Huawei B525 LTE CPE taloyhtiön laajakaistaan

Olemme muuttamassa taloyhtiöön joka tarjoaa DNA laajakaistan. Minulla Huawein B525 LTE CPE ja mietin kävisikö tämä WLAN reittimeksi? Laitteessa ns. Normaali lankalinjan puhelinliitynnän reikä.

Kommentit

• Moi! Tuo on 4G -mokkula, joka toimii sim-kortilla. Tämä ei siis ole yhteensopiva kaapeli- tai ethernet -laajakaistaan.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kiitos, tämä selvä. Teidän liikkeistä varmaan saa sopivan laitteen hommattua? Onko valikoima sama joko liikkeessä?
    Harri
  • Kyllä, meiltä saa hankittua sopivan laitteen joko postitse asiakaspalvelustamme 044 144 044 tilaamalla tai DNA Kaupasta. 😀
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hmmmm...

Riippunee siitä millä tekniikalla sen taloyhtioliittymän jakelu kiinteistössä toimii.

Mikäli kyseessä on ethernet , niin silloin B525:n LAN4-portti voidaan asettaa WAN-portiksi.
    Veikko
  • Kyseinen laite tukee myös tavallista puhelinlinjaa
    Tuomas Raatikainen
  • Joo niin tekee , mutta sen portin kautta voi liittää vain vanhanmallisen lankapuhelimen (POTS = Plain Old Telephone Service). Datakäyttöön se portti ei sovellu.
    Veikko
  • Minulle heräsi kysymys, voiko dnan nettiliittymällä soittaa puheluita? eli Esim jos on hälytysjärjestelmä,mikä vaatii lankaliittymän, voiko sen korvata tälllä
    Tuomas Raatikainen
  • Tuskinpa.

Vaikka laitteessa on puhelinportti , niin verkkoonpäin tarvitaan VoIP-liittymä ja sellaisia en ole DNA:lla nähnyt. En ole myöskään vakuuttunut , että laitteen softa VoIP:in osalta toimisi.
    Veikko
  • No täydennetään edellistä sen verran , että taitaa DNA tarjota yrityksille VoIP-vaihdepalvelua , mutta yksityisasikkaille ei.
    Veikko
  • Veikko: Kyllä RJ11 liittimeen voi kytkeä yhdellä parilla toimivia muitakin liittymiä, kuten esim. VDSL2-liittymän.

PW
  • @PW

Varmaan voi ,mutta modeemi ei sitä välitä eteenpäin ilman softatukea ja käsittääkseni nykyinen ei tue kuin VoIP-palvelua , jota ei yksityisasiakkaille DNA tarjoa.
    Veikko
  • Jep ei tuossa motukassa ole ADSL/VDSL -modeemia, joten ei se voi myöskään sellaisessa liittymässä toimia. Laitteessa on toki WAN-portti, eli periaatteessa tuo voi olla ethernet-liittymän wifi-router, mutta ei toki ehkä suositeltavin siihen.
    Purnipsi