HD-kanavat antenniverkossa

Hei,

Muutin uuteen asuntoon joka on antennitalous ja tein televisioon kanavahaun, mutta kanavahaussa ei löytynyt yhtään HD-kanavaa (esim. Yle 2 hd ei löytynyt kanavahaulla).

Televisioni antenni on ilmeisesti tekniikkaa DVB-T eikä DVB-T2. Onko minun mahdollista saada jollain DNA:n vempaimella Ylen HD-kanavat näkymään tuossa minun televisiossa (PHILIPS 49"LED/4K/PMR600Hz/TT2).

Aiemmin minulla oli kaapelitalous ja Telialta kaapelikortti Ci+ -moduulissa tässä kyseisessä telkkarissa. Hyvin pelitti.

Kommentit

• Telkkarisi on kyllä T2 mallia, mutta antenniverkossa pitää olla VHF antenni kohti DNAn lähetintä. UHF puolelta HD kanavia ei tule.
  • Hei Tuomas!

HD kanavien näkyminen antenni-tv verkosta vaatii laitteelta DVB-T2 tuen, eli jos televisiossa ei tätä ole niin tarvitset vain väliin tätä tukevan digiboksin. Ongelmana saattaa myös olla ettei taloyhtiössä vain ole katolla VHF antennia, tämän asian voi tarkistaa esim. isännöitsijältä.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei minäkin muutin uuteen asuntoon ja en saanut kaapelidigiboksilla kanavia näkyviin ja sitten kuulinkin että taloyhtiö on antennitalous. Minulle kuitenkin ilmoitettiin kun olin nämä kertonut että taloyhtiöllä on HD-antenni joten kaikki toimii moitteettomasti. En onnistu siltikään saanaan kanavan kanavaa näkyviin. T.tarja
  • Vastausta odotellaan...
  • Kertomasi mukaan sinulla on käytössäsi kaapelidigiboksi, tämä ei silloin toimi kun taloyhtiössä on antenni-tv, vaan asia vaatii antennidigiboksia, mielellään DVB-T2 mallia.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tuomas Pulkkinen: Digitan B-nipussa on Nelonen HD kanavapaikalla 24. Se on vapaasti katsottava kanava, joten se ei vaadi TV-korttia.
    Maksukanavat vaativat DNA:n TV-kortin ja ao. tilaukset.
    YLE:n HD kanavat ovat DNA:n verkossa ja vaativat VHF-antennin suunnattuna DNA:n lähetysasemalle ja tarvitavat vermeet talovahvistimella.
    En löytänyt TV:tä tuolla tyyppimerkinnällä Antenna Ready HD hyväksytyistä laitteista.
    http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_1.html
  • Mitenkä saan näkymään Lappajärvellä HD lähetykset? Esim. YLE HD tai muut ilmaiskanava!
    Mikko Kankaanpää
  • VHF antenni ja erittäin vahva vahvistin. Olet aika kaukana DNA lähettimistä. Kokkola ja Seinäjoki ovat lähettimien sijaintipaikat. Watsonilta saat netin kautta kanavat. Mutta voi vaatia watson boksin, kuvanlaatu on heikompaa muilla laitteilla.
    Sami S