Siirry uusimpaan kommenttiin

Fast 3686 V2 DNA modeemin vpi/vci muuttaminen

Olen näitä asetuksia selaillut ja liian kauan, mutta ei vaan silmiin osu mistä kohtaa sieltä modeemin asetuksista voi/vci säädetään halutuksi.
Nalle Puh

Kommentit

 • Mihin noita asetuksia kaapelimodeemissa tarvitaan?
  PW
 • @PW Tuskin mihinkään. Telian aspa varmaan vain halusi asiakkaan pois jaloista neuvomalle sen asettamaan arvoon y ja x. (DNA modeemin, Telia netti)

  Itselläni tässä kuun vaihteessa vaihtui netti DNAlta Telialle ja eikä pelitä niin kaikkea kokeillaan.
  Nalle Puh
 • Modemi pitää rekisteröidä DNA:n verkkoon, jotta se toimisi. Verkon pitää tietenkin olla kaapeliverkko ja sen pitää toimia antennipistokkeesta. Jos on ethernet-verkko, niin tuo modeemi ei toimi. Modeemi pitänee myös poistaa DNA:n asiakkuudelta.
  Nuo kysymäsi arvot eivät liity kaapeliverkkoon, vaan xDSL verkkoon.

  PW
 • Telian asiakaspalvelu on muutenkin asiasta pihalla, sillä he ovat jo lopettaneet uusien adsl-liitymien myynnin. Täten adsl:ään liittyviä vpi- ja vci-arvojakaan ei tarvitse enää säätää, ellei kyse ole modeemin vaihtamisesta vanhaan adsl-liittymään.

  Telialta tulisikin selvittää, millä tekniikalla yhteys on toteutettu. Yleensä se on Ethernet tai vdsl2. Tämä voi olla työlästä, sillä Telia myy ”valokuituna” niin Ethernet-, vdsl2- kuin valokuituliittymiäkin. Eräässäkin tapauksessa yhteysmuoto selvisi vasta, kun bongasimme pihalta asentajan, joka osasi kysymykseen vastata.

  Jos asian selvittäminen Telian asiakaspalvelun kanssa ei onnistu, lainaa tai osta kirpputorilta vdsl2-modeemi, kytke se puhelinpistorasiaan ja kokeile, toimiiko yhteys puhelinpistorasiasta.
  irritus

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.