France 24 muuttuu sd-kanavasta hd-kanavaksi joulukuussa

Kaapelissa ilmaiskanava France 24 muuttuu siis hd-kanavaksi joulukuussa eli vaatii hd-boksin.

http://www.tampereenpuhelin.fi/fi-fi/tiedotteet/ID/1182/Muutos-France-24-kanavan-lahetystekniikaan

Voitteko te Dnallakin laittaa tiedotteen asiasta?

Kommentit

• Ups, linkki ei näköjään ole klikattavissa....no, tässä uudestaan:

​http://www.tampereenpuhelin.fi/fi-fi/tiedotteet/ID/1182/Muutos-France-24-kanavan-lahetystekniikaan​​​
  • Useimmat tuskin boksia tarvitsevat.  Minunkin seitsemän vuotta vanha tv ymmärtää ja tallentaa (usb) teräväpiirtoa.
  • Todennäköisesti kanava siirtyy sitten korttimaksulliseksi DNA:n verkossa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.
  • hdmi: Ei onnistu sitten enää katsominen tv:lläsi, jos korttimaksulliseksi kanavan muuttavat 🙁
    Minullakin on vm. 2009 mallia olevia Samsung näyttöjä, jotka pystyvät näyttämään vapaita HD-kanavia, mutta niillä ei pysty aktivoimaan korttia kortinlukijaan, kun eivät ole Cable Ready HD laitteita.
    Onhan nytkin National Geographic Channel SD-laadulla ilmainen, mutta sen HD-versio on korttimaksullinen.
  • Vinkkinä jos jollain lakkaa näkymästä ja muutenkin niin France24 English näkyy niiden Nettisivulla ja YouTubessa ilmasiks . Kuten myös Sky News ja kaikki on ihan virallisia striimejä . Toki France24 olis kiva Telkassa hd : nä , toivottavasti tulee ilman Dna : n " Neuvotteluja " 😃
  • Ei siirry korttikanavaksi joten PW oli ennusteessaan väärässä. Säilyy ilmaiskanavana. Ja päivämäärällä 12.12.2017 alkaen siis vain teräväpiirtona.

​https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=358​​​
  • Ihmeiden aika ei olekaan ohi!
  • Saadaanko jotain tilalle kun france24 ei enää näy, epäreilua ettei näe yhtäkään kv-uutiskanavaa!!!
  • Jouni, kyllä France24 näkyy edelleen. Ja ilmaiseksi.  Se vaan muuttui hd-kanavaksi joten vaatii hd-boksin. Ja tämä on kanavayhtiön päätös, ei Dnan tai muidenkaan tv-operaattorien päätös.
  • Televisioita joissa on kaapeliverkon HD-viritin on myyty jo kohta kymmenen vuoden ajan, joten ehkä ensin kannattaa harkita uutta TV:tä.
  • Keväällä 2020 se on kuitenkin tehtävä, kun kaikkien kanavien pakkaustapa edellyttää HD-laitetta.
  • En minä kyllä lähtisi ennustamaan miten T2 siirtymä vaikuttaa kaapeliin tai vaikuttaako mitenkään. No ennustan kuitenkin että SD-simulcasting jatkuu.
  • YouTube Tv : tä odotellessa . Usassa ainakin  ihan kiinnostava tuote .

" Watch live TV from 40+ networks
    Cloud DVR with no storage limits
    6 accounts per household included "
    $35/month. Cancel anytime.

• hdmi, sinänsä T2-siirtymä ei vaikuta kaapeliin mitenkään mutta yhä useampi sd-laatuinen kanava tullaan pakkaamaan Mpeg4-pakkauksella myös kaapelissa, esim. Disney Channel ja Disney XD jotka viimeksi muuttuivat Mpeg4-pakatuiksi ja siten vaativat HD-laitteen.
  • hdmi: Kaikki antenniverkon kanavat muuttuvat keväällä 2020 MPEG4 pakatuiksi. Suurin osa niistä varmaan säilyy SD-kanavina (DVB-T2 ei edellytä HD-sgnaaliin siirtymistä). Niiden katselu edellyttää kuitenkin HD-laitetta.
    Kaapelioperaattori ei tee mitään muutoksia signaaliin antenniverkosta vastaanottamiin kanaviin, vaan jakaa niitä vekkoonsa sellaisenaan (vain QAM muuttuu), joten niiden katselu kaapeliverkossakin edellyttää HD-laitetta.
    Kaapelioperaattorin vastaanottamissa satelliittikanavissa saattaa pakkaustavan muutos kestää kauemmin.
  • PW,  Kyllä nuo kaapelioperaattorin vastaanottamat satelliittikanavatkin muuttuu yhä kiivaammalla tahdilla Mpeg4-pakatuiksi. Ainakin Canal Digital muutti jo suurimman osan kanavistaan Mpeg4-pakatuiksi.
  • PW:"Kaapelioperaattori ei tee mitään muutoksia signaaliin antenniverkosta vastaanottamiin kanaviin, vaan jakaa niitä vekkoonsa sellaisenaan (vain QAM muuttuu), joten niiden katselu kaapeliverkossakin edellyttää HD-laitetta."

Muuttavat ne signaalin DVB-T DVB-Cksi. Maksullisilla kanavilla ymmärrän MPEG4sen, mutta onko siihen mitään tarvetta vapaasti näkyvillä, kun kaapelissa ei nyt varsinaista taajuuspulaa ole. Tämäkin on Tv-yhtiön ja operaattorin välinen neuvottelukysymys.

Monen kaupallisen kanavan näkyvyys antenniverkossa on aika rajoitettu, eli eikös tällöin kaapeliyhtiö ota signaalin kuitusiirtona?
  • "Monen kaupallisen kanavan näkyvyys antenniverkossa on aika rajoitettu, eli eikös tällöin kaapeliyhtiö ota signaalin kuitusiirtona?"

Ja tietysti pätee myös Ylen hd-kanaviin.
  • Ne mitä kaapelioperaattori pystyy antenniverkosta välittämään verkkoonsa, se myös tekee. HDkanavia ei digitan verkossa ole kun Nelonen HD. Muut "ilmaiset" HD-kanavat se hakee kanavayhtiöltä.
    Kyllä kaapeliverkko alkaa 146-349 MHz alueella olemaan aika täynnä, joten lisää tilaa kaivataan HD-lähetyksille.
  • Ei kanavayhtiöt halua ylläpittä kahdella tavalla pakattuja kanavia.
  • DNA:n kaapeliverkossa on jo 1 kpl UHD kanava ja varmaan lisää toivotaan 4k laatuista ohjelmista. Se syö kummasti kapasiteettiä.
  • "Ei kanavayhtiöt halua ylläpittä kahdella tavalla pakattuja kanavia."
     Mainosrahoitteiset kanavat haluavat mahdollisimman laajan yleisön ja tätä tavoitetta vähän haittaa jos vaikka MTV3 näkyykin vain olohuoneen paremmasta telkkarista, mutta ei keittiössä tai makuuhuoneessa. Olisi omituista jos tv-yhtiöt ja kaapelioperaattorit eivät pääsisi sopuratkaisuun.

Ei kaapelissa voi mitään tilanpuutetta olla kun DNA lähttää jopa DVB-T signaalia ainakin Helsingin ja Turun verkoissa.
  • hdmi: Päätös on tehty DVB-T2 tekniikkaan siirtymisestä antenniverkossa ja sitä ei mikään muuta. Siirtymäaika on niin pitkä, että halutessaan voi laitteita uusia.
    Toivomaasi ratkaisua saat odottaa mailman tappiin.
    DNA lähettää DVB-T singnaalia yli 800 MHz taajudella ja se loppunee keväällä 2020 viimeistään, kun antenniverkosta loppuvat DVB-T lähetykset.
    Mukavahan se on tietenkin tuulimyllyjä vastaan taistella 😀
  • @PW kirjoitit:
    HDkanavia ei digitan verkossa ole kun Nelonen HD. Muut "ilmaiset" HD-kanavat se hakee kanavayhtiöltä.

Osaatko sanoa (tai joku muukin) mitä kautta tulee antennissa Estradi 2020 HD kanava, olisiko sekin Digitan verkossa? Tässä asentelen uutta tv:tä ja tälläinen kanava tuli vastaan kanavapaikalla 39 (tarkemmissa tiedoissa lukee kyllä CN37). En löydä taajuuksia tästä tv:stä, joista näkisi mistä tämä tulee.

Wbox HD3 ei löydä ollenkaan tuota ja täälläkään ei koko estradista (HD tai SD) puhuta mitään:
    https://www.dna.fi/kanavalista-antenni

ivan turha kanava tosin, mutta vie jonkun paremman kanavapaikan ainakin...
  • Näköjään tulee Digitan B-kanavanipussa tuo Estradi 2020 HD, kanavapaikalla 39. Olisi nyt senkin tilalle laittanut vaikka Sub HD:n 🙁
  • "Päätös on tehty DVB-T2 tekniikkaan siirtymisestä antenniverkossa ja sitä ei mikään muuta."

En ole puhunut mitään antenniverkosta vaan kaapeliyhtiön asiakaspalvelusta.

"DNA lähettää DVB-T singnaalia yli 800 MHz taajudella ja se loppunee keväällä 2020 viimeistään, kun antenniverkosta loppuvat DVB-T lähetykset."

Varmasti näin, mutta olisi ihme jos mitään ei tule tilalle.