Häiriöitä kanavilla

Hankin hiljattain hd television. Minulla on dna kaapeli-tv. Kaikki muut haun löytämät kanavat näkyy hyvin, mutta kutonen hd ja inez hd ovat pelkkää suttua. Mistä johtuu?

Kommentit

• Nuo kanavat ovat nipussa 111, jonka taajuus on 378 MHz. Näkyvätkö ch 50
    Paramount Network ja  ch 409 MTV Hyvin? Ovat taajuudella 394 MHz?
    Todennäköisesti noiden kanavien signaali on huoneistossasi liian heikko tai olet laittanut TV:n liian pitkän liitosjohdon perään.
    PW
  • Hei Juha!

Jos häiriö esiintyy saman kanavanipun kanavilla niin ongelma on luultavasti itse antennijohdossa. Varsinkin HD-kanavat ja uudemmat HD-laitteet ovat herkkiä reagoimaan mahdolliseen virheilyyn signaalissa, joten kannattaa aluksi kokeilla irrottaa antennijohto hetkeksi aikaa seinästä ja laitteesta. Kanavien uudelleen hakua voi myös kokeilla ja jos tästäkään ei ole apua niin kannattaa johto vaihtaa kokonaan uuteen. Kaapelitalouksissa kannattaa myös ottaa huomioon, että antennijohto ei saisi olla yli 4m. Mikäli sinulla on kotona toinen televisio niin voit kokeilla toistuu ongelma tällä tai jos kytket TV:n ei antennirasiaan.

Tarvittaessa olethan yhteydessä suoraan maksuttomaan vikapäivystystyksen numeroomme 0800 300 500, kiitos.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Jos on kaapelista netti, niin se DNA:n kahtiajako vastaa n. 10 m hyvälaatuista antennikaapelia. Jostain pitäisi sitten saada -6 m kaapeli :-(
    PW
  • Paramount ei näy ja mtv ei edes löydy haulla. Muillakin kanavilla huomasin häiriöitä, esim. Frii hd. Netti tulee samasta rasiasta ja jakajan ottaminen pois välistä parantaa tilannetta, mutta ei kuitenkaan korjaa sitä täysin. Antennijohto ei ole pitkä, mutta lienee aika vanha, joten ehkäpä pitää kokeilla se vaihtoa seuraavaksi
    Juha
  • Vaikuttaa siltä, että huoneistossa signaalitaso on riittämätön.
    Hyvälaatuinen antennikaapeli saattaa korjata tilanteen. Ei mikään Ø 3,5 mm rimpula.
    Fri on taajuudella 234 MHz, eli pitäisi olla normaali.
    Onko sinulla muita laitteita kytketty antennirasiaan, kun DNA:n kahtiajako ja siinä modeemi ja pelkkä TV?
    Mitä Power arvoja modeemin lähetys- ja vastaanotto kertoo? Ja kuinka monta niistä on lukittu? Mikä modeemi?
    Kannattanee pyytää huoltokäynti vikapalvelusta 0800300500 24/7.
    PW
  • Uusi kaapeli auttoi. Nyt näkyy kaikki kanavat ilman häiriöitä. Kiitoksia avusta
    Juha
  • BBC Brit HD -kanava pikselöityy pahasti. Muut kanavat OK. Kaikki kotitemput tehty.
    (kaapeli-TV, 00210 Helsinki)
    JH
  • Kannatttaa ehkä laittaa vastaanotin tehdasasetuksille ja hakea kanavat uudestaan.
    PW
  • Jos tehdasasetuksille laitto ei auta, kannattaa irroittaa antennikaapeli molemmista päistään ja laittaa se takaisin kunnolla. Jos sekään ei auta, kannattaa vaihta antennikaapeli kunnolliseen.
    PW
  • Kuten jo yllä viestissäni totesin, "kaikki kotitemput tehty" eli kaapeli, kanavahaku yms. toimenpiteet kokeiltu. Ei apua. Kanava näkyi vielä noin pari päivää sitten normaalisti.
    JH
  • Siinä tapauksessa olisitko yhteydessä suoraan maksuttomaan vikapäivystystyksen numeroomme 0800 300 500, niin pääsemme selvittämään ongelmaa tarkemmin, kiitos.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Update: Em. pikselöinti johtui talojakamossa löystyneestä kytkennästä, minkä vuoksi huoneistoon tulevan signaalin taso oli pudonnut merkittävästi. Dnan asentaja korjasi vian. Omat johdot olivat priimaa (asentaja mittasi).
    JH