Huawei B715 ja WPS-painike

Ohjeen mukaan wifi pitäisi saada päälle ja pois laitteen päällä olevalla painikkeella M. Mitään muuta ei kuitenkaan tapahdu kuin että wifi-valo alkaa vilkkumaan, mutta yhteys ei katkea.

Jos wifi ei ole päällä ja yrittää saada sen päälle samalla painikkeella, ei tapahdu mitään.

Alkaako tämä B715 olla samanlainen susi kuin surullisen kuuluisa edeltäjänsä MF286?

Onko muilla samoja kokemuksia? Mikä avuksi?

Kommentit

• Hmmmm...

WPS = WiFi Protected Setup.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Setup

Siis WPS on tekniikka jolla "automatisoidaan" WiFi-tukiaseman ja päätelaitteen yhteyden määritys ensimmäisellä kerralla , jos ei halua konfiguroida päätelaitteen asetuksia manuaalisesti. Sitä ei siis käytetä jatkossa normaaliin yhteydenmuodostukseen.

Kun tukiaseman WPS-painiketta painetaan , niin tukiasema menee asetustenluontitilaan (vilkuttaa WiFi-valoa) , jolloin päätelaitteella voidaan hakea asetukset automaattisesti. Kun se on tehty , niin sen jälkeen sitä WPS:ää ei enää tarvita , vaan normaali yhteys syntyy päätelaitteesta joko käsin tai automaattisesti.

Tukiasemassa WiFin pitää olla päällä normaalitilassa eikä sitä käynnistetä WPS:llä , koska WPS on vain asetusten luontia varten.
    Veikko
  • Kappas vaan, niinpäs onkin! Liikkeestä saamieni ohjeitten mukaan sen olisi pitänyt olla nimenomaan päälle/pois -painike.
    Kuten MF286:ssa, missä on erillinen painike wifin päälle ja pois kytkemistä varten, vaikka saman saa myös asetuksista. Minusta ulkoinen kytkin lisänä on näppärämpi kuin se, että aina pitää mennä asetuksiin sitä varten.

Aina oppii uutta. Ja kannattaa lukea ohjeetkin joskus. 😀
    pena
  • Niinpä.

Toki kyllä sen WiFin voi antaa olla päällä koko ajan , kunhan suojaukset on kunnossa. Jos haluat sen sammuttaa , kun et käytä , niin virtapainike hoitaa saman asian.