Huawei B525 siltaus ja Apple Extremestä langaton kotiverkko.

Olenkin jo tuskaillut asian kanssa jonkun tovin. DNAtv:sta striimatessa wifi menee ilmeisesti tukkoon ja netti ei toimi, samalla saattaa kaataa DNAtv-sovelluksen. Hommasin Airport Extremen apuun luomaan wifin. Huawei B525 siltaavaksi ja LAN1-portista toimii hienosti netti iMacissä. Extremeen virrat päälle, wifi-verkon luonti ja piuha kiinni B525:sta Extremen WAN-porttiin. Wifi toimii, mutta nettiin ei mene.

Kommentit

• Hei Janne!

Liikkuva laajakaista saa vain yhden IP-osoitteen, joka tässä tapauksessa menee tuolle modeemiin kytketylle iMacille. Saat tilanteen korjattua reitittämällä kaikki laitteet Airport Extremen kautta.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Joo näin yritinkin tehdä. Eli kun tuo yksi IP-osoite toimi suoraan iMacissa ja sitten siirsin tuon saman piuhan, jolla iMac oli kiinni Huaweissa, Extremen WAN-porttiin niin eipä se sitten osannutkaan jakaa sitä kotiverkkoon automaattisesti. Eli ilmeisesti pitää reititysmääritykset tehdä manuaalisesti?
  • Laitteiden käyttäytymisestä päätellen olet ehkä asettanut Airportin siltaavaan tilaan.

Koska mobiililaajakaistaliittymään ei kuulu kuin yksi ainoa IP-osoite, joko B525 tai Airport tulee olla NAT-reitittävässä tilassa. Mikäli molemmat ovat siltaavassa tilassa, sinulla ei tule olemaan kuin yksi ainoa päätelaite, jolla pääsee nettiin.

Olethan myös kokeillut sammuttaa B525 ja kytkeä virrat uudelleen? Kun B525 siltasi yhteyteyden iMac:lle muuttaessasi B525 asetuksia, B525 ei välttämättä ymmärrä, että sen tulisi unohtaa iMac ja alkaa keskustelemaan Airportin kanssa.
  • Huawei B525s-23a laiteohjelmistossa 11.232.05.00.07 on virheitä, jotka estävät saapuvaa liikennettä siltaavassa tilassa.

Kannattaa siis ennemmin pitää Airport siltaavassa tilassa, kytkeä B525 reitittävään tilaan sekä kytkeä B525 langaton lähiverkko pois päältä.
  • Tuohon laitteen erilliseen boottaamiseen asetusten jälkeen en jaksa herran vuonna 2017 uskoa, niin kuin en resetoimiseen tjsp.

Halusin siis laitteet niin, että B525 olisi siltaavana ja Extreme luo sitten tuon kodin sisäisen langattoman verkon. En kuitenkaan sitten saanut tuota toimimaan ohjeista huolimatta, enkä keksi mikä tuossa voi olla pielessä, reititys? Extreme oli kuitenkin ihan stock.asetuksissa tuossa vaiheessa. No nyt laitteet on kuten kuten irritus tuossa edellisessä viestissä mainitsi eli Extreme on siltaavana ja B525 normaalissa tilassa ja ns stock-asetuksissa salasanoja ja verkon nimiä lukuunotattamatta. Tuolla kummankin niin B525 ja Extremen langattomat verkot toimii, molempien langattomat verkot on nimetty samoin, jolloin käsittääkseni tuon pitäisi toimia niin, että hakee aina vahvimman verkon. Pitää vielä pohtia tuota vaihtoehtoa, jossa sammutetaan B525:n wifi.

Ongelma on kuitenkin ja pysyy eli tuo ensimmäisesä viestissä mainitsemani DNAtv:n aiheuttama verkon tukkoon meneminen, jossa langattomassa verkossa ei data liiku hetkeen mihinkään suuntaan. Oli sitten B525:n tai Extremen luomassa verkossa. Verkko sivut eivät avaudu eikä DNAtv toista. Tuo jumitus kestää hetken 5-20s, jonka jälkeen joko lähtee taas data liikkumaan, DNAtv jatkaa toistoa tai sitten toinen vaihtoehto, jossa DNAtv:n toisto pitää aloittaa alusta tai pahimmassa tapauksessa modeemin boottaus.
  • Epäilen, ettei vika ole verkon tukkeutumisessa.

Kyseessä lienee DNA 4G ja Huawei ominaisuus. Oma Huaweini (315s) on jo kahdesti vaidettu uuteen vastaava ominaisuuden takia.
    Tulee esille, vaikka langattomassa verkossa olisi kiinni vain yksi tabletti ja siinä digi hesari auki. Tekee katkoksen 3-4 kertaa päivässä.
    Kun katkon aikana yrittää päivittää, niin ryhtyy herjaamaan DNS virheestä. Koitettu käyttää DNA:n DNS palvelinten sijasta myös taatusti toimivaa Googlen DNS palvelinta, mutta ei auta eli vika lienee DNA:n 4G verkossa ja sen tavasta keskustella Huawein kanssa.
    Kun vaihdan simmiä, oma Huaweini toimii täysin moitteetta Elisan tai Telian verkossa

• Joo DNS-virheestä tosiaan herjaa tuon katkon aikana vaikka minullakin on Googlen DNS-palvelimet käyössä olleet jo pitkään. Tuo pätkiminen tosiaan alkoi jo aiemmalla B593-22s modeemilla, eikä ole kummentunut B525:een vaihdon myötä mihinkään. Tämä on hyvä tieto tietää, että vika olisikin DNA:n päässä. Nykyisen liittymäni määräaikaisuus päättyykin piakkoin niin ilmeisesti tulee aiheelliseksi päivittää ja katsella muiden palveluntarjoajien liittymiä.
  • Nyt on vaihdettu Huawei B525 ZTE MF286:een ja edelleen sama ongelma. Herjaa DNS:stä ja kadottaa yhteydet satunaisin väliajoin.
  • EIköhän tähän ongelmaan ole mitään ratkaisua, että mistä ja miten lähteä selvittämään? MIstä katkeaa yhteys ja miksi?
  • Mulla vaihtui operaattori Elisaan alkusyksystä.

Pätkii kanssa vähän, mutta todella harvoin. Ehkä kerran viikossa