Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

HbbTV

Miksi Hybridi-tv ei toimi vieläkään DNA:n kaapeliverkossa? Esim. Telian kaapeliverkossa se toimii niin! Onko edes tulossa DNA:lle? Pitänee ottaa asia esille taloyhtiön kokouksessa, kannattaako DNA:lle enää maksaa kaapeliverkosta vuosimaksua kun palvelutkin laahaavat pahasti perässä.

Kommentit

 • Hmmmm...

  Aloittaja taisi kuitenkin kysellä sitä milloin Hbbtv tulee DNA:n kaapeliverkkoon. Nythän se on saatavilla vain Digitan antenniverkossa ja Telian kaapelissa.
 • Eipä taida DNA kaapelissa vielä olla.
  Eikä varmaankaan ole tietoa koska tulee.
  Tuolla keskustelua samasta aiheesta..

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hybridi-tv/
 • Huvittavaa kyllä Hbbtv-palvelu oli jossain vaiheessa saatavilla DNA:n kaapelissa, mutta se oli jokin testijakso (~1-2 v) palvelun ylösjaon alkuvaiheissa. Hyvin tuntui toimivan tuolloin, vaikka palvelun sisältö oli olematonta.
 • Oletteko kokeilleet kaapelissa YLE:n SD-kanavilla?
 • Sorry! Eihän se kaapelissa toimi, kun on Digitan tarjoama palvelu.
 • Jollain kikkailulla se kuitenkin toimii DNA:n antennissa (Yle HD kanavilla.)
 • Huomasin eilen sattumalta, että ainakin kaapelissa (Oulu) näkyvä AlfaTV välittää HbbTV -dataa. Palvelu tarjoaa ohjelmaoppaan kaikille perus-Suomi-kanaville ja myös pääsyn AlfaTV -ohjelmakirjastoon, jossa ohjelmat näyttävät majailevan yllättävän hyvällä HD-laadulla (sen sijaan, että katsoisi DVB-C lähetteen 576i kuvaa).

 • Maksullisella ETV-kanavalla on myös monipuolinen HbbTV (DNA kaapeli Hki). Kuva tuli makuuasennossa..
 • Dna kaapeli Helsinki miten Hbb-tv toiminnot saa toimimaan!?
 • Ei mitenkään, kun DNA ei tue kyseistä palvelua kaapelissa, ja HbbTV-signaalit on filtteröity pois. Tosin AlfaTV kanavalla se jostain syystä on mukana ja sillä pääsee kyseisen kanavan palveluihin käsiksi. Näin ainakin Oulun DNA kaapelissa.
 • Dnalle ISO imagotappio! 🙁

  Elisa ja Telia toimittavat ongelmitta hybridi-tv palvelut!

  Dnan pakkoasiakkuuus on ahdistavaa!
  Yritin vaihtaa tv-yhtiötä Elisalle tai Telialle mutta se ei ollut mahdollista!

  Miten asiakas voidaan pitää kuin vankilassa ja pakottaa tietyn huonon firman orjaksi!?

  Miksi 2020 Suomessa ei saa itse päättää, minkä tv-palveluntarjoajan asiakkaana on!? Käsittämätöntä!
  Sähköfirmansa saa valita ja kilpailuttaa, samoin netin tai puhelinliittymän!
  Vapaus tv-asiakkaille!

  Tämä vuosien odottelu alkaa rassata!
  Edelleen puuttuu esim Jim HD, Liv HD ja Hero HD!


  Kiitos Hande vastauksestasi!

  Pitääkö laatia kansalaisaloite, että tv palveluntarjoajan vankilasta vapaa Suomen kansalainen pääsee irti!?

  Alkakaa asiakkaat painostaa Dna:ta!
 • Sähkön kilpailutus oli huono vertailukohta. Sähkönsiiroa ei voi kilpailuttaa, kaapelien omistajalta pakko tilata (kuulostaa ihan kaapeliTV palvelulta 😀 ).

  Jos sulla on kunnon netti, niin IPTV-palveluina saa eri operaattoreilta palvelut TV:seenkin kilpailtua ja kaapelin voi myös heittää hittoon ja ottaa antennin..

  Ite en ottanut DNA:n kaapelia edelliseen talooni, vaikka oli saatavilla, pelkkä kytkentämaksu melkein 2000e ei oikein houkutellut,m uita ei ollut tarjolla, joten antennilla mentiin siinä talossa.

  Jos asuu taloyhtiössä yleensä on mahdollista kilpailuttaa kaapelin tarjoaja (en tiedä onko aina mahdollista.)
 • Ole yrittänyt kilpailuttaa mutta ainakaan Hgissä kerrostalossa on sidottu ja pakotettu täällä Dna-asiakkaaksi! 🙁

  Jos joku tietää miten Dna-orjuudesta pääsee eroon muuttamatta kodistaan, kiitos vinkistä!
  Kerrostalossa oma antenni? Omakotitalossa ehkä rivitalossakin, jossa on pääsy katolle, onnistuu. Kerrostalossa en ole kuullut kennelläkään olevan yksityistä antennia, satellittilautasia taisi 80-luvulla olla maahanmuuttajien parvekkeilla mutta sekin kai jo entistä aikaa. 


 • Taloyhtiössä hallitus päättää yhtiökokouksessa DNA Taloyhtiölaajakaistasta tai kaapeli-tv:n tilauksesta, joten asia kannattaa ottaa puheeksi seuraavassa yhtiökokouksessa.

  Hbbtv ei ole ainakaan toistaiseksi DNA:n kaapeliverkossa tuettu.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kerrostalossa olet hyvinpitkälti taloyhtiönpäätösten varassa, eli ei oikein voi tehdä mitään muutakuin pyytää taloyhtiötä kilpailuttamaan. Ja vielä jos vuokralaisena asuu, niin sitten ihan menetetty peli asian suhteen. Valitettavasti.

  Useisiin kerrostaloihin tulee kyllä useamman palveluntarjoajan kaapelit/kuidut, mutta jos olet jo kysynyt asiaa, niin ilmeisesti siellä on vaan saatavilla DNA.
 • Kiitos vastauksistanne Iiro JA JJJ!

  Mutta miksi DNA ei tue Hbb-tv:tä!?
  Kykeneehön Elisa ja Teliakin suoriutumaan Hbb-tv:n tukemisesta!
  Miksi DNAn tekniikan taso on on paljon muita huonompi?
  Ja samoin vaikuttaa olevan DNAN edelläkävijyys ja asiakaspalvelun taso romahtanut. Oli aika ehkä noin reilu vuosikymmen sitten jolloin DNA oli luova ja asiakaspalveluhenkinen. Meilläkin oli silloin kaikki palvelut keskitetty Dnalle mutta nyt kaikki muut palvelut, puhelimet ja netit on meiltä jo siirretty Elisalle ja Telialle! DNA esim. ainoana pakottaa sitoviin määräaikaisiin yhden tai kahden vuoden puhelin- tai nwttisopimuksiin! Elisalla on noissakin ihana vapaus!
  DNA yhdistyy mielilessä ja käytännössä pakkoasiakkuutteen eli vankilaan. Asiakassuhdeteen pitäisi olla vapaaehtoihin eikä sitova ja pakottava. Elisalla ja Telialla tuo on oivallettu!
  Meneekö DNAlla nykyään niin huonosti että asiakkaat on sidottava kiinni firmaan!?
  Tuo ei kyllä tuota aitoa menestystä! Tyytyväinen asiakas ei nimittäin karkaa minnekään eikä häntä siksi tarvitse kahlita firmaan. DNA on valitettavasti tipahtanut täysin junasta. Ryhdistäytykää!

  Kiitos!
 • "Hbbtv ei ole ainakaan toistaiseksi DNA:n kaapeliverkossa tuettu.
  DNA Iiro palveluneuvoja"

  Mikä on syynä siihen, ettei Hbbtv ei ole DNA:n verkossa tuettu?

 • Voisin kuvitella syyn olevan DNA:n valitsema tie salausten purussa. Ilmeisesti sitä on vaikea hubiin sovittaa, kun ei se kaikilla muutenkaan toimi täydellisesti. Onneksi olen korttiasiakas.
 • No ei se kortti mitään siihen auta, ettei HbbTV toimia välitetä kaapelissa.
 • Kyse on aivan tv:n peruskanavista ja Hbb-tv:stä.

  Kallista ylimääräistä laatikkoa ei tarvita DNA-kaapelin peruskanaville ja maksukanavatkin näkyvät maksukortin ja lukija kautta. Hubi on täysin turha ja kallis vehje, äly-tv:ssä applikaatioden kautta esim. Elisa Viihteen katselu ja tallennus maksaa vain 6,89€ /Kk. Eikä huoneistoon tule yhtään ylimääräistä boksia.
 • Kaiken lisäksi yhtään boxia jossa hybriditv toimisi ei ole kerrottu. Voi niitä olla, mutta ei ole löynynyt. Tämä siis antennissa, jossa tuo HbbTV ylipäätään toimii.
 • On se vaan kumma, että DNA ei voi kertoa, miksi HbbTV palvelua ei maksaville asiakkaille saada! Kyseessä on kuitenkin peruspalvelu, joka muilla on käytössä.
 • Pitäisikö saada joku joukkoadressi Dnalle!? Vaikuttaa sielltä että Dna än vasttihwnkillt eivät tätä saittia lue?

  Kuka on Dnan pääjohtaja?
  Jos firmalla on yhtään huoli omasta imagostaan tällaiset häpeätahrat ja asiakkaiden pitkäaikainen piitaamaton kohtelu on lopetettava!
 • onhan tuo HbbTV ollut tekniikkana jo sen aikaa, että pitkään olleena asiakkana olettanut olisi tullut. Olisi kiva saada joku palaute miksi ei toimi helsinki kaapelissa.
 • Tuo on Digitan palvelu antenniverkossa. Nyt DNA voisi sopia asiasta  yhteistyökumppaninsa kanssa.
 • DNA laahaa tosiaan raskaasti perässä yhdessä jos toisessakin asiassa ja on tartuttanut entiseen Welhoon/HTV:n saman taudin... Toinen mikä on vähän ärsyttävää on se että näissä (käsittääkseni) maksavien asiakkaiden valitusketjuissa asiakaspalveluhenkilö kertoo papukaijana vastauksen suoraan jostain paperista ja insinöörit jatkaa kädet taskuissa istumista ja status quo tilanteen vaalimista ilman että missään foorumissa annettaisiin mitään järkevää tietoa tulevaisuuden suunnitelmista ja siitä milloin ominaisuuksia saataisiin kuluttajien saataville.
 • Hyvin sanottu! Oikeasti on myös ollut aika, jolloin Dna oli edelläkävijä. Siitä vaan on jo noin 15-20 vuotta aikaa..

  Herätys Dna!
 • DNA ilmeisesti edelläkävijä, koska ei tuhlaa aikaansa kuolleeseen lähetystekniikkaan eli hybridi tv:seen. Ihan hyvä näin, kehittävät jotain tarpeellista.
 • "DNA ilmeisesti edelläkävijä, koska ei tuhlaa aikaansa kuolleeseen lähetystekniikkaan eli hybridi tv:seen. Ihan hyvä näin, kehittävät jotain tarpeellista."

  Taidat olla DNA:n palveluksessa, kun tollaista väität. Eiköhän HBBTV ole vielä useita vuosia käytössä tulevaisuudessakin. Ihan toimiva tekniikka ainakin minun mielestä.
 • Kenen leipää sinä itse syöt kun markkinoit tätä "edistyksellistä" tekniikkaa täällä? Digitalla vai? Ikävä todellisuus hybriditv:lle on se, että niin kauan kuin jokainen TV valmistaja pumppaa maailmalle mitä ihmeellisempiä käyttöjärjestelmiä ja alustoja ei hybriditv:llä ole tulevaisuutta. Sama ongelma koskee jokaista operaattoria. HybridiTV tarvitsee toimiakseen internetyhteyden, mutta koska internetyhteydellä on oltava operaattori niin tottakai tämä operaattori ensisijaisesti tarjoaa omia palveluitaan ja boksejaan.

  DNA/Telia/ELISA/Maxivision ja kaapelitv signaalia lähettävät paikallisoperaattorit kaikki tarjoaa omia ratkaisujaan. Ei siinä ole HbbTV:llä mitään sijaa. Ja sen tulevaisuuden voi helposti ennustaa sen menneisyydestä, koska sitä ei käytetä juuri missään. HbbTV on utopia, mitä ei tulla koskaan näkemään.
 • En ymmärtääkseni ole "markkinoinut" Digitan enkä muidenkaan palveluja. Mielestäni HBBTV on kuitenkin hyvä ilmainen palvelu, toimi se sitten vuoden tai kymmenen. Harmi vaan, ettei DNA välitä sitä kaapeliverkossaan toisin kuin esim. Telia tekee. Kysyntää kuitenkin näyttäsi palvelulle olevan. Piste!
 • Myös minä kaipaan noita toimintoja ja harmittaa tämä oman kodin Dna-kaapelitvorjuus!
  Täällä omasta Smart-tv:stä puuttuu tuon Dnan padon takia esim. mahdollisuus osallistua livereagointiin ohjelmaäänestyksissä ja mitä vielä muuta..!? Toimintoja oli useita mutta eihän niitä edes voi tutkia omassa kodissa!
 • On varmaan useita syitä sille että DNA ei ole vielä tuonut HbbTV:tä kaapeliverkkoonsa. Ehkä tärkein niistä on kuitenkin se, että DNA:lla on jo tuote joka mahdollistaa samankaltaisen toiminnallisuuden: DNA TV. Onkohan HybridiTV jäänyt siis DNA TV:n jalkoihin kun operaattori on segmentoinut tarjontaansa siten, että kuukausimaksullinen DNA TV laitehankintoineen tuntuisi houkuttelevammalta?

  Minusta se, että merkittävä toimija ei tuo palvelua verkkoonsa vaarantaa HbbTV-teknologian tulevaisuuden Suomen markkinoilla. Kun kuluttajat vähitellen alkavat odottamaan palvelun saatavuutta, voi heille muodostua epäselvä tai negatiivinen mielikuva palvelusta jos se ei olekaan saatavilla yksiselitteisesti kaikissa kodeissa.
 • HybridiTV toimi jonkun aikaa! Miksiköhän nyt ei enää?
 • Miksi Oulussa DNA kaapelissa ei toimi hybriditv:n sininen näppäin?  Gigantissa oikein puhuttiin et halutaan hybriditv ni sit DNA kaapeli ei toimi. Ottaa ihan pannuun tämmöinen ikiaikaisuus. Se et DNA on vastannut ettei kaapeli tue tätä tekniikkaa, ni miksi ei tue? Onneksi voimme tilata Soneran kaapelin.
 • DNA:n kaapeliverkossa on HbbTV-palvelu käytettävissä MTV SD ja HD, sekä AVA SD ja HD -kanavilla (28.10.2020 lähtien). Muilla kanavilla palvelu ei ole käytettävissä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.