Firmware 3.492 ja Sagemcom F@ST 3686 V2

Minulla on käytössä Sagemcon F@ST 3686 V2 modeemi kaapeliliittymässä. Siinä on tällä hetkellä firmware DNA_3.490.0-T3. Onko version 3.492 tarkoitus lataantua modeemiin? On sentään ollut jaossa jo kolme kuukautta.

Kommentit

• Hei Kristian!

Päivitykset ovat pysäytetty kyseisen modeemin osalta koska joidenkin modeemien kanssa ilmeni ongelmia. Päivityksiä jatketaan heti kun siihen on saatu korjaus.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Jos käyttää pelkkänä routerina niin sieltä pitää pistää pass through päälle portin mukaan jolloin se jakaa netin portista.En nopeasti testatessa saanut kyseistä laitetta toimimaan sen wan lan jutun kanssa,onkos joku saanut sen toimaan?.Tonhan pitäisi pistää joku portti wan portiksi jolloin se ohjaa liikenteen sitä kautta ja firewall toimii sekä se antaa ip:n oman dhcp:n kautta?.samalla kai pitäisi toimia wlan?.
  • Nyt taisi "vanha asiakas" tulla vastaus väärään ketjuun 😀
  • Syksyllä on julkaistu jo kaksi uutta päivitystä.  Ilmeisesti ongelmaa ei ole kuitenkaan vielä ratkaistu, koska modeemissa on yhä 3.490.
  • Näyttää minullakin vielä olevan tuo DNA_3.490.0-T3 ja päivä on 7.1.2021

• Sama
  • Niin. Tuosta modeemistahan on kolmas laiteversio myynnissä. Ehkä Sagemcomilla katsotaan ettei Suomi ole riittävän iso markkina-alue panostaa "vanhentuneeseen" tekniikkaan. Näissä modemeissa kun on operaattorikohtaisesti kustomoidut firmikset. En sitten tiedä kuinka paljon enemmän kuin pelkän logon ja oletusasetusten verran.
  • Ninulla on 1 versio viime yönä päivittynyt versioon DNA_3.506.1. Saa nähdä toimiiko kunnolla.
  • Minullakin päivittyi versioon DNA_3.506.1 ja sitä myöten kaikki etulaidassa olevat LED-merkkivalot sammuivat. Kun kirjaudun sisään modemin asetuksiin ja muutan, että kaikkien LED-valojen pitäisi olla päällä, niin ainostaan WIFIä koskeva valo alkaa palaa. Tämä uusi ominaisuus ei sinänsä haittaa modemin toimintaa, mutta on outo muutos.
  • PW ja Wingz

Teillä on siis varmasti laiteversio kaksi käytössä tuosta modeemista? Itselläni ei ole vielä päivittynyt.
  • Tämä siis on tilanne 31.1.2021

Standard Specification Compliant
    EuroDOCSIS 3.0
    Hardware Version
    V2.0
    Software Version
    DNA_3.490.0-T3
    Model Name
    FAST3686
    Linux S/W Version
    2.6.30-1.7.1mp3-svn19302

• Wingz : Resetoi modeemi. Päivitys ei aina mene putkeen.
    Minulla Sagemcon F@ST 3686 V1 m siis alkuperäinen versio.
  • Piti tosiaan resetoida kunnolla takapaneelista klemmarilla. Nyt on ok:

Standard Specification Compliant
    EuroDOCSIS 3.0
    Hardware Version
    V2.0
    Software Version
    DNA_3.506.1
    Model Name
    FAST3686
    Linux S/W Version
    2.6.30-1.7.1mp3-svn19302
  • Lainaan tätä ketjua. Saako tuohon modeemiin mitenkään automaattista uudelleenkäynnistystä? Välillä tuntuu menemän jumiin ja bootti auttaa.
  • Ei tämä DNA_3.506.1 kovin hyvin toimi. Sisäverkon suuntaan hidastuu hiljalleen ja lopulta buuttaa koko laite. Onko päivitystä tulossa ?
    Jake
  • Aika heikko esitys kyllä tämä laite. Onko kukaan toiminut auttaako, jos laittaa erillisen kytkimen sisäverkkoon?
    Antti
  • On erillinen kytkin, ei auta. Pingi buutin jälkeen hyvä siitä hiljalleen 10x ja sit buut.
    Jake
  • Kun kaapeliyhteys pari vuotta sitten tuli ADSL:n tilalle, liittymän mukana tuli tämä modeemi.  Lukemani mukaan useammalla oli ollut huonoja kokemuksia WLANin kanssa.  Niinpä kytkin vanhan WLAN-tukiaseman yhteen sillatuksi muutettuun porttiin.  Sisäverkossa ole ollut kummempia ongelmia.
    Modeemin omaa WLAN-verkkoa käytän vain satunnaisesti.
    Esa H.
  • Tämä sisäverkko hitaus on softa/laite bugi kun samaa aikaan pingi ulos pysyy samalla tasolla. Sen huomaa myös hallintaliittymässä ja sen käytössä. Tekee saman myös Wlanilla.
    Jake

• my firmware is
    Standard Specification Compliant
    EuroDOCSIS 3.0
    Hardware Version
    V2.0
    Software Version
    DNA_3.490.0-T3
    Model Name
    FAST3686
    Linux S / W Version
    2.6.30-1.7.1mp3-svn19302
    praveen
  • praveen: Oletko yrittänyt resetoida modeemia?
    Missä käyttöympäristössä modeemia käytät?
    PW
  • I am using it connected to a TV plug with cable wire. It's home cable modem setup.
    I did reset it still no update thank
    you PW
    praveen
  • Are you in DNA cable Network? Is the modem turned on at night? Is the modem in bridging mode or routable mode?  Did you reset the modem by pressing the reset hole with a match or the like for about 30 seconds while the modem is turned on?
    PW
  • Hi PW,

Yes its on DNA cable network
    I did reset for 30 seconds with modem turned ON
    It is in router mode only.
    I generally switch off at night.. I can try tonight keeping it ON and do a reset again at night.
    Can i expect the firmware update upon reset ?

praveen
  • The main problem why i am asking for firmware update is that.. my modem/router resets very often and looses network connectivity. Its really really annoying. Hoping that firmware update will solve my problem.
    praveen
  • DNA updates its modems at night. Keep your modem on for a few days at night to see if it updates. You can also call the emergency service on 0800300500 and ask them to upgrade your modem.
    PW
  • Hi,

my Sagemcom F @ ST 3686 V2 ..not ONE but TWO of them .. always reset automatically for every 5-10 minutes and its hell now. I just have to power them down as its a Nuisance.
    Any idea whats going on with these modems. firmware everything is up to date though ...

Its too annoying to have these modems. Anybody have similar problems like mine?

regards
    Paveen

praveen
  • Hi Paveen,
    I many of us have similar issues but not as frequent as you seem to have. My modem starts to slow down time to time. And some days I need to restart it daily.
    Antti
  • Tää modemi on täysin susi. Päivittäin jämähtää liikenne, ja lopulta tämä resetoi itsensä. Ellei tähän saa mitään korjausta, ostain Frizboxin tilalle. Tosi surkeaa Sagemcomilta..

Saisikohan muuten tähän laitettua jonkun muun kun DNA:n firmiksen??
    Der Pena
  • Moro. Ongelmia dlna kytkösten kanssa. Puhelin äppi kaukosäädin toimii hetken dlnaan kautta ja sitten katoaa ? Vain boottaamalla boxi se löytyy jälleen , kadotakseen taas. Mitä asetuksia vois kokeilla konffata ,jotta tuo yhteys pysyy. Vahvistin on ethernet portissa lan2 , eli onko wlan asetukset persiillään vai nuo lan asetukset?
    Japsu72