Hämmentävät IP-osoitteet kotiverkossani

Minun kotiverkossani eri laitteiden IP-osoitteet alkavat 87.92.xxx.xx. En todellakaan ole näiden asioiden asiantuntia, mutta näissä osoitteissa taitaa olla jotain outoa. Kyseisellä 87.92.xxx.xx alulla olevat osoitteet kun viittaavat suoraan DNA:han. Katso linkki: https://ipinfo.io/AS16086/87.92.0.0/14-87.92.24.0/22
Eli onko nämä 87.92.xxx.xx alkuiset IP-osoitteet täysin normaalit kotiverkossa?

Kommentit

• Vaikuttaa, että modeemi on siltaavassa tilassa ja saa suoraan IP:t DNA:lta. Lähiverkkko ei pitäisi toimia jos näin on, eli laitteet ei löydä toisiaan, kun eivät saa osoitetta reitittimeltä?
    JJJ
  • Kiitos vastauksestasi JJJ, ja olet oikeassa, lähiverkko ei toimi. Vanha, mutta uskollinen reitittimeni ei jostakin syystä toimi kuin satunnaisesti, jos DHCP on päällä. Eli rupeaako reititin siltaamaan automaattisesti, jos tuon DHCP:n kytkee pois? Tällä hetkellä DHCP siis ei ole päällä. Mistäköhän voisi johtua, että reittittimelläni on vaikeuksia luoda yhteyttä Internetiin, kun tuo DHCP on päällä?
    Jukka
  • Noin se varmaan toimii, jos DHCP/NAT ei pysy päällä (Toinen muuntaa ja toinen jakaa lähiverkon IP:t).  Mobiiliverkossa ongelman huomaa nopeasti, kun IP osoitteita ei ole kuin 1 kpl, kiinteässä liittymässä taitaa edelleen olla 5, eli sen verran laitteita toimii.

Mikä modeemi ja yhteys?, jos joku osaisi paremmin kertoa asiasta.
    JJJ
  • Kun DHCP:n ottaa reitittimestä pois, se on samassa verkossa kun modeemi.
    Mahtaakohan modeemin ja reitittimen hallintaIP:t olla samat?
    PW
  • Niin minä kuvittelin että tässä on yksi laite joka hoitaa kaikki hommat, jos useampi kerro toki mitä purkkeja löytyy...
    JJJ
  • Jep, kyseessä yksilaite: TW-EAV510 ADSL2+/VDSL2 WLAN Router.

Ongelma löytyi ja se on nyt korjattu. Laitteen yksi LAN portti pitää muuttaa manuaalisesti WAN portiksi ja se ei ole ihan yksinkertainen prosessi ilman ohjeita, ellei nämä asiat satu olemaan leipätyönä. Jos nyt joku vielä saattuu näin vanhaa laitetta käyttämään ja törmää samaan ongelmaan, niin täältä löytyy ohje asian korjaamiseksi: https://www.telewell.fi/files/TW-EAV510_WAN_reitittimena.pdf

Kiitän ja kuittaan!

Jukka