Henkkareiden kysyminen

Miksi kassalla kysytään ostosten yhteydessä henkilöllisyystodistusta? Eikös sen kuitin saa sähköpostiin antamalla sähköpostiosoitteen, mihin henkkareita tarvitaan?
Virpi

Kommentit

 • jos ostelee kertamaksulla niin ei pitäisi henkkareita kysellä. tosin henkkareiden kysely ei taida olla kiellettyä vaikka olisi kertamaksu.

  liittyyköhän henkkarit mahdolliseen luottokauppoihin ja/tai osamaksuihin. niissä on ihan eri asia.
  lasselusse
 • 30e kuulokkeet kun ostaa rahalla, niin kummalliselta tuntuu henkkareiden kysyminen
  Virpi
 • Moikka!

  Henkilöllisyystodistusta voidaan pyytää esimerkiksi siksi oston yhteydessä, jos katsotaan samalla asiakkuden yhteystiedot ja palvelut ajantasalle. Osan laitteistamme saa myös asiakasetuhintaan, jonka varmentamiseksi meidän tulee asiakas tunnistaa jotta edut voidaan hyödyntää.
  DNA Laura palveluasiantuntija
 • Moi!

  Ok. Eli kun ostan 30e kuulokkeet käteisellä ja ensimmäinen kysymys kassalla on henkkarit ilman, että mitään edellämainittua asiaa tapahtui, voi vastaavassa tilanteessa henkkarit jatkossa jättää esittämättä. Ymmärsinkö oikein?
  Virpi
 • Jos ostotilanne ei vaadi henkilöllisyyden esittämistä, ei tunnistautumista tällöin myymälässä pyydetä.
  DNA Laura palveluasiantuntija
 • Kiitos Laura! Ensi kerralla tiedän paremmin, miten toimia.
  Virpi
 • Aikamoinen neuvo. Julkisesti toimivalla myyjäliikellä ei ole pienintäkään oikeutta pyytää asiakasta vahvistamaan henkilöllisyyttään tavaran ostotilanteessa. Poislukien tietysti tilanteet jossa tehdään sopimusta esimerkiksi liittymästä tai maksuajasta.

  Tiedä sitten mihen ihmeen markkinointiroskaan dna kerää tätä dataa asiakkaistaan mutta itse soittaisin välittömästi poliisit jos tälläistä minulle tapahtuisi.
  Ville Viitanen
 • Eikö ihminen saa suutaan auki ja kysyttyä mihin niitä henkkareita tarvitaan, jos asia mietityttää? On niin tätä päivää, että tyrmistytään milloin mistäkin ollaan hiljaa naamatusten ja tullaan sitten nettiin itkemään.

  Ostos DNA kaupasta varmaan kirjautuisi myös omalle asiakkuudelle, jos sellainen on tai voi olla asiakkaille ko tuote halvemmalla ym. Jolloin helpoin tapa on kysyä henkkarit että saa kirjattua oikealle tilille ne.

  Mikään pakko niitä ei ole tietenkään näyttää, mutta näytetäänhän ne kaupan kassalle muussakin tilanteessa kysyttäessä, esim kaikki alle 30v näyttäviltä alkoholiostoksilla. Silloinkin on tietty parempi jättää ne näyttämättä ja soittaa poliisille, vai kuinka?
  Pena

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.