Huawei B715 äänihäiriöt

Reititin on alkanut aiheuttamaan usein rutinaa tietokoneen kaiuttimista ja samalla kuuluu aivan kuin hidastettua puhelimen soittoääntä, säännöllistä toistuvaa tuuttausta aina kun kuuntelen jotain livestreamia tai muuta äänilähdettä kuten Yle-Areenaa tai livekameraa.

Rutina on vähän samanlaista kuin auton moottorin aiheuttama häiriö joskus vanhoissa radioissa. Kun Huaweista katkaisee virran ja käynnistää uudelleen niin häiriö häviää joksikin aikaa palatakseen taas uudelleen.

Reititin ei ole lähellä kaiuttimia tai niiden johtoja, ei myöskään autojen aiheuttamat häiriöt ole mahdollisia. Laite on toiminut muutoin erinomaisesti koska olen lähes näköyhteydessä linkkiasemaan. Päivitykset ajantasalla. Reititin ollut vajaat pari vuotta käytössä.

Onko laite jo hajoamassa? Mitä neuvoksi?

Kommentit

• Kuten arvata saattaakin, niin DNA:lla ei ole asiasta harmainta aavistusta. Vain syvää hiljaisuutta...

Auttaisiko joku asetusten muutos tai itse laitteen mekaaninen ruuvailu tai muu temppu? Löytyykö palstalta asiantuntijoita?
    pena
  • Onko tietoa toimiiko sama reititin muilla operaattoreila sellaisenaan? Ajattelin vaihtaa operaattoria jos häiriöt esiintyy vain dna:lla.
    pena
  • Mulla on tuo DNA:n motukka Elisan liittymällä, hyvin toimii. Mietiskelin tuota sun ongelmaa, en kyllä keksi mistä johtuu, jos se on paikallistettu modeemiin nimenomaan. Jotkut huonosti suojatut kaiuttimet voisi hakea häiriöitä, mutta jos yht´äkkiä tullut, niin erikoista on.

Onko se ääni kuitenkin sellainen samanlainen kun vie puhelimen kaiuttimen viereen ja rupeaa "kiertämään ääni"? Magneettisuojatuollakaiuttimilla tuota ei pitäisi tulla kyllä muutenkaan..
    JJJ
  • Juttelin jonkun kanssa joka tietää jonkun verran noista laitteista. Hän epäili, että modeemissa joku komponentti kuten konkka tai vastus vuotaa lämmetessään. Ja varsinkin konkka nollautuu uudelleenkäynnistyksessä, jonka jälkeen se toimii aikansa ilman häiriötä. Yritän saada lainaksi toisen modeemin testausta varten.
    pena
  • Hei Pena!

Hyvä, jos ääniongelman syy on lähtenyt ratkeamaan. Kuulostaa siltä, että kyse voi hyvinkin olla jonkinlaisesta mekaanisesta viasta, joka lopulta aiheuttaa äänen ja häiriön. Tarvittaessa mokkulan voi toimittaa huoltoon, lisätiedot täältä https://www.dna.fi/tuki-huolto .