Fsecure Freedom

Käytössäni on Fsecuren Freedome ja Windows 10 pöytätietokoneellani. Kaikki toimii ihan ok ja moitteettomasti, paitsi welho-sähköpostin lähetys,  joka torppautuu Freedomen johdosta. Kun poistan Freedomen käytöstä, niin lähetys onnistuu normaalisti.
Onko olemassa konstia lähettää sähköpostia (DNA-)verkossa, vaikka Freedome on päällä? Ei millään jaksaisi ottaa sitä aina pois lähetyksen ajaksi. Käytän myös muita sähköposteja, mutta siellä tätä ongelmaa en ole havainnut vaan lähetys toimii ok.

Kommentit

• Toimii todennäköisesti, jos muutat postin käyttämään suojattua protokollaa.
    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Miten-voin-l%C3%A4hett%C3%A4%C3%A4-s%C3%A4hk%C3%B6posteja/ta-p/88011

Welho sähköposti
    Saapuvien sähköpostien asetukset
    IMAP palvelin: imap.welho.com
    Portti: 993
    Tietoturvataso: SSL/TLS tai SSL
    Lähtevän sähköpostipalvelimen asetukset
    SMTP palvelin: smtp.welho.com
    Portti: 465
    Tietoturvataso: SSL/TLS tai SSL
  • DNA Welhon salaamaton lähtevän postin palvelu eli SMTP portissa 25 estää sähköpostin lähetyksen VPN:ää käytettäessä. Tämä on normaalia.

En ole varma, mutta uskoisin että tämä ongelma ratkeaa, kun käytetään salattua StartTLS yhteyttä, salaamattoman SMTP yhteyden sijasta. En valitettavasti käytä DNA:n sähköpostia niin vaikea sanoa varmasti.

DNA:n StartTLS asetukset ovat:

Lähtevä palvelin: smtp.welho.com
    StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

jos sähköpostiohjelmasi ei tue StartTLS:ää voit käyttää vanhempaa SMTPS:ää:

TLS-salattu portti: 465 (autentikointi) (SMTPS)

Salattuja portteja käytettäessä sinun on määriteltävä autentikointi, eli syötettävä sähköpostiohjelmaan käyttäjänimesi ja salasanasi.

Ymmärsin että viestien vastaanotto toimii normaalisti, joten niihin asetuksiin sinun ei tarvitse koskea, mutta varmista toki samalla että käytät SSL salattua porttia POP3 tai IMAP yhteydessäsi (portit 995 tai 993).

DNA:n Sähköpostiasetukset
    F-Securen tukiartikkeli, joka vastaa kysymykseesi

• Hups! en ehtinyt huomata että tähän ketjuun olikin jo vastattu :P
  • Minulla on asetuksissa juuri nuo jpuh'n antamat asetukset (SSL/TLS ja portti 465). Silti homma ei toimi ennen kuin lopetan Freedomen. Kokeilin myös AP'n StartTLS-salausta, mutta ei vaikutusta.

Testilähetyksestä tulee vastaukseksi "Palvelin vastasi 450 4.7.1 Client hos", jota en osaa tulkita. 😀
  • Lueskelin tätä vanhempaa ketjua, jossa oli huomattu tämä sama ongelma.
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/

Nyt näyttää siltä, että DNA:n SMTP ei anna lähettää viestejä vieraista verkoista, vahvasta autentikaatiosta huolimatta.

Ainakaan "welho.com" päätteiset sähköpostiosoitteet eivät ole suojattuja SPF tietueella. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää mitä tahansa SMTP palvelinta, esimerkiksi Googlen SMTP palvelinta sähköpostin lähettämiseen. Tästä huolimatta vastaanottaja näkee "welho.com" päätteisen osoitteesi.

Lähtevä palvelin: smtp.gmail.com
    Protokolla: SSL
    Portti: 465
    Käyttäjänimi: [googlettilisi]@gmail.com

Sähköpostiohjelmasi on tuettava autentikaatiota Gmailin kanssa, muista käyttää Google tilisi salasanaa. Tämä ratkaisu luonnollisesti edellyttää, että sinulla on Google tili. Google saataa säilyttää kopioita lähettämistä viesteistäsi tilisi Lähetetyt kansiossa.

Ainakin myös Outlook.com tarjoaa SMTP palvelimia.

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-use-google-s-smtp-server
    https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en

• Googlen kautta saan kyllä viestit lähtemään, mutta niihin tulee silloin lähettäjäksi gmail-osoitteeni. Vastausosoitteen voin toki laittaa welhoon, mutta epäilen tuon järjestelyn aiheuttavan enemmän hämminkiä kuin tarpeen. 😀 Vai eikähän määritykseni olekaan oikein?
  • En epäile määritystäsi, Google varmaan vain muuttaa lähettäjän osoitetta (MAIL FROM tai jopa From-headeria). Ja siten estää esittämäni ratkaisun. Myös vastaanottajan palvelimella voi olla vaikutus tähän käytökseen, en tosiaan tunne Googlen sähköpostijärjestelmää tarpeeksi.

Pitäähän käyttäjän voida käyttää sähköpostiaan muualtakin kuin oman operaattorin yhteyden päästä. DNA osaa varmaankin auttaa tästä eteenpäin.

DNA:n tuen TLDR;
    Tässä ketjussa pääteltiin, että smtp.welho.com ei anna käyttäjän lähettää viestejä, jos käyttäjä ei ole DNA:n verkossa. Tämä rikkoo sähköpostipalvelun. On tärkeää huomata, että viestintäviraston "Määräys teletoiminnan tietoturvasta" (Joulukuu 2014) ei edellytä tätä estoa, ja että tällä hetkellä määräyksen §23 ei toteudu.

• Mitäs jos kokeilet toista DNA:n postipalvelinta:

Lähtevän sähköpostipalvelimen asetukset
    SMTP palvelin: smtp.dnainternet.net
    Portti: 465
    Tietoturvataso: SSL/TLS tai SSL

• Olen joskus aikaisemminkin tuota kokeillut ja kokeilin nytkin, mutta tuo palvelin ei käsittääkseni anna kirjautua lainkaan welho-tunnuksella.
  • Oletko kokeillut laittaa firewallin protection tilaan Low. Siis noin yleensä firewallin High tila estää monien porttien toiminnan - ainakin minun technicolor tc7200 kaapelimodemin tapauksessa.
  • Firewall on tilassa low eli se ei vaikuta. Muistaakseni sen saa kokonaankin pois, mutta sitä en ole testannut.