä käyttämään. Myöskään langattoman läppärin DLNA-palvelu ei näy televisiolle enää samasta syystä.

Kysymykseni siis on: mitä konfiguraatiomuutoksia reitittimen hallintasivuston puolella (tai jossain muualla) pitäisi tehdä, jotta saisin taas langattoman ja langallisen verkon laitteet näkemään toisensa? Aikaisemmalla reitittimellä ilman sen kummempaa arpomista tämä toimi. Esim. Oculus Air Link toimi ilman ongelmia langalliseen PC:hen, mutta ei toimi enää reitittimen vaihdon jälkeen.

Onko jollakin kepillä mahdollista saada konffattua näitä verkkoja samoille IP-alueille?
Erik Forsström Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Aiheeseen taisikin löytyä potentiaalinen ratkaisu toisesta kysymyksestä. Olen tainnut virittää WLANin huolimattomasti käyttämään Guest-verkkoja. Näille annetaan automaattisesti eri IP-alueen osoitteet.

Eli kun virittää Guest-verkkojen sijaan sen varsinaisen oikean Wifin tulille, niin johan alkaa lyyti kirjoittaa. Kiitos ja anteeksi :-D
    Erik Forsström
  • Hei Erik!

Hyvä kuulla, että ongelmaan löytykin jo ratkaisu.
    DNA Ida S palveluasiantuntija