Honor 8 akun kesto

Hei! Minulla on 1,5v vanha Honor 8, takuuta siinä 36kk. Tänä talvena puhelin on alkanut sammumaan aina, jos vähänkin kylmemmällä säällä käytän puhelinta pihalla. Lisäksi joudun aina odottamaan, että puhelin lämpenee sisällä kunnolla, ennen kuin käytän sitä, muuten se taas sammuu. Meneekö akun vaihto vielä takuun piiriin?

Kommentit

• Hei Taru!

Tarinasta ei tarkemmin selviä miten kauan puhelin on ollut pakkasessa ja miten kylmäksi laite on päässyt. Kymmenien asteiden pakkasessa useamman tunnin käyttö pudottaa akun varausta merkittävästi, tämä on normaalia akun toimintaa. Toiminta palautuu normaalisti kun akku lämpenee. Puhelimen akku kannattaakin pitää täyteen ladattuna ja yrittää pitää laite lämpimänä vaatteiden alla kun sitä ei käytetä
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Hei, puhelin sammuu samantien, kun pihalle kylmällä säällä menee, jos sitä käyttää. Lämpötilan ei tarvitse edes olla paljoa nollan alapuolella, kun näin jo tapahtuu.
  • Oletko huomannut onko vika ilmennyt vasta esim. tietyn laitteen ohjelmistopäivityksen jälkeen? Nopealla etsimisellä osalla kyseisen puhelimen käyttäjistä vika on alkanut viime vuoden lopulla julkaistun käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Loppuvuodesta tämä alkoi, että ajankohta ainakin täsmäisi.
  • Siinä tapauksessa laitteen huollolla ei luultavasti ole vaikutusta tilanteeseen, akut toki heikkenevät käytössä ajan myötä ja tämä voi myös altistaa enemmän kertomasi kaltaiselle ongelmalle mutta suoranaisesti viasta ei ole kyse.

Uskottavasti siis myöskään akun vaihto ei auta tilanteessa, se että puhelin sammuu jo täydellä akulla viittaisi enemmänkin laitteen turhan ärhäkkään turvaominaisuuteen
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Eli, jos näin on, niin asialle ei voi tehdä mitään?
  • Juurikin näin, tuo vaikuttaisi olevan kyseisen puhelimen ominaisuus. Tästä löytyy myös Iltalehden tekemä testi jossa uutenakin Honor 8 ei kestänyt pakkasta kovin pitkään
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos vastauksista!
  • Minulla sama puhelin joka 4.1.2017 hankittu ja nyt viikko sitten alkoi purkaa akkua tolkuttomasti. Pakkasta ei oo meijänkää korkeudella ollut tänä kesänä.
    Onko nyt takuun piirissä?

• Minullakin on ollu honor 8 nyt 1v ja akku ei kestä millään vaan sammuu todella paljon esim jos menen snapchattiin nii se saattaa sammua vaikka akunvaraus prosentti olisi yli 70% se alkoi tehdä tätä joskus maaliskuussa muistaakseni

• Joo, snapchattia käyttäen saa todellakin virran sammumaan. Voisko nyt DNA vastata kuuluuko akku takuun piiriin?
  • Ilman tarkempaa tutkimista on hankala sanoa mikä vika menee takuun piiriin ja mikä ei. Jos puhelimen akun keston kanssa on ongelmia niin kannattaa laitteen kanssa käydä paikan päällä DNA Kaupassa, josta laite saadaan myös tarvittaessa toimitettua huoltoon. Lähimmän liikkeen voi tarkistaa täältä: https://map.karttapalvelut.fi/dna#
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Sama homma täällä, Honor 8 viime talvesta asti sammuillut heti kun ulos meni. Ei jaksa ottaa kuvia varsinkaan snapchatilla vaan sammuu, yleensä näkyy 0% akkua vaikka olisi laturissa ollut jo varttitunnin. Kun minulla ei pariin päivään ollut toimivaa sim-korttia puhelimessa niin silloin ongelmaa ei esiintynyt, outoa.
    Laura
  • Minulla on honor kanssa, jonka ostin kun DNA myyjä kauppasi puhelinta kysymys sarjansa jälkeen sanoen vielä, että tässä on puhelin moneksi vuodeksi. Eipä oo ei. Ei todellakaan tarvitsmennä pakkaseen tai tehdä mitään ilman että puhelin ei ole piuhassa. 70pros akkua loppuu samantien. En ostanut lankapuhelinta.
    Mika
  • Niin kyllä kuluttajansuojaan tässä täytyy olla yhteydessä. Ajatellaan, että kysymys on monen ihmisen 400€ huijauksesta. On paljon ihmisiä jotka eivät ymmärrä valittaa edes. Minulla ei ole varaa ostaa uutta, kun entinenkin on vielä maksamatta (3v).
    Mika
  • ja lumia 640xl parjataan .ostettu kun tuli markkinoille ,.4-5v.ei ongelmia akun kanssa toimii muutenkin moittettomasti.
    seppo kortesmaa
  • Täällä ongelma ratkesi: akku mennyt sököksi. Omassa puhelimessani oli takuuta jäljellä ja vein huoltoon. Siellä sanottiin, että akun pitäisi kestää 2 vuotta (eli juuri takuun verran), mutta minun tapauksessani kesti reilun vuoden. Sain akunvaihdon takuun piikkiin – ja samalla vaihdettiin myös näyttö, koska Honor 8:n akkua ei voi vaihtaa ilman näytön irrotusta!

Silloin aiemmin käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen akku temppuili vielä enemmän, selittivät että uusi raskaampi käyttöjärjestelmä söi vieläkin nopeammin akkua. Puhelin on nyt käynyt huollossa enkä ole vielä ottanut käyttöön, toivotaan ettei ihan heti samoja ongelmia ilmene. Mutta jos tulee tarve vaihtaa puhelinta, niin OnePlus ehdottomasti on seuraava merkki. Siitä kuullut vain hyvää, erityisesti akun pakkasenkestosta.
    Laura
  • Aivan susi koko HOROR 8

AKKU EI KESTÄ EDES +5 LÄMPÖTILASSA!
    OSTETTU KUN TULI MARKKINOILLE JA ONGELMAT OLLEET KOKO AJAN!! KÄSKETTY VAAN HUAWEIN ASIAKASPALVELUSTA TEHDÄ PÄIVITYKSIÄ! RAUDASSA ONGELMA! KIVA KUN 450€ LUURI TÄYS
    P_ _ _ _ _ !
    EN SUOSITTELE! piti oikeen huutaa!
    Jarkko
  • No itse en saanut mitään korvausta, kun puhelimen yläkulmasta löytyi tuskin edes silmällä havaittava halkeama ja alkoivat väittää kosteuden menneen siitä pilaten akun. Eli akkua ei voi vaihtaa ennenkuin vaihtaa näytön, mutta ylläri ei myöskään näyttöä voi vaihtaa ennenkuin vaihtaa akun. Ovat keksineet porsaan reijäksi synkonoidun akku-näyttö kompleksin, kun kumpikaan ei hajoa samaan aikaan, niin voivat tehdä siitä kynnys kysymyksen, koska tälläisen vaihto kokonaisuus kompleksin hinta on korkeampi kuin uusi vastaava p.a.s.ka.
    Mika
  • Jhuuu. Tietenkin. Ja todellisuus että puhelimen suunnittelussa tai akussa ylipäätään tullut virhe. Soitin huaweille ja sanoivat että suositeltu käyttölämpötila on 0-30 astetta lämmintä. No kun ei kestä +5 asteessakaan. Täyttä kusetusta. Kierrän huaweit kaukaa jatkossa!

​Hyvä antaa 36kk takuu kun mitään ei korvata!
    Jake
  • Juu ei riipu puhelimen nimestä,mallista.jos puhelimen näytössä on pienikin kolo,naarmu.niin mitään muuta vikaa ei korjata,koska puhelimeen jää takuunalainen vika.siis josta et tiennyt.siis naarmu näytössä estää minkä tahansa vian korjaamisen ,,ellei näyttöä vaihdeta.ja näytön vaihdon maksat itse.ja lopuksi monet operaattorit käyttävät samaa TAKUUHUOLTOLIIKETTÄ.ELI SAMA KENEN OPERAATTORIN ASIAKAS OLET.TAMPEREELLA OLI ERÄS NS.HUOLTOLIIKE JONKA KANSSA ASIOIN TEKI ASIAN SELVÄKSI..ÄÄNENVOIMAKKUUS EI TOIMINUT,MUTTA KOSKA NÄYTÖSTÄ LÖYTYI  NAARMU ,NIIN VIKAA EI KORJATA TAKUUSEEN .KOSKA NÄYTÖSSÄ OLI NAARMU.OTTAKAA SELVÄÄ OMAN PUHELIMEN  TAKUUKORJAAMOSTA,NIIN HUOMAATTE  SAMA HUOLTOLIIKE  HOITAA MONEN OPERAATTORIN  PUHELIMET.KÄYTÄNTÖ ON TÖRKEÄÄ.SAMA JOS KELLON LASISSA OLISI NAARMU ,JA KELLO MUUTEN EPÄKUNNOSSA NIIN PAKKO VAIHTAA LASI (ITSE MAKSAEN)  NIIN MUU TAKUUNALAINEN VIKA KORJATAAN TAKUUSEEN..NÄMÄ ON NIITÄ PORS.SIANREIKIÄ JOILLA VALMISTAJA VETÄYTYY VASTUUSTA

seppo kortesmaa
  • Että näin... Silloin tilanteesta suivaantuneena ostin kaikkein halvimman älypuhelimen minkä löysin ja jossa on erillisakku. Silloin sattui olemaan Black friday, niin hinnat alhaalla muutenkin. Eli Nokia 1. Hinta 29€ ei kauheasti haittaa vaikka sattuisi vahingossa heittämään vaikka seinään. Puhelinten hinta kehitys on järkyttävää. Alkaa olla melko normaalin hintainen tuollainen 1000€.n puhelin. Jätän niillä leikkimisen rikkaammille, jotka tuhlaavat säälittäviä rahojaan ennen manalaan menoa. 🤣😂
    Mika
  • Hei,
    Mulla Honor 8:ssa akkuongelma ja takuuta jäljellä 6kk. Sain todella hyvän hyvityksen puhelimesta. Ostin dna:lta uuden samalla. Ei olisi ollut pakko ostaa edes mitään. Mutta ostin tilalle samsungin.

Että todella hyvin toimii DNAn lisätakuu, 1v kun norm 24kk + 1kk dnan omaa takuuta.

Kiiiiiiitos dna!!!!
    Jake
  • Siis dnan lisätakuu 1v eli 12kk..
    Jake
  • Toi edellinen on dna.n henkilökunnan viesteihin.
    Mika
  • Mulla on alle puol vuotta ollu honor 8x. Ku kattoo virran kulutusta kennon leporila vie aivan hirveästi akkua. Mitä sille voi tehä? Välilä se että puhelin ei ole käytössä vie myös aivan hirveästi akkua. Jos lataan sen vaikka illala täyteen aamula on enää 30%
    Ongelma
  • Jos sinulla ei ole vielä halkeamia näytössä, niin vie oitis se takaisin osto paikkaa. Saat huollon, uuden puhelimen tai korvauksen.. oli miten oli vie myymälään kun takuuta on vielä jäljellä!! 😆😀
    Mika
  • Mikä tahansa älypuhelin kestää yli 5 päivää jos ei käytä sitä.

Useimmat akunkesto-ongelmat johtuvat mm. sovelluksista. Esim. Facebook ja Messenger voivat kuluttaa paljon akkua myös kun niitä ei käytä.

Siivoamalla turhat sovellukset akunkesto paranee.

Akku heikkenee aina joka latauksella, siksi jos akunkestoa haluaa, on katsottava peruspuhelimien suuntaan - ei Huawei tai Samsung älypuhelimiin.
    Asiakas 1M
  • Ei yksikään sovellus kuluta yössä akkua loppuun. Noissa puhelimissa ja puhelimissa yleensä on paljon vikoja. Minua keljuttaa juuri kauhean vaikeaksi synkronoidut akut joita on lähes mahdoton vaihtaa järki hintaan takuun ulkopuolella. Aina!! Vien puhelimen takuun aikana huoltoon, niin eivät lyttää markkinoille mitä sattuu pas.aa ja kuluttaja maksaa näille miljardi prändeille tyhjästä.
    Mika
  • Tämä on se tarkoitus - tehdä kertakäyttötavaraa.

Minä en osta puhelimia ilman irrotettavia akkuja. Nykyisessä vielä on, jos tämä muuttuu, niin täytyy palata peruspuhelimeen. Jo nyt todella hankalaa löytää älypuhelinta hintaluokasta n. 250 vaihdettavalla akulla.

Jos ei sitä saa jatkossa, minä siirryn peruspuhelimiin.
    Asiakas 1M
  • Nokia 1 on markkinoiden halvin älyluuri. Maksoin itte 29€, niin ja irroitettava akku on. 😁
    Mika