Siirry uusimpaan kommenttiin

Haluan hostaa omalla modeemilla ja sekä netillä minecraft serverin.

Tarvitse apua kuinka voin  port forwarding luoda niin kaverin pääsee minun ip osoitteella pelaamaan minun minecraft serverille.

Tony waltteri Kuittinen

Kommentit

 • Tuohan näyttää jo aika hyvältä! En ole nähnyt juuri tuollaista 'Port Forwarding List' -näkymää ennen, enkä osaa arvata mikä reititin on käytössäsi. Seuraavaksi sinun täytyy kuitenkin antaa julkinen 'WAN' IP -osoitteesi kaverillesi.

  Julkinen osoitteesi selviää vaikka osoitteesta https://ip4.me.

  Olet myös peittänyt kuvankaappauksesta LAN IP -osoitteesi (tavallaan) turhaan, sillä siihen ei voi muodostaa yhteyksiä internetistä.

  IP-osoite, joka alkaa 2001:14ba: ... on IPv6 -osoite. IPv6:n kannattaa tutustua IPv4:n jälkeen, sillä internetissä käytetään molempia. DNA:lla on joitain kotimokkuloita, joissa ei voi tehdä tarvittavia palomuurisääntöjä IPv6:lle, joten sen käyttö serverin hostaamisessa ei välttämättä edes onnistu.

  Ongelmatilanteessa sinun kannattaa tarkistaa, että voit varmasti yhdistää palvelimeesi omassa verkossasi. Kokeile ensin lähiverkkosi 'LAN' osoitetta ja sitten julkista osoitetta.
  AP
 • Et itse asiassa kirjoittanut mikä on ongelma.

  Tämän pitäisi onnistua ilman IPv6 tuunausta, joten aloita rauhassa vain IPv4 kanssa.

  Synonyymisanastoa:
  LAN=yksityinen=sisäverkko
  WAN=julkinen=ulkoverkko

  Tarkoitathan Minecraft serverillä ihan oikeaa Minecraft serveriä etkä vain pelistä valittua "open to LAN"-serveriä? (Tämäkin on mahdollista, mutta Minecraft yrittää aktiivisesti sitä vaikeuttaa, joten en suosittele ainakaan aloittamaan sillä.)

  Pääsetkö omalla koneellasi serverillesi lähiverkon IP-osoitetta käyttämällä (eli LAN IP address, jonka olet mustannut)? Onhan tämä sama IP jonka olet laittanut tuohon port forwarding sääntöön? Jakaako modeemisi serverille aina saman lähiverkon IP-osoitteen? Tämä voi mennä tuurilla oikein tai yleensä sille voi myös varata IP:n jostakin modeemin asetuksista.

  Tämän jälkeen selvität oman ulkoverkon IP-osoitteesi, esim tuo edellisen vastauksen linkki on ihan yhtä hyvä kuin Google haku:what is my ip. Kaverisi käyttää tätä IP-osoitetta yhdistäessään palvelimeesi. Jos et maksa operaattorille erikseen palvelusta, niin ulkoverkon IP-osoitteesi saattaa vaihtua "silloin tällöin", joten ennen joka pelikertaa on syytä tarkistaa pitääkö kaverisi vaihtaa serverin osoitetta. (Tähän löytyy valmis ratkaisu: dynamic dns. Kysy lisää kun olet saanut homman siihen asti toimimaan).
  yxWaan
 • Hei,

  onnistuiko tämä? Meillä sama haaste. Mineserveri (Java-versio) pyörii lapsen windows koneella ja siihen pääsee kotiverkosta (LAN) mutta kaverit ei pääse ulkopuolelta vaikka porttien uudelleen ohjaus on tehty ja vähän sitten kokeiltiin säätää palomuuriasetuksia myös

  DNA:n omassa teknisessä tuessa asiallisia ihmisiä töissä mutta heidän tuki on rajattu. Tarkemmissa teknisissä kysymyksissä DNA:n omaa verkkoa ja palvelua koskien, he ohjaavan maksullisen palveluntarjoajan puoleen. On myös merkillistä ettei DNA:lta saa kuunnollisia ohjekirjoja modeemeihin, joita laittavat liittymän mukana.
  Apuva

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.