F-3890v3 "TR-069 connectivity to (dna.acs.domos.no) has failed"

"TR-069 connectivity to (dna.acs.domos.no) has failed" messua tulee logiin monta kipaletta sekunnissa jatkuvalla syötöllä. Aivan kaikki messut ovat severityllä "info", joka tekee login tutkimisen käytännössä mahdottomaksi koska kahdessa päivässä logia on yli 1200 sivua. Onko tähän tulossa korjausta firmispäivityksellä / milloin?
HitokseenHerjaa Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Soita asiakaspalveluun ja varmista, että modeemin numero on oikein kirjattu asiakkuudellesi.
    PW
  • Samaa näytttää minulla saman mallin modeemi: yli tuhat sivua tuota samaa Nettipulssin taustapalvelun yhteysvirhettä.
    Ile_
  • Ile_
  • Kilautin juuri aspaan, siellä ei tiedetty mitään. On ehkä tulossa johonkin joku päivitys :-) En tiedä liittyykö mitenkään tähän, mahdollisesti, mutta v3 motukalla latenssi on heilunut yleisesti isompana kuin v2:lla. Mitään tietoa ei ole että onko docsis 3.1 päivitystä tulossa ikinä, joten ei voi mitenkään suositella v3 laitteen ostoa, huonompi kuin v2. Nyt vaikuttaa siltä että menivät rahat hukkaan.
    HitokseenHerjaa
  • Ajoin tracert-kommennon ja se sanoo tuollasta:
    Tracing route to dna.acs.domos.no [95.217.144.99]
    10 10 ms 10 ms 12 ms static.99.144.217.95.clients.your-server.de [95.217.144.99]

Ja itsella kanssa Dnan kaapeliyhteys, ja tuon "dna.acs.domos.no"-osoitteen löysin sattumalta oman nimipalvelimeni logista. Mikä tuo on? Loppuosa ".no" viittaa norjaan mutta dns-nimi(.de) saksaan..
    Jukka-Pekka Siikanen
  • Pistin Domokselle Twitterissä messua että heidän pitää keskustella DNA:n kanssa miksi motukat pommittavat puolen sekunnin välein... https://www.domos.no/
    HitokseenHerjaa
  • Tuossa palvelimessa(95.217.144.99) pyörii näköjään IIS, mutta mitään sivuja ainakaan portissa 80 ei ole(muu kuin default IIS-ikkuna). Tuntuu vähän oudolta, miksi DNA:n modeemit tekisi nimikyselyitä tuosta palvelimesta.

Ote omasta DNS-logista:
    Feb 5 17:01:28 dnsmasq[16081]: query[A] dna.acs.domos.no from 82.181.oma.julki-ip
    Jukka-Pekka Siikanen
  • Domoslabs vastasi eilen että tutkivat. Nyt näyttää että viimeyönä on tullut firmispäivitys ja herjaa ei enää tule. Uusi firmisversio on FAST3890V3_DNA_sw05.76.9.8u-5, vanha muuten sama mutta lopusta puuttui '-5'. Miltä muilla näyttää logi?
    HitokseenHerjaa
  • Tähän vielä,

Osaisiko Dna antaa jotain infoa, mikä tuo "dna.acs.domos.no"-juttu oli?

Jukka-Pekka Siikanen
  • Ja taas näkyy logeissa(asun Espoossa), että DNA:n modeemi tekee nimikyselyä jostain ihme palvelimesta, jossa vielä IIS(port80) auki.

Mar 7 19:57:07 dnsmasq[697]: query[A] dna.acs.domos.no from 82.181.oma.ip

Voisiko DNA vastata, miksi modeemit haluaa yhteyttä tuohon palvelimeen?
    Jukka-Pekka Siikanen
  • @Jukka-Pekka Siikanen Olen päätellyt, että nuo modeemin yhteydenotot Domoksen palvelimelle liittyvät DNA:n käyttöönottamaan DNA Nettipulssi -toimintoon: Nettipulssi pitää kotiverkostasi huolta. Ota pulssi! | DNA "Kun käytössäsi on Nettipulssilla varustettu DNA:n modeemi, tekoäly säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä ja antaa käytännöllisiä suosituksia yhteyden parantamiseksi."

Kyseessä lienee nimittäin DNA-brändätty Domos Wi-Fi Slicing, josta Domos puolestaan kertoo näin: "For improving the models, Domos may extract fully anonymised “corner case” data sets, i.e. when facing unfamiliar data sets that the algorithms have not been properly trained for. " Technology — (domos.no)

Eli päättelyni mukaan kyse on siitä, että modeemi lähettää Domokselle analysoitavaksi tiedot netinkäytöstämme, jotta Domos voi kouluttaa tekoälyään, ja nämä yhteydenottokerrat näkyvät Sagemcomin lokissa.
    Ile_
  • Minulla ei (vielä?) näy. Firmis FAST3890V3_DNA_sw05.76.9.8u-5.
    HitokseenHerjaa
  • Ile_ Kiitokset, jaa se on tollanen vakoiluhärpäke tällä kertaa. "DNA:n modeemissa asuva tekoäly pitää kotiverkostasi huolta ja tuunaa sitä taustalla automaattisesti. "

Kotiverkko (LAN-puoli+wifi) ei kyllä kuulu Domokselle eikä edes DNA:lle. LAN-puoli on asiakkaan oma verkko, WAN-puoli kuuluu sitten DNA:lle.. tai mielestäni näin ainakin pitäisi olla. Aika härskiä, jos ne analysoi ihmisten LAN:in liikennettäkin.
    Jukka-Pekka Siikanen
  • Em. voi olla syy miksei minulla näy logissa pommitusta, SSIDit on disabloitu ja laite on bridgemoodissa eli siinä ei mitään sisäverkon liikennettä ole. Sisäverkon hoitelee Ubin ER-12. Tai sitten seuraavan buutin jälkeen alkaa kotiinsoittelu...
    HitokseenHerjaa
  • @HitoiseenHerjaa Voi luultavasti johtua tuosta, koska minulla on sama softaversio, ja modeemi on siltaavana (koska modeemin oma wifi pudottaa laitteet yllättäen verkosta pois) eikä enää lokissa näy noita yhteydenottoja.
    Ile_
  • Tämä ei liity vain F-3890v3. Minulla tarkastelussa ihan toinen DNA:lta tullut laite.

Kunhan laitteen saa näyttämään asetuksiaan, niin se kertoo:
    (jätin usernamet ja passwordit pois, mutta eivät ole kovin vahvoja)

TR-069 Client enabled = 1
    IP Stack Num = 3
    ACS Contacted = 1
    ACS URL = http://dna.acs.domos.no:8080
    ACS URL Overwritten = 0
    ACS Username = XXXXX
    ACS Password = XXXXX
    Connection Request Username = XXXXX
    Connection Request Password = XXXXX
    Periodic Inform Enable = 1
    Periodic Inform Interval = 86400
    First Use Date = 2021-05-19T01:01:01Z
    Provisioning Code =
    SetAttribute Data = 3 0:

ACS Certificate validation = 1
    CA Root Cert-1 Length = 0
    CA Root Cert-1 Enable = 0
    CA Root Cert-2 Length = 0
    CA Root Cert-2 Enable = 0
    Client Certificate Length = 0
    Private Key Length = 0

===============================
    Sagem CmForceMTA = Option122
    fCopyToDhtml = Enabled
    domosftpServerAddress =51.124.139.217
    domosftpServerfqdn =
    domosusername =XXXXX
    domospassword =XXXXX

Tulokulmani oli tuo 51.124.139.217 (domosftpServerAddress) jonka näin lokissa:
    (jätin pois username+password. Lisäksi tuossa tiedostonimessä on ihan oikea sarjanumeroni, että ei ehkä kovin anonyymiä)

Recv'd event FTP Start Event for session:
    FTP Session Parameters:
    IP Stack = (IP Stack3)
    IP Address = (51.124.139.217)
    Port Number = (21)
    Username = (XXXXX)
    Password = (XXXXX)
    Transfer Type = (put)
    Upload Filename = (SARJANUMERONI-202105191105.json)
    Upload Filename Path = (SARJANUMERONI-202105191105.json)
    Upload File Size = (2)

Ap scan time is 2234 current time is 1105
    domos fqdn is null, init ftp server addr with : 51.124.139.217
    Domos Device time=1
    Time Elapsed usecs (73) seconds (7.3e-05)

Session Counters:
    Payload Data Bytes = (2224)
    Payload Throughput (Mbps) = (243.762)
    Total Retransmit ACK Count = (0)
    Elapsed Time = (7.3e-05)
    Total Packet Bytes (includes retransmissions) = (2964)
    Packet Throughput (includes retransmissions) (Mbps) = (324.228)

Virhe ei ole se, että tämä näkyy lokissa, vaan että sitä tapahtuu.

Ja jos DNA lukee foorumia, niin saisiko myös vastauksen: mikä on IP=168.63.9.120 jonne käy samat username+password kuin domosftpServerAddress?

Ja nyt kun peli on avattu, niin kysytään vielä yhden FTP-palvelimen tarkoitus, IP=202.170.132.181 (ja tähän on erityisen huonot username+password).
    nimetön007
  • Jaa, nyt saisi kyllä DNA selittää, miksi meidän modeemien pitää lähettää tietojaan jonnekin xyz-palvelimille, joisa vielä nähtävästi aika heikot suojaukset?
    Tuo FTP-portin(21) käyttö viittaa myös siihen, että ftp-data liikkuu salaamattomana verkossa.

Rupeaa jo kiinnostamaan, pääseekö joku käsiksi minun sisä-LAN:in liikenteeseenkin? Siellä kun voi välillä olla http-liikennettä, josta oikealla työkalulla näkee selkokielisenä käyttäjänimet ja salasanat.

Jukka-Pekka Siikanen
  • Modeemissa on kaksi prosessoria, toisessa pyörii eCos toisessa Linux. Linux-puolella on tcpdump valmiina asennettuna, mutta sillä ei ole näkyvyyttä ulkoverkon interfaceen.

eCossilla pakettidatan dumppaaminen ei olekaan kovin helppoa. Sain yhden paketin neljästä. Ihan selkokielistä jsonia lähtee modeemista: yksilöintitietona heti alkuun MAC-osoite. Sitten lähtee erinäistä tilastoa up/download (Tx/Rx) määristä. Vielä en omia wlan-verkkojen nimiä/salasanoja nähnyt, mutta tosiaan vasta 25% jsonista sain.

Norjaan lähtee ainakin IP+serial+MAC.

FTPn voi vissiin toteuttaa niin, että vain upload on mahdollista, eikä download ollenkaan. Jos tehty näin, niin kelvottomat salasanat ei ehkä niin vaarallisia.
    nimetön007
  • Heh, taas alkoi tulemaan näitä:
    Jul 21 16:31:50 dnsmasq[728]: query[AAAA] dna.acs.domos.no from 82.181.oma.ip
    Jul 21 16:31:51 dnsmasq[728]: exactly blacklisted dna.acs.domos.no is ::
    Jul 21 16:31:51 dnsmasq[728]: query[AAAA] dna.acs.domos.no from 82.181.oma.ip
    Jul 21 16:31:51 dnsmasq[728]: exactly blacklisted dna.acs.domos.no is ::
    Jukka-Pekka Siikanen
  • Moi, itsellä alkoi ilmaantua logeihin samaa herjaa dna.acs.domos.no:sta.
    Pitkiin aikoihin ei ole tullut connection herjaa.

Login mukaan alkanut:
    17.08.2021 12:55:32 Info SYS TR-069 connectivity to (dna.acs.domos.no) has failed

Sama connection herja on jatkunut tasaisella syötöllä tähän päivään asti.

Softana on FAST3890V3_DNA_sw18.76.10.12w-6
    Purkki päättänyt bootata itsensä noin 8 päivää sitten.
    UpTime 8d 21h18m31s
    Tuomas
  • Häiritseekö sinua siis se, että näet lokissa asioita, vai se että asioita tapahtuu?

Toimenpiteet tilanteen tarkkailua varten:
    Ota modeemiin SSH-yhteys. Ja sitten korota oikeudet su-tasolle.

cd forwarder
    halif_show
    -> Näyttää millä nimellä mitäkin interfacea kutsutaan, esim 0x20=IP Stack3 (voi varmaan olla jotain muutakin, kokeilemalla ainakin selviää)

log_packets true 0x20
    -> Ja sitten pari minuuttia odottelua

Modeemi tekee DNS-kyselyn: "mikä on dna.acs.domos.no IP?"
    Vastaus: 95.217.144.99

Modeemi lähettää 95.217.144.99:8080
    74 ja 58 tavuisia paketteja, joista ei ota muuta selkoa, kuin ehkä juokseva numero

Modeemi kirjautuu 51.124.139.217:21 (Eli FTP-palvelimelle)
    ftp kättely
    ftp kirjautuminen, user+pass
    ftp komento STOR ja filename (joka on modeemin_sarjanumero-aikaleima.json)

Modeemi lähettää tiedoston sisällön selkokielisenä 51.124.139.217:2006 (tai joku muu portti josta serveri ja client sopivat)
    {
    "update": {
    "Router": {
    "RouterMac": "XX:XX:XX:XX:XX:XX",
    "FreeMemory": 43,
    "FreeMemKB": 42438,
    "Epoch": 1621407077,
    "RouterID": "XXXXXXXXXXXXX"
    },
    "IPStats": {
    "Tx": 2665839787,
    "Rx": 984536452
    },
    "Latency": {
    "PktsTx": 5,
    "PktsRx": 5,
    "Avg": 0,
    "Max": 0,
    "Min": 0
    },
    "Radios": [{
    "Interface": "wlan0",
    "TxBytes": 2645829787,
    "RxBytes": 981537452,
    "TxFail": 314,
    "RxError": 0,
    "TxReTrans": 338085,
    "Mean": 4294967203,
    "TxFrames": 2219291,
    "RxFrames": 3522993,
    "Channel": 37,
    "ChanimStats": {
    "chanspec": "e02a",
    "TXOP": 98,
    "tx": 1,
    "inbss": 1,
    "OBSS": 2,
    "nocat": 1,
    "NOPKT": 2,
    "DOZE": 0,
    "goodtx": 1,
    "badtx": 0,
    "glitch": 30,
    "timestamp": 4193788448,
    "badplcp": 49,
    "knoise": -92,
    "idle": 99
    }
    }, {
    "Interface": "wlan1",
    "TxBytes": 1631055555,
    "RxBytes": 108128882,
    "TxFail": 357,
    "RxError": 229,
    "TxReTrans": 544411,
    "Mean": 4294967104,
    "TxFrames": 1185928,
    "RxFrames": 2611201,
    "Channel": 1,
    "ChanimStats": {
    "chanspec": "1001",
    "TXOP": 85,
    "tx": 3,
    "inbss": 1,
    "OBSS": 8,
    "nocat": 1,
    "NOPKT": 4,
    "DOZE": 0,
    "goodtx": 1,
    "badtx": 1,
    "glitch": 2237,
    "timestamp": 4193788318,
    "badplcp": 59,
    "knoise": -92,
    "idle": 94
    }
    Tätä en saa kokonaan, koska modeemin SSH-serveri heittää tuntemattomasta syystä pyyhkeen kehään aina tässä kohdassa (eli katkaisee yhteyden clienttiin).
    En tiedä miten tuota pakettidataa saisi modeemilla tiedostoon tai vaikka modeemin Linux-puolelle, jossa voisi olla vakaampi SSH-serveri.

Kaikki on linjassa tuon conffitiedoston kanssa, jonka jo aiemmin jaoin:
    *IP Stack3
    *ACS URL = http://dna.acs.domos.no:8080
    *domosftpServerAddress =51.124.139.217

(Silti vielä mysteeri IPt: 168.63.9.120 ja 202.170.132.181)

nimetön007
  • Moi, lähinnä häiritsee että noita connection refused herjoja tulee 35 sekunnin välein.
    Koko logi on niitä täynnä monen päivän ajalta.
    Tuomas