ftp serveri

Hei, minulla on teilä kotimokkula, johon on kytketty verkkokiintolevy, jossa ftp sovellus. Onnistuuko sitä mitenkään käyttää tällä liittymällä lähiverkon ulkopuolelta, esim. matkapuhelimella? Mitä APN pitää käyttää?
Jaakko Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Apn: julkinen.dna.fi

Porttiohjaukset sitten vaan kuntoon, huomio että dna:lla taisi olla portti 21 suljettu niin itse olen käyttänyt porttia 500
    Ftp Pasv moden portteina muistaakseni 10000-10005
    Sami
  • Eipä tilanne muuttunut mitenkään vaikka nuita portteja kokeilin?
    Jaakko Pohjola
  • Olethan mokkulasta ottanut myös palomuurin pois päältä ja porttiohjaus tai NAT valikon alta aukonut portit?

Mokkulan merkki ja malli niin voi tarkemmin auttaa?
    Sami
  • Huawei B715s-23c. Olen ottanut palomuurin pois. Nat valikossa ei voi valita muuta kuin symmetrinen tai suppilo.
    Jaakko
  • Miten nuo portin ohjausasetukset pitäisi olla?

Jaakko
  • Tähän tapaan tässä osa kaikesta ja on kaikkea ylimääräistä Eli 192.168.11.103 on minulla kone jossa on FTP-palvelin, tuo 192.168.11.102 on taas Linux-palvelin ja tuossa näkyykin kun HTTP-portti on sisäverkosssa 80:portissa ja se on ohjattu ulkoverkkoon porttiin 8088:

Nimi: kohtaan vaikka FTP
    Protokolla TCP
    WAN-portti: 500 - 500
    Lan ip: verkkolevyn ip (kiinteä ip mielellään, joko DHCP:n kautta kiinteä tai verkkolevylle käsin määritettynä)
    Lan portti: 500 (tai jos ftp palvelu on verkkolevyllä portissa 21 niin se sitten)

Sitten vielä pasv moden asetukset, itsellä se käytössä (tarkoittaa montako yhteyttä voi olla ftp-palvelimelle yhtäaikaa, eli montaako tiedostoa voi siirtää yhtäaikaa)

Nimi: FTP pasv
    WAN-portti 50000-50010
    Lan IP: sama kuin aijemmassa
    Lan portti riippuu taas ftp-palvelimen asetuksista, mutta itse käytän pasv asetuksissa 50000-50010

Näillä toimii DNA:n 4G:n kautta julkinen.dna.fi apn:ällä, kiinteällä liittymällä voisi käyttää suoraan ihan 21 porttia.

Tiedätkö miten yhdistät puhelimella ftp-palvelimelle netin kautta? Eli siis ulkoverkon IP:n (näkyy modeemissa jossain WAN tai 4G valikossa)? Tai sitten jokun dyndns palvelu käyttöön, itse käytän dy.fi palvelua.

Sami
  • Ei onnistu sitten millään. Täytynee vaihtaa takaisin telian kiinteään yhteyteen.
    Jaakko
  • Kiinteä liittymä on aina helpoin ja vakain. Sitä suosittelen jos semmosen saa ja on valmis maksamaan sen maksun.

Toki estettä ei pitäs olla mobiilissakaan ja monesti joutuu useammin yrittämään, ja osa asetuksista epäselviä ja eivät heti lähde päälle. Yksi jota jotkut käyttää on dmz, mutta itse en kyllä sitä käyttäisi, avaa kaikkiportit.

Kun yritit ftp palvelimelle yhdistää käytithän porttia 500 etkä mennyt oletus portilla 21  mutta jos kiinteällä olet saanut aijemmin toimimaan niin käytä sitä. Telian hybrid tuntuu aivan hyvältä jos adsl talous.
    Sami
  • Hei! nyt näyttää että pääsin viimenkin ulkoverkosta ftp serverille 😀 En tiedä mikä asetuksissa oli aijemmin pielessä, mutta nyt toimii. Kiitokset Samille neuvoista!

Jaakko