Galaxy Tab A 10.1 jumissa 'tarkistetaan päivityksiä' tilasss

Ostin uuden Galaxy tabletin A10.1 2019.
Laitteen käyttöönotto onnistuu ensin hyvin, mutta kun palautin tehdasasetukset ja aloitin alusta se ei ole päässyt yli "Tarkistetaan päivityksiä" kohdasta. Kodissani on dna netti 2g ja 5g molempia olen testannut. Olen myös sulkenut laitteesta virrat useamman kerran ja aloittanut alusta. Nettiyhteys toimii. Yön yli hakiessaan akku ehti loppua, mutta sekään ei auttanut. Tilanne edelleen sama. Mikä avuksi, meneekö laite vaihtoon?