huawei b315 musta lista

Miten saan oman tietokoneen oman mokkulan mustalta listalta pois kun nyt en pääse mokkulan asetuksiin kun laitoin vahingossa väärän osoitteen mustalle listalle? Mokkulan tehdasasetusten palauttaminen ei ole vaihtoehto.

Kommentit

• Jos laitoit koneesi IP-osoitteen mustalle listalle , niin mene sen koneen verkkoasetuksiin ja muuta IP-osoite väliaikaisesti kiinteäksi ja laita siihen jokin modeemin DHCP:n jakaman listan ukolkopuolinen osoite , mutta kuitenkin modeemin osoitealueesta. Silloin pitäisi taas päästä mokkulan asetuksiin poistamaan se blikattu osoite. Lopuksi muutat taas koneesi hakemaan automaattisesti IP.osoitteen mokkulalta.
  • Yritetään... Ei tosiaankaan ole tietokoneet vahvin osaaminen.
  • Mistä ihmeestä saan muutettua tuon ip osoitteen? Ja mitä tämä tarkoittaa? 😃
    modeemin DHCP:n jakaman listan ukolkopuolinen osoite , mutta kuitenkin modeemin osoitealueesta?
    Kyseessä on windows 7 jos siitä on mitään apua neuvomisessa.
  • Kysyin googlelta ja hän kertoi ohjeita kyllä, mutta en tiedä mitä kirjoitan aliverkon peite ja oletusyhdyskäytävä kohtiin. ip osoitteen kokeilin samaa kun valvontakamera järjestelmässä on ja yhden numeron erotuksella myös mutta noihin kahteen kohtaan en tiedä mitä kirjoitan.
    Ja jotain dns palvelimen osoitetta se myös tahtoo.
  • Hmmmm..

B315:n hallintaosoite näyttäisi ohjeiden mukaan olevan 192.168.8.1 , mutta pikaohjeessa ei ole mainittu mokkulan automaattisesti jakamaa osoitealuetta. Se on kuitenkin jotakin 192.168.8.xxx... 192.168.8.yyy. Jos laitat tietokoneelle 192.168.8.254 , niin todennäköisesti toimii. Aliverkon peitteeksi 255.255.255.0 ja yhdyskäytäväksi 192.168.8.1
  • Lisätäänpä vielä , että DNS-osoitteet voi jättää automaatille.
  • En saanut toimimaan. Ja dns osoitetta ei anna jättää automaatille jos haluaa manuaalisesti valita ip osoitteen.
  • DNS-osoitteeksi voi laittaa vaikka 8.8.8.8 ja 8.8.4.4.

Jos et sittenkään pääse mokkulan hallintaan , niin sitten resetointi on ainoa mahdollisuus. Olet ilmeisesti blokannut koko mokkulan osoitealueen.
  • Yritin noilla numeroilla mitä sanoit,en saanut toimimaan. Kännykän nettiä jakamalla pääsen koneella nettiin ja toinen tietokone toimii kyllä mokkulan kautta mutta siinä on vain yksi ohjelma jota se pyörittää netissä eikä sillä pääse oikeastaan muille sivuille joten en sillä pääse mokkulan asetuksiin... Tallentavat kamerat myös toimivat ja kuvaa pystyy katsomaan etänä kännykällä, vain tämä yksi kone ei toimi. Saan alkuillasta nörtin paikalle ja toisen tietokoneen jolla koitetaan päästä asetuksista laittamaan tämä yksi tietokone takaisin.
    Jos ei onnistu niin taidan jatkossa käyttää tätä konetta kännykän netin välityksellä sen aikaa kunnes ostan uuden,johan tämä alkaa muutenkin olla tiensä päässä. Syy miksi tämä on vielä käytössä on ettei ole jaksanut siirtää kaikkia tietoja ja ohjelmia uuteen koneeseen.
  • Ok.

Kun itselläni ei ole tuota B315 mikkulaan , niin en pääse kurkistamaan sitä estolistaa , mutta todennäköistä on , että se tunnistaa estettyjen koneiden laiteosoitteet (MAC.osoitteet) ja blokkaa myös niiden perusteella.

Toisella koneella kyllä pitäisi onnistua estojen poisto.
  • Kun siinä kävi sellainen juttu että yritin estää yhden kameran osoitteen ja lisäsin sen siis mustalle listalle ( tai siis luulin lisääväni kameran mutta lisäsinkin tietokoneeni) ja ihmettelin kun mikään ei muuttunut muutamassa sekunnissa,sitten ajattelin että perutaan kokeilu ja otin mustalta listalta pois ja siinä vaiheessa kone kysyi haluanko varmasti poistaa osoitteen mustalta listalta johon valitsin kyllä ja sitten sammui tietokoneesta netti.
  • Jaahas.

Jos kävi hyvä tuuri , että estonpoisto meni läpi ennen kuin yhteys tietoneelle meni nurin , niin yhteyden pitäisi palata , jos katkaiset mokkulasta hetkeksi sähköt ja laitat takaisin ja yrität mokkulan hallintaan. Oletko käynnistänyt modeemin uudelleen ja laittanut tietokoneen verkkoasetukset takaisin automaatille.?
  • Mokkulasta on käytetty virtoja pois muutama kerta ja tietokoneen verkkoasetukset on laitettu automaatille takaisin,ei auttanut.
  • Ok.

Sitten sitä nörttiä ilmeisesti tarvitaan ja toinen kone , että esto saadaan purettua , jos resetointi ei tule kyseeseen.
  • Alkoi toimimaan. Ei ollut mustalla listalla mutta joku suojaus oli klikattuna päälle. Ei mietitty asiaa sen tarkemmin miksi kaikki muut laitteet toimivat ja uusia laitteita pystyi lisäämään mutta yksi tietokone ei kelvannut mokkulalle. Rasti vain toista konetta käyttäen pois ruudusta ja alkoi netti toimia.