Siirry uusimpaan kommenttiin

Huawei B517s-23c firmware päivitys uudempaan

Ostin DNA kyseisen modeemin johon ei saa päivityksiä niin löysin uuden firmwaren kyseiseen laitteeseen mikä antaisi kytkeä päälle myös ipv6 palvelun mitä nyt ei ole kyseisen laitteen valikossa. Kysyin Huaweilta myös mutta ei anna vastausta voinko päivittää firmwaren uudempaan rikkomatta koko boksia koska toimii moitteetta enkä halua tehdä siitä verkon painoa ennen kuin saan vastauksen uskaltaako kyseisen softan asentaa suomalaiseen purkkiin missä DNA asetukset/softa sisällä. Eli kyseessä on seuraavan niminen tiedosto BIN tiedostona: B715-23c_UPDATE_81.199.01.00.00_WEBUI_81.100.33.01.03_M_AT (78,6mb/.BIN tiedosto)
Ja nykyiset tiedot purkista ovat:
Hardware version WL1B610FM05
Software version 11.198.01.00.182
Web interface version 21.100.50.00.03

Eli ennen kuin perheeni heittää minut ulos jos päivitän ja purkki menee jumiin ja netti katkeaa niin haluan vain varmistuksen onko jollain muulla tämä kyseinen firmware päivitetty mainittuun boksiin. En uskalla päivittää toimivaa boksia mutta tämä lupaa lisää säätöjä kuten kytkeä ipv6 palvelun auki ja muuta mitä nyt ei valikosta löydy kuten FTP asetuksia.

Boksi ostettu Gigantista ilman liittymää noin 2019 vuoden tienoilla. Ja virallista uutta päivitystä firmwareen ei ole tullut vuosiin. Ja tämäkin kyseinen päivitys on tehty 2022 mutta lupaa toimintoja enemmän. Joten uskaltaako päivittää ja onko kenelläkään kokemusta tästä vai unohdanko koko jutun. Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta ostaa uutta modeemia ja tähän on vedetty ulkoiset antennit ulos kohti tolppaa vahvistamaan signaalia mutta kehnoin tuloksin. 5G tarjoaa kaikki mutta olemme katvealueella mihin 5G ei osu mistään tolpasta.

Kiitos kaikille vastaajille etukäteen 😀

Jonathan

Kommentit

 • @Jonathan

  Jos purkissa on alunperin DNA:n softa , niin siinä on asennuslukko , joka estää muun kuin DNA:n oman softan asentamisen vanhan päälle. Toki jos osaat sen lukituksen purkaa , niin periaatteessa asennus on mahdollista.

  Mitä taas tulee tuohon mainitsemaasi softaan , niin sen toimivuudesta en osaa sanoa yhtään mitään.
  Veikko
 • Ei ole lukittu malli eli pystyy ihan vapaasti asentamaan softan sisään mutta en uskalla ottaa riskiä toimivan laitteen kanssa että boksi vaurioituu käyttökelvottomaksi. Siksi kysyn aina ennen kuin teen mitään. Tulee perheen vihat niskaan jos netti häviää lopullisesti 😃

  Eli ei lukittu malli ja ei ole DNA liittymä käytössä vaan Elisan 4G laajakaista yhteys tällä hetkellä. Jos jollain on antaa lisää ohjeistusta mitä kannattaa tehdä vai unohdanko koko asian 😀
  Jonathan
 • @Jonathan

  Hmmmm....

  Minulle on uutinen , että ko. modeemista on DNA:n softalla varustettu malli , jossa ei ole päivityslukkoa. Itselläni on sama malli , joka on noin 5 vuotta vanha ja siinä lukko on. Softaversio on ihan sama kuin aloitusviestissä mainitsemasi.

  Tarkistaan vielä , että ethän ole sekoittanut päivityslukkoa ja SIM-lukitusta??? SIM-lukittuja laitteita ei ole ollut enää vuosiin , vaan laitteet toimivat kaikkien SIM-korteilla. No kuten sanottu , niin se on eri asia kuin päivityslukko.
  Veikko
 • Hei,

  Kiitos vastauksestasi. Ei pitäisi olla lukkoa missään ja olen juuri Huawei support tiimin (Intiassa? ja siellä on myös paikka nimeltä Finland, kun luulivat ensin että olen siellä mutta sain selvitettyä että ei vaan ihan Suomessa) kanssa selvittämässä tätä asiaa ja juuri minuutti sitten laitoin heille valokuvan takana olevasta tarrasta kun ei saanut tarpeeksi tietoa siitä mitä laitoin kun kirjauduin modeemiin ja annoin siellä olevat tiedot niin ei auttanut ja pyysi valokuvaa takana olevasta tarrasta niin selvittävät myös on edellä mainittu softa validi siihen että sitä kannattaa päivittää tai kysyin että jos heillä on sitten antaa tähän sopiva "oikea" firmware eikä mikään netistä ladattu firmis. Katsotaan mitä vastaa kun tutkii tarran tiedot niin voin laittaa sitten tänne myös informaatioksi mitä pystyy tai ei pysty/kannata tehdä 😀
  Jonathan
 • Ei siihen DNA:n softalla olevaan voi vaihtaa muuta softaa, kuten ei muidenkaan operaattorien. Elisan liittymällä toimii myös IPV6 tuolla DNA:n myymällä laitteella, ainakin siltaavassa tilassa eli ei ole edes syytä päivittää sen takia.
  Pena
 • Joo olen Penan kanssa samaa mieltä tuosta päivittämisestä. Muistaakseni laitteen menuissa on kyllä kohta paikalliselle päivitykselle , mikäli saa käsiinsä asennusfirmiksen. No ymmärtääkseni sen asennus aalkaa ja melkein välittömästi tulee virheilmoitus , että softa ei kelpaa. Siis pitää olla NDA:lle brändätty softa.

  Päivityslukon purkamiseen tarvitaan kolvi ja tinaa , mutta en suosittele. Jos softa ei ole oikea , niin 99% varmuudella laitteesta tulee "siimanpaino".
  Veikko
 • Hei,

  Kiitos viestistä. Eilen kävin pitkiä keskusteluja Huawein support tiimin kanssa ja ei päästy puusta pidemmälle. Ei suositellut päivittää koska ei ole varmuutta mitä tapahtuu. Ja antoi ohjeet kytkeä johdolla modeemiin kiinni manuaalisesti ja mennä tiettyyn osoitteeseen ja koittaa päivittää. No ensinnäkin minulla on uusi MacBook Pro niin näissä ei ole rj-45 liitintä ollut vissiin 10 vuoteen enkä osta adapteria sen takia että koitan koska wifillä on aina antanut tehdä mitä tarvitsee 😃 Mutta annan asian olla ja joskus kun tilanne sallii niin ostan uuden purkin tai pyydän jonkun asentamaan 5G antennin ja suuntaamaan sen kunnolla ja sisältyy modeemit ja muut samaan pakettiin. Luvattiin (Elisalta) että vähintään 300mb/s tulee sisään ja ulos ja jos ei tule niin sopimuksen voi purkaa heti eikä maksa mitään. Näin sanottiin..... nyt tulee hyvällä tuurilla 30-40mb/s sisään ja ulos mutta yleensä 5-10mb. Öisin Elisan mastot sammutetaan puoliteholle ja katkaisee parhaimman yhteyden ja purkki hakee automaattisesti toisen paremman tolpan niin aamulla ihmettelee kun ei saa edes sähköpostia aukia ja joutuu resetoimaan boksin. Ja ulkoantenni on asennettu purkkiin ja yläkerran ikkunaan ja suunnattu tolppaan mikä näkyy ikkunasta. Ei silti toimi. On koitettu talon ulkopuolellekkin asennusta mutta oli hitaampi kuin sisällä asennettu ulkoantenni. Päivän työ kun antennit takaisin sisään yläkerran ikkunaan ja millipelillä ja hyvällä tuurilla löytää nopean tolpan mihin yhdistää 1000 käynnistyskerran jälkeen 😃 Eli nyt on kirjaimellisesti kaikki kokeiltu ja rahaa on mennyt yli 1000€ kaikki ulkoantennit ja johdot ja asennukset ja silti nopeus 10-30mb/s 95% ajasta. Ja kun on WIFI valvontakamera systeemi ympäri taloa niin hidas netti aiheuttaa hieman ongelmia valvontakameroiden kanssa kun yhteys on hidas. No koitetaan vielä. No koitettu viimeiset 3 vuotta saada lisää nopeutta mutta ei ei edes ulkoisella antennilla (MIMO) eli X antenni minkä pitäisi napata kaikki parhaimmat taajuudet mutta ei 😃
  Tässä vielä Huawein vastaus ongelmaan:

  1. Connect your computer to the router's Wifi network (or connect the computer to the router's LAN port using an Ethernet cable). Open your Internet browser. Enter 192.168.8.1 in your browser address bar and log in to your router's web-based management page.

   

  2. Go to Advanced > Updates. The system will detect the new version automatically. After the new version is detected, click Update to proceed.

   

  According to your serial number, your router's settings are customized by DNA. It is advised to contact them for further assistance, before you would proceed with the service center.

  Siinä eli ei minulla ole edes tuollaisia asetuksia omassa DNA laatikossa minkä takia olisin halunnut päivittää firmwaren mutta parempi antaa olla kun ei saa suoraa vastausta mistään ja kysyin vielä virallista paikkaa mistä voisi ladata alkuperäisen softan mutta en saanut. No näillä mennään ja kuunnellaan vielä jos jollain jotain uutta tulee vastaan.

  Kiitos kaikille 😀
  Jonathan
 • @Jonathan
  "Siinä eli ei minulla ole edes tuollaisia asetuksia omassa DNA laatikossa minkä takia olisin halunnut päivittää firmwaren mutta parempi antaa olla kun ei saa suoraa vastausta mistään ja kysyin vielä virallista paikkaa mistä voisi ladata alkuperäisen softan mutta en saanut. No näillä mennään ja kuunnellaan vielä jos jollain jotain uutta tulee vastaan."

  Huawei 715s-23c on saanut DNA:lta viimeisimmän päivityksen (sen saman , jonka mainitset aloitusviestissäsi) 12.8.2019 eli siitä tulee pian neljä vuotta. Ei tunnu todennäköiseltä , että laitteelle enää tulee mitään päivityksiä , vaan laite on jo ns. saattohoidossa. Operaattorit eivät anna softiansa paikalliseen päivitykseen , vaan ainoa päivitystapa on OTA-päivitys verkon yli.

  Laite on muutenkin tekniikaltaan jo vanhentunut ja suosittelen , kuten jo itsekin totesit , että uusi laite tuo taas vähäksi aikaa parempia ominaisuuksia ja myös päivityksiäkin joksikin aikaa.
  Veikko
 • Hei,

  Kiitos kaikille vastanneille ja pakko se on todeta että on laitettava ostohousut jalkaan ja mennä ostamaan uusi purkki että pysyy nykytekniikassa kiinni. Nyt jo ongelmia ilmennyt tuolla laitteella kun viikko sitten asennettiin no sanotaan kattava valvontajärjestelmä talon joka nurkkaan tuli kamerat mitkä toimivat kokonaan WIFIn varassa. Ja uudet kamerat ovat 2,4ghz ja 5ghz sopivia ja äänikin niissä kulkee molempiin suuntiin. Pätkii...... ja tuntuu että tämä purkki on syyllinen eikä laitteet kun olen tässä 2 päivää tutkinut systeemeitä. Asensin uuden tukiaseman pelkästään kameroille mikä tietty RJ-45 kaapelilla kytketty WAN porttiin boksissa. Ja se taas kun on uusi ja päivittää itseään melkein viikottain niin tuntuu ettei keskustelu pää boksin eli B715 kanssa oikein suju ja pitää bootata molemmat laitteet uudelleen että toimii ja pystyy etänä katsomaan kameroiden tallenteita mitkä on vaikka tullut hälytys äänestä tai liikkeestä. Eteisessä on kunnon AI kamera missä on motion, person, face, animal yms. kaikki tunnistukset ja seuraa liikettä ja palaa liikkeen loputtua alkuasentoon eli suoraan ulko ovelle. Mutta otin sen seuraamisen pois päältä koska on niin laaja kuvakulma niin kattaa koko eteisen ja näkee keittiöön asti niin ei tarvi seurata. No tämä aiheutti myös sen että yhdestä kamerasta paloi muistikortti kun kesken formatoinnin yhteys katkesi (kiitos B715) niin sen jälkeen ei ole tunnistanut microsd korttia. Ei missään. Ei tietokoneella eikä missään muussa kamerassa. Testasin jopa korttia digikamerassa niin herjasi kortti virhettä eli jotain kävi. 5 tuntia yritin korjata ja alustaa korttia uudelleen mutta ei. Tulee vain tulikuumaksi kun kytkee takaisin kameraan niin ei tunnistaudu. Yhden kerran sain formatoitua sen kameran kanssa jostain syystä mutta formatoinnin jälkeen näytti 0gb vapaata (64gb kortti) ja viime viikolla ostettu PNY 4K UHS-1 kuvaukseen sopiva nopein kortti mitä löytyi Gigantista. No kaipa sen saa vaihdettua jos oli viallinen kortti koska kaikki muut kortit toimii ok. No mutta tämä meni nyt asian viereen niin kiitos kaikille ja alan tutkimaan minkälaisen purkin ostaisi tilalle. Mukavaa viikonloppua kaikille osallistuneille.
  Jonathan

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.