Siirry uusimpaan kommenttiin
Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

HD kanavien näkyvyys antennitaloudessa

Mikähän mahtaisi olla syynä kun esim. ylen hd kanavat eivät näy vaikka nelonen hd näkyy? Tästä oletan että laitteisto on kunnossa kun sentään joku hd kanava näkyy mutta ihmettelen noiden muiden kanavien puuttumista varsinkin kun antenni on osoitettu dna mastoon eikä digitalle. Digita tosin vieressä. Vaatisiko vahvistinta mastoon? Katolla nyt kombo antenni.

Kommentit

 • Nelonen HD on Digitan verkossa. Muut HD-kanavat ovat DNA:n VHF-verkossa.
  Oletko varma, että antenni on suunnattu DNA:n lähettimelle Ja että tuo kombo antenni on VHF-yhteensopiva eikä DNA:n lähetysasemalle ole kovin pitkä matka yms.
  Tuossa tilanteessa voisi erilliset antennit olla parempi ratkaisu, jos olet DNA:n näkyvyysalueella.
 • DNA lähettimelle suunnattu varmasti. Tosin näkyvyysalueen rajoilla, ehkä jopa kartan mukaan hieman ulkopuolella. Digitan verkko niin lähellä etten usko suuntauksella olevan merkitystä. Muita kanavanippuja näkyy kyllä DNA:n kautta koska digita ei kaikkia nippuja täällä tarjoa. Antennin pitäisi myyntiesitteen mukaan olla VHF sekä UHF sopiva ja jopa joku tehokas malli.. Olisiko sitten tarve vahvistaa tuota entisestään.
 • Eli DNA:n lähetteistä vain YLE:n nippu ei näy? DNA:n maksukanavat siis löytyvät kanavaluettelosta?
  Onko DNA:n lähettimen ja asuntosi välillä paljon mäkistä maastoa, lehtipuita tai vesistöjä?
  Onko tuossa antennissa monta VHF-elementtiä peräkkäin, vai onko ne V-muotoisena "heijastimena"?
  Tuossa tilanteessa yhdistelmäantenni ei varmaan ole paras mahdollinen. DNA:n ja Digitan lähettimien kentänvoimakkuuksissa on niin suuret erot, että erillisillä antenneilla (monielementtinen VHF-antenni) saisi paremman tuloksen ja niiden jälkeisillä vahvistimilla voisi säätää tasot jakoverkkoon sopiviksi.
  Jos tuohon antenniin laittaa vahvistimen, sen pitäisi vahvistaa vain VHF-aluetta ja sillä  pitäisi saada kanavien tasot likimain samoiksi.
 • Harvassa paikassa nuo lähetysasemat ovat kuitenkaan samassa suunnassa. Pyykkitelineeksikin melko kallis ratkaisu 😀
  Suosittelen suorastaan tuota DNA:n antennipakettia, jossa 13dB:n antennin lisäksi pienikohinainen vahvistin, jos paikka on DNA:n lähettimen suhteen edes n. keltaisella alueella. Omassa asentamassa etäisyys lähettimeen yli 50 km.
  https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Televisiot-ja-oheislaitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001

 • Niin siis kaikki peruskanavat ja Nelosen HD näkyvät. Muut HD kanavat kateissa vaikka luettelossa näkyisikin.Täytynee pohtia tätä syvemmin jokin sateinen päivä. Ehkä erillinen antenni vahvistimella voisi toimiakin. Saisivat laittaa nippuja tuohon paikalliseen digitan keppiin niin voisi näkyä jopa ilman sähläämistäkin. Onhan netin välitykselläkin näitä mahdollista saada näkymään. Kiitokset edellisistä tässä vaiheessa.
 • Sama juttu. Ylen HD kanavat kadonneet, muut löytyvät ja toimivat. Suora lähtö antennista veden yli Teiskon mastoon sekä DNA:n Kangasalan mastoon. Ja molemmat antennit erillisinä, ei mitää comboja. Ei olla kuuluvuusalueen rajoilla ja melko tuore antenniliikkeen asennus vuoden alkupäivinä.
  Himan ropaamalla ja kuus kanavaskannausta myöhemmin kanavat löytyi mutta MTV3 HD ei suostu yhteistyöhön. Sanoo että salattu signaali ja Ei pääsyä(6) UUdet DNA:n kanavakortit on ja maksukanavat toimii.
 • Vesistöt on aina ongelmia ja ne saattavat aiheuttaa häivymiä (radiokeleistä riippuen), etenkin jos antenni on matalalla.
  Onko Kangasalan lähetin myös vesistön takana? Pitkäkö matka sinne on?
  Millä vastaanottimella DNA:n VHF ohjelmat eivät löydy? Mitä sanoo vastaanottimen signaalinvoimakkuus löytyvistä VHF-kanavista?
  Osa maksukanavista lähetetään Digitan verkossa.
 • Kova tuuli saattaa huojuttaa antennia, jos se ei ole hyvin harustettu, kuten myös huojuvat lehtipuut.
  Toivottavasti saat liitten auki.
 • DNA:n A-nippu: 21,22,23,25,27 ja 120
  DNA:N B-nippu: 41,92,96,98 ja 122
  DNA:n C-nippu: 95,119,121,123,124 ja 127
 • Kyllä menee paketti poistoon. Formulat kulkee sadan metrin hypyllä. Ja ääni pätkii taukoamattaJa viel joutuu tästä maksamaan.
 • Sama juttu Eurassa. Erilliset antennit katolla antenniasentajan asentamana. DNA:n lähettämät HD kanavat yksi kaunis päivä putosivat kanavalistalta eivätkä sinne palaneet. Euran ja Eurajoen maston välillä ei vesistöjä... Digitan lähettämä Nelonen HD toimii hyvin. Lautanen taitaa tulla seuraavaksi katolle.
 • Täällä Lahden itäosissa sama juttu ja antennit suunnattu Kouvolaan. Tähän asti toiminut moitteettomasti, mutta kesällä loppui DNA:n HD kanavat kun seinään. Nelonen HD näkyy.
  Karra
 • Asutko DNA:n VHF-verkon näkyvyysalueen alueella? Onko VHF-antenni suunnattu oikeaa asemaa kohti?
  Nastolassa kannattaisi suunnata VHF antenni Lahteen ja Iitissä Kouvolaan.
  PW
 • Kyllä asun peittoalueella. Ihan ok ohje, mutta Lahdesta ei tuu mitään, kun naapurin kuuset edessä (testattu). Lisävahvistin on myös siksi. Kumma, että on neljä vuotta toiminut hyvin ja nyt lakkasi vhf-kanavat näkymästä laakista. Oiskohan kuitenkin teillä mastossa muutettu suuntauksia tai lähetystehoja tms.?
  Karra
 • Onkohan vahvistin hajonnut VHF puolelta.
  Sami S
 • Sama vika täällä Muuramessa. Kauan ihmettelin, että mihin kesällä hävisivät muut HD-kanavat kuin Nelonen HD.

  Täältähän se syy löytyy, eli DNA pistänyt hommat kuntoon...

  Yleensä muutoksilla yritetään päästä parempaan lopputulokseen, mutta tässä tapauksessa Digita on kyllä askeleen edellä.
  Jukka
 • Veikko
 • Kesällä näkyi hienosti Ylen HD:t ja 4, sekä toisinaan TV5. Myös itse tv näytti kanavalla 99 tai 100 olevansa valmis HD lähetyksiin. Antenni ja vahvistimet tuli uusittua pari kolme vuotta sitten. Hd kuvan laatu oli hyvä. Ensin hävisivät ylen hoodeet ja viimeisenä tuo nelonen. Kanavaluettolossa kanavat vielä olivat vaikkeivat näkyneetkään. Nyt otin koekäyttöön Dna:n uuden Premium 4G+ Wlan B715 reitittimen vanhan mokkulan tilalle. Miksi näin? Koska Dna oli sitä mieltä, että vika Hd kanavien poistumiseen on mokkulassa, tehot ei riitä. Auttoiko vaihto, no ei. Laitan palautukseen. Miten sitten, kun vain hd kanavat tulevat näkyviin. Rekkakaupalla kaatikselle vanhoja antenneja ja telkkareita...
  Jussi Maskusta
 • Mitä voisi modeemi vaikuttaa antenni ongelmiin??
  Sami S
 • Kuulostaisi että antennivahvistin ei toimisi kunnolla
  Sami S
 • Modeemi juttu ihan käsittämätöntä 😀

  Nyt on vielä digitan että DNA:n HD lähetyksissä molemmissa ongelmaa Jussilla...
  JJJN
 • Dna:n mielestä voi. Mulla oli Dna:n Tv kortti vuosi sitten kokeilussa ja alkuun kanavatajuudet olivat totaalisesti hukassa tv:stä korttia varten. Parin puhelinsoiton jälkeen alkoi yhtäkkiä tajuuksia löytyä ja hd-kanavat tulivat näkyviin. Dna:n puolelta käytiin vääntämässä jotain tehopotikkaa... 😀 Antennivahvistin voi olla myös syynä. Pitänee kutsua antenniammattilainen paikalle.
  Jussi Maskusta
 • Molempiin, Digitaan ja varsinkin Dna:lle olen soittanut mutta ammattitaitoista henkilökuntaa ei tunnu sieltä löytyvän joka suoraan ilmottaisi, että mitä kannattaa tehdä. Nyt laitoin antenniammattilaiselle spostia. Katotaan sen jälkeen tilanne uudestaan...
  Jussi Maskusta
 • Esimerkiksi Yle1 HD ja Yle2 HD kanavapaikay 21 ja 22 eivät vaadi korttia ja tulevat DNA VHF taajuudelta. Taas nelonen HD tulee Digitan UHF taajuudelta ja ei myöskään vaadi korttia. MTV3 HD taas tulee DNA VHF taajuudelta ja vaatii kortin.
  Sami S
 • Eniten tässä ihmetyttää tuo totaalinen kanavapaikkojen häviäminen. No, ehkä se antenni + vahvistin voi muuttaa asian.
  Jussi Maskusta
 • Oletko tehnyt tehdasasetusten palautuksen ja kanavahaun uudelleen
  Sami S
 • Juu, monta kertaa.
  Jussi Maskusta
 • Jotkin laitteet poistavat  kanavapaikat automaattisesti, jos ei ole signaalia kanavalla
  Sami S
 • Mihin ihmeeseen se signaali vaan voi yhtäkkiä kadota? Vai onko lähetystehoa heikennetty, että saadaan antennia ja vahvistimia lisää kaupaksi...?
  Jussi Maskusta
 • Näkyykö sulla muut kanavat siinä nipussa, jossa on Nelonen HD, jos näkyy, niin sitten on kyllä erikoista touhua?
  JJJN
 • Onko tähän ongelmaan tullut mitään päivitystä? Huomattiin sama ongelma Nokialla, kun vihdoin ja viimein saatiin telkkarit päivitettyä DVB-T2 -malleihin. Nelosen HD -kanava ok, mutta YLEn HD:t loistaa poissaolollaan samoin kuin TV5 HD. Naurettavinta tietysti, että kanava 100 (DNA-infokanava 2) näkyy hienosti: "Kun näet tämän tiedotteen, laitteesti ovat kunnossa ja valmiina vastaanottamaan uutta lähetystekniikka". :-(


  Pasi
 • Niin nelonen HD tulee UHF verkosta ja muut HD tulevat VHF verkosta(jonka toimivuus on niin ja näin, vaatii myös VHF antennin suuntauksen DNAn VHF mastoon.). Tuo tiedote tarkoittaa 17.5.2017 tehtyä muutosta.
  Sami S
 • Ja tosiaan tuo DNA-infokanava(t), lähetetään kanssa Digitan UHF verkossa.
  JJJN
 • Ja vielä väärässä nipussa. Digita ei lähetä siinä nipussa, missä F-nippu lähetään, jota tuo tiedolle koski.
  Sami S
 • Juu, nimenomaan "väärässä" nipussa. 😀 Toisaalta infohan kertoo, että laite on T2 -kunnossa. 😀

  Pattiin ottaa erityisesti se, että porukoilla Turun seudulla on vuosikymmeniä vanha logperiodinen antenni, jolla näkyy kaikki mahdolliset kanavat, mutta uutiset katsotaan sa"#¤na T2 digiboxilla 32 tuumasella Asalla.

  Pasi
 • Hellou,
  mulla ratkesi nämä ongelmat, kun otin yhteyttä oikeaan asentajaan joka tsekkasi kaikki telkkareiden antennipaikat meillä, antennin suunnat UHF ja VHF ja tarkasti kaikki johdotukset. Suurin osa antennijohdoista kulkee talon sisällä, joten aina on mahdollista, että aika (orava, hiiri...)on 50- luvun talossa ne hiertänyt puhki.
  Syynä digikanavien näkymättömyyteen oli telkkarissa kiinni oleva tehdastekoinen antennijohto joka ei toiminut. 45 min tarkistus matkoinen kustansi 108 euroa. Asentaja ihmetteli, että miten on mahdollista, että nuo muut kanavat ylipäätään ovat voineet näkyä...
  Jussi Maskusta
 • Koillis-Helsingissä DNAn antenniverkon HD-kanavat (21 ja 22 etupäässä) on alkanut pikselöidä. Antenni suunnattu Oulunkylän (?) antenniin ja ovat tähän mennessä toimineet hyvin. Viime viikkojen aikana on esiintynyt pikselöintiä normaalia enemmän.

  Telkkarissa T2 viritin.

  Mistä voin kysellä neuvoa tai tietoa verkon
  Micke Tapaninvainiossa
 • Hei Micke,

  Mielellämme selvitämme ongelmaa tarkemmin - pirautathan sitä varten asiakaspalveluumme 044 144 044 niin tekninen tuki pääsee tutkimaan tilannetta ja tekemään tarvittaessa vikailmoituksen.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Onkohan liian hieno kevät keli DNA:n VHF verkolle?, kaksiviikkoa sitten ei mitään ongelmaa kokoviikonloppuna MAX HD:n näkyvyydessä ja tänää ei tule yhtään mitään Formulaharjoitusten katsomisesta. Laatu heittelee 0 ja 100 välillä, eli sama paska jatkuu vaan vuodesta toiseen tässä nipussa.

  Voisitte vittu vääntää sinne verkkoon potkua lisää tai lakkauttaa koko paskan, koettelee hermoja taas pikkasen tämä touhu (näyttää keskisormea hymiö tähän)
  JJJN
 • Hmmmm...

  Tuskin on C More Maxin näkyminen DNA:n VHF-verkosta kiinni , koska ko. kanava lähetetään Digitan UHF-verkossa kanavanipussa F.

  https://www.dna.fi/documents/753910/853492/Antenni-TV-kanavakartta.pdf​​​
  Veikko
 • No hupsista.

  En huomannut , että kyse olikin HD-versiosta. No se kyllä tulee VHF-verkosta.
  Veikko
 • No tota SD kanavaa tässä joutui katsomaan ekojen harjotusten aikana, kun HD pätki, kauheaa kuraa vaan 65" telkalla. Toiset harjotukset koitan katsoa toisella talolla Cmoren suoratoistopalvelussa ja Chromecastilla, saa nähdä miten se menee...
  JJJN
 • *Asiakastiedot piilotettu ylläpidon toimesta


  Asia:
  Maanataina kaikki ohjelmat katosivat. Ruutuun jäi vaan kaikkien kohdalla, Ei signaalia. Myöskään ohjelmaopasta ei tullut ruutuun.

  Otan kanavat vastaan antennin kautta ja minulla on telkkarin ja antennitöpselin välissä digiboxi. Molemmat ovat noin 4 v-vanhoja. Molemmat starttaavat ihan normaalisti mutta sitten ei kanavia löydy, ei ainoataan.

  Digiboxiin nauhoitetut ohjelmat näkyvät. Näyttää siis siltä kun vain antennin signaali puuttuu.

  Signaalia ei tule i digiboxin kautta eikä myös sen ohi suoraan antennistä telkkariin.

  Olen asentanut kanavat uudestaan mutta eipä toimi.

  Totesin muuten laskusta että mulla näyttää olevan C-more sporttikanava!!! Sitä en ole huomannut enkä edes hakenut kuukausiin.


  Missä mahtaa olla vika??

  Jään odottamaan vastausta
  yst.terv.
  Krister Sandström


  Krister Sandström
 • Hei Krister!

  Tukisivusto on julkinen keskustelupalsta joten ethän jaa asiakas- tai yhteystietojasi tänne, kiitos.

  Ongelma saattaa olla myös antennin johdossa, joten kannattaa kokeilla irrottaa tämä hetkeksi aikaa seinästä ja laitteesta, kun kaapeli on taas paikoillaan niin hae kanavat kertaalleen uudelleen. Jos mahdollista niin toimivuus kannattaa testata kokonaan eri johdolla ja/tai eri antennirasiasta.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Taitaa olla antennivahvistin hajonnut, jos kerran kaikki kanavat ovat pimeänä. Dnalta tulee vain VHF kanavat.
  Sami S
 • Prkl. TV4 ei näy kaapelitaloudessa, vain ääni kuuluu. Kaikki muut kanavat ok. Näin Oulussa ti 16.7.19 klo 21.30. Kyllä taitaa vaihtua DNA pois...
  Pertti Ylikontiola
 • Hei Pertti!

  Ainakaan mitään yleistä vikaa ei tällä hetkellä ole tiedossa. Onko asunnossa mahdollisesti muita laitteita jolla voisit kokeilla toistuuko ongelma?
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Onko kyseessä Suomen nelonen vai Ruotsin tv4 maksukanava. Onko kanava näkynyt normaalisti tähän saakka? Ensimmäiseksi voi kokeilla ottaa virrat pois oikein seinäpistokkeesta. Jos telkkari haluaa resetoinnin.
  Sami S
 • Eipä taida Ruotsin TV4 olla tarjolla Suomen antenniverkossa. Suomen Nelonen on ilmainen kanava Digitan verkossa, joten sen näkyvyys ei ole DNA:n vallassa.
  PW
 • Kysyjä on kaapeliverkossa.
  Sami S
 • Joo näin on ja tämä ketju on antennikanavia varten avattu , ei kaapelia.
  Veikko
 • UHF, Wif, Vaf ja Puff .... smurf. Eihän tavallinen tallaaaja tiedä näistä juuri mitään. Töpseli seinään ja sitten koneet nollaksi ja uudestaan asennukseen. Osa löytyy, osa ei. Minulla toimi kaikki hyvin jonnekin toukokuun puoliväliin, sitten koko kotiviihdemausoleumi pimeni. Tsekkasin kaikki läpi ja ohjelmoin uudestaan ja totesin että vian tytyy olla seinässä. Konsultoin DNA,n asiakapalvelua ja sieltä päästä ladattiin kaiken uudestaaan. Se mikä toimi oli aivan erinäköistä kun aikaisemmin. Jotkut kanavat näkyivät ja jotkut eivät. Muun muassa se C Max ei. Telkku on aika uusi, samoin muut vempaimet. Eipä vaan toiminut. Kysyin isännöitsijältä jos linjasaneerauksen yhteydesssä oltiin tehty jotain mistä ei asukkaille oltu kerrottu. Joo totesi isännöitsijä. Siellähän on nyt kaapeli eikä antenni. Ohjelmoi uudestaan kaapelisäädöillä. No sitten näkyi osa. Sain DNA,lta ns Hubin jonka piti ohittaa kaiken. Hankala laite ja näinhän ei saisi olla että pitää olla jonkinlainen digi-inssi-super-duper-sekonoomi jotta saa katella telkkaria. Linjassa on Smarttv, Hubi, Digiboxi, Bluetooth DVD, kopioiva DVD ja kotiteatteri (stereot). En ole saanut kaikkea toimimaan joten luovuin koko pas..... ja nyt mausoleumin takana on lähinnä hämäkinseitti johtoja. Enkä ole jaksannut tapella tuon härvelin kanssa. Pitää kai asentaa kaiken ihan töpseleistä lähtien uuudestaan? Eikä nyt hirveesti lohduta että niin monella muulla näyttää olevan vastaavat ongelmat laitteiden kanssa.
  Krister S
 • mie
 • onhan tuo mahtava uutinen!
  nyt ei tarvii luultavasti tehä sitä pyykkitelinettä antennista. itsellä näkyy dna:n kautta kanavaniput muttei hd:nä. kanavaluettelossa tosin on. digitan kautta näkyy myös sieltä lähetettävä hd kanava. vaikea uskoa että omassa uudessa järjestelmässä ongelmaa. toivossa elän että digitan kautta tulevaisuudessa näkyisi kaikki. uskoisin että dna:n hd singaali on vain liian heikko. muutoksia omiin systeemeihin en aio tehdä.
  teen kohta antennista pyykkitelineen
 • JJJ
 • @Pertti

  Telian sivuilla puhuttiin myös nelosen ongelmista kaapeliverkoissa.

  Hei! Nelosen kanavalla on tiedossa häiriötä kuvassa jokaisella lähetystavalla, häiriö korjataan mahdollisimman pian.
  Sami S

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.