Huawei 4G+ WLAN e5186 -kotimokkula ja puhelin

Hei.

Minulla on em. kotimokkula ja olen miettinyt, että minkälaisen puhelimen tuohon TEL 1 (tai TEL 2) -porttiin voi kytkeä? Pitääkö olla jokin tietty malli, vai käykö ihan perinteinen puhelin missä on RJ-11 liitin johdon päässä. Puheominaisuushan tuossa pitää SIM:ssä tietty olla.

Kommentit

• Analogiset sovittimet VoIP/SIP sovelluksen käyttöön laitteessa. Suomalaiset oper eivät tarjoa yksityisille käyttäjille nykyään noita palveluita.
    VoLTE on DNA:lla testissä ja Elisalla saatavissa, mutta sehän toimii WLANin kautta eli siinäkään noita portteja ei voi hyödyntää.
    https://palsta.elisa.fi/puheliittymaet-7/wifi-ja-volte-4g-puhelut-502573
    https://www.dna.fi/fi/volte-pilotti
  • Hmm, en ole varma ymmärsinkö... Eli jos laitan kännykkäni SIM-kortin (puhe ja data käytössä) mokkulaan ja sitten liitän tuohon TEL 1 -porttiin VoIP-puhelimen, niin sekö ei toimi jos joku soittaa numerooni?
  • Huawei e5186 TEL-porttiin ei voi kytkeä VoIP-puhelinta, vaan perinteisen analogisen puhelimen, POTS. VoIP-puhelimet kytketään Ethernet-porttiin.

Lisäksi tarvitset VoIP-liittymän vaikkapa Perusteleltä, IXO Systemsiltä tai CellIP:ltä.

Mikäli et tarvitse yhteyksiä yleiseen televerkkoon, vaan haluat soitella puheluita kavereiden kesken, voit liittymän sijaan rakentaa ikioman puhelinkeskuksen. Tai voit avata ilmaisen liittymän pelkkiä sisäpuheluita tarjoavalta operaattorilta, kuten Iptel tai Ekiga.

On myös mahdollista saada ilmainen liittymä yleisen televerkon puhelinnumerolla, mutta ei Suomesta. Soittaminen maksaa kyllä, joten tilille tulee ladata rahaa, muutoin ainoastaan puhelimeen vastaaminen on mahdollista.

Huomioi, että joissakin laiteohjelmaversioissa Huawein TEL-liittimet eivät ole lainkaan käytössä. Kannattaa siis ensin kokeilla porttien toimintaa jollakin ilmaisella palvelulla ennen kuukausimaksullisen palvelun hankkimista.
  • Unohdin mainita pääasian, eli Huawei e5186 TEL portit eivät ole mitenkään yhteydessä laitteeseen kytkettyyn sim-korttiin. TEL porteista ei voi soittaa matkapuheluita, vaan ainoastaan VoIP-puheluita, joihin tarvitset erillisen VoIP-liittymän - ja internet yhteyden, toki.
  • Hmm, hankalaksi menee... Löysinpä manuaalin ja siinä sanotaan, että "Voit myös kytkeä siihen puhelimen (toimii vain soittoaktivoiduilla SIM-korteilla)".

Pitänee katsoa jos jostain löytäisi analogisen puhelimen ja testata. Sillähän tuo selviää.

Kiitoksia vastauksista. Pistän päivitystä jos nyt sattuisikin toimimaan niin kuin ajattelin.