Huawei b715 portinohjaus ym ym...

Kuinka tässä uudessä 4G+ WLAN B715 tehdään portinohjauksen asetukset? Ainakaan puhelimen kautta palveluneuvojanne - eikä myöskään maksullinen neuvonta pystynyt auttamaan... eikä vastausta löydy käyttöohjeesta.

Tässä lainaus pdf-ohjeesta: "Huom! Nettipelaamiseen tai vaikkapa oman serverin
ylläpitämiseksi voi osoittautua tarpeelliseksi avata Mokkulasta manuaalisesti portteja. Tutustu portinsiirtoon asetusvalikossa sekä konsultoimalla pelintekijää. Muista vaihtaa myös APN-asetusjulkiseksi, lisätietoja www.dna.fi/tuki-mokkulat."
MISSÄHÄN NE LISÄTIEDOT ON ?

LISÄÄ TOLLOJA OHJEITA: "Valitse 2.4Ghz tai 5Ghz taajuus ja valitse
vapain mahdollinen kanava alasvetovalikosta, joka avautuu Kanava -osiosta.
MISTÄ TIETÄÄ MIKÄ KANAVA ON VAPAIN MAHDOLLINEN ??

Kanavan kaistanleveyskohdasta alasvetovalikko tuo vaihtoehdot, taajuusalueesta
riippuen 20,40 tai 20/40 (auto). Valitse ympäristöön paras.
MISTÄ TIETÄÄ MIKÄ ON "YMPÄRISTÖÖN PARAS" ???

JA SEURAAVA OHJE KUMOAA KAKSI EDELLISTÄ - VIISAINTA OLLA TEKEMÄTTÄ MITÄÄN: "Huom! Kanavan kaistanleveys kannattaa yleensä
jättää Auto-tilaan. 2.4Ghz:n 40Mhz ja 5GHz:n 80Mhz häiritsevät isoisssa naapuruistoissa omaa ja naapurien WiFi-verkkoa."

Lopuksi: MIKSI TÄHÄN MOKKULAAN PITÄÄ KIRJAUTUA KOKO AJAN UUDESTAAN? JOS ASETUSSIVU ON MUUTAMAN MINUUTIN KOSKEMATTOMANA SIIHEN PITÄÄ KIRJAUTUA UUDELLEEN.

Vastauksia please.
terv Harri
Harri Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Ensinnäkin tuossa mokkulassa on automaattinen APN-valinta, mutta DNA:lla on nykyisin eri APN liittymän iän ja käyttötavan mukaan, joten voi joutua vaihtamaan manuaalille tuosta mokkulasta.
    https://www.dna.fi/documents/753910/853450/DNA_Mokkuloiden_ja_paatelaitteiden_APN-asetukset.pdf/70d0801a-27c1-a63c-67b5-5698ddefbbde
    Voit katsoa vapaat kanavat ja voimakkuuden inSSIDer Home 3.1.2.1 -ohjelmalla ja ainakin itse käytän aina juurikin kiinteää kanavaa ja 5GHz -kaistan 80MHz, jos mokkulan voi pakottaa siihen 😀 Jos laite tukee vain 2,4 GHz taajuutta, sitten 40MHz. 2,4 -taajuusalueella voi tulla päällekkäisiä kanavia naapureiden kanssa, mutta harvemmin tuolla 5GHz alueella. Automaatti valitsee yleensä juuri täysin päällekkäiset kanavat, joten silloin häiriöitä yleensä varmasti juuri tulee. Riippuu tietysti voimakkuuserosta siinä käyttöpaikassa, vaikuttaako varsinaiseen liikenteeseen mitään.
    Porttiohjauksia en ole tuosta laitteesta kokeillut (vielä).

jpuh
  • Kiitos vastauksesta. Kokeilen noita. Vähän ihmetyttää  että DNA:n niin sanotut "asiantuntijat" eivät kommentoi mitenkään. Kävin asetuksia lävitse kokeilemalla ja mittasin sitten Ooklalla. Tuo 80Mhz oli hitain. 5G on kyllä käytössä.
    Ostamassani welhokaista-super+4G-300mb-bimbo liittymässä nopeuden piti myyntipuheiden perusteella olla vähintään 50mb. Kysyin monta kertaa tarkoittaako myyjä 5000kb/s vai 500Kb/s kun puhutaan todellisesta tiedonsiirtonopeudesta. Ja vastaus oli 5000. Korkein toteutunut nopeus jää alle 28mb:n, siis kymmenen prosenttia liittymän maksimista.  Vanha DNA:n liittymäni on sekä nopeampi että halvempi. Voisi sanoa että on liki rikollista kaupitella tänne Pohjois-Helsinkiin näitä 300mb:n liittymiä kun mitkään  myyntipuheiden nopeudet ei toteudu. Touhu on vähän sitä että ensin myydän 4K telkkari ja sitten siihen lähetetään VHS-kuvaa. Näyttää siltä että B715 palaa takaisin kauppaan.
    harri
  • Nopeutta kannattaa mitata esim. dna.speedtest.net  serverille DNA Welho Oy.
    Tai http://nopeus.dna.fi/
    Tuo laitehan tukee LTE-A CA:ta, joten kannattaa myös katsoa lähimmät mastot ja lukita mokkulaan oikeat taajuusalueet, jotta pääsee edes jotenkin tolkku nopeuksiin. Ensin valitaan "vain 4G" ja sitten sopivat taajuusalueet B1+B3+ jne.
    Voi tietysti testata jokaisen kanavan ensin erikseen, jotta tietää mitkä toimivat juuri siinä käyttöpaikassa.
    www.cellmapper.net
    https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-kotimokkula-premium-4g-wlan-b715/
    Tähän mennessä olen saanut mobiililaajakaistoista maximi 100M DL-nopeuksia millään operaattorilla paikasta ja kortista riippumatta (PKS).
    https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=390
    jpuh
  • Kuunneltuani DNA:n palveluneuvojien syvää hiljaisuutta vajaan viikon, päätin äänestää jaloillani. B715 purkki on palautettu takaisin ja sopimus purettu.
    harri
  • Vaihdoin MF286:n tähän B715:n. Ei auttanut World of Tanksin yhteyspätkimiseen, vaikka nähtävästi laadukkaampi laite. (PC ethernet-johdolla). Mokkulan Verkkoasetuksissa, Ethernet-tilassa lukee: Kesto: 0d ja nollia, yhteystila: yhteys katkaistu, Mac osoite: 7C......, Yhteystia: Ainoastaan LAN, IP osoitteesta alaspäin: tuntematon..... Olen kokeillut kaikkia LAN-portteja, nyt on kiinni LAN/WAN-portissa ja WAN pingit on pois. Kokeilin myös aiemmin PC:tä WiFi motukalla, mutta vain puolitti nettinopeuden, pätki peliä samanlailla. Wargaming net ilmoitti testien jälkeen aiemmin että vika on "Home networkissa", on kai edelleen kun pätkiminen vain jatkuu. On 4G/100Mbs päällä ja speedtest 70-150Mbs. Muut pelit toimii mutta toi yksi ei millään. Mokkulan valot on ok ja kuuluvuus tapissa. WiFi-puolella ei mitään muuta huomautettavaa (kai).
    aimo kauppinen
  • Aimo, kannattaisiko kokeilla myös toisella johdolla, laite siltaavassa tilassa?
    On tietysti riski tietoturvalle joten kaikki nämä omalla vastuulla,..
    Tai kokeilla avata portit purkista tai windows-palomuurista?
    Tämmöset portit ainakin löysin tuolta WoT -sivulta:
    "We would also like you to ensure that you have following ports open for WorldofTanks.exe and WotLauncher.exe in your antivirus/firewall/router settings:
    UDP Range: 20014 and 32801-32825
    TCP Range: 53, 80, 443, 3128, 8081, 8088, 20000-25000, 32801, and 32803"
    Skannerilla varmaan selviää, ovatko auki?
    Lisäksi DNA:lla on estetty liikenne joihinkin portteihin, mutta listahan näyttää taas olevan kadoksissa, joten asiakaspalvelu varmaan osaa kertoa rajoitukset?
    jpuh
  • Johdon vaihto ei auttanut, siltaava tila johtaa WiFi-yhteyteen(kai). Yritän hakea lyhenteiden merkityksiä Googlelta, meille sotien jälkeisille ei sellaisia opetettu, helmitaulu kylläkin. Täällä tuki-sivustolla on aiemminkin ollut pelien pätkimisestä juttua, pitää tyttären kanssa käydä läpi niitä kun taas tulee. Näitä ohjeitasi noudatetaan myös mitä voidaan. Kiitos opastuksesta.
    aimo kauppinen
  • Tuli päivitys pelikoneeni nettikortille, joko se tai WoT:n ylläpito tai jopa DNA on voinut pelin kaatuiluasiaan vaikuttaa. Joka puolelta jatkuvaa kaatuilua koittanut selvittää ja marista, kolme kuukautta jaksoin tapella, nyt ollut useamman viikon peli poistettuna. Eilen latasin piruuttani takaisin eikä ole serveri kaatunut kertaakaan, neljä  eri kertaa pelaillutkin. Aiemmin kaatui monestikin joka WoT pelin aikana. En säätänyt nyt mitään portteja tms.
    Aimo Kauppinen
  • Moi. Voitko laittaa mulle Huawei b715 reitittimen asennus. Niin et saan natin konsolille muutettua. Eli liitäntä läppärin ja asetukset sit miten se menee APN julkiseksi. Että saan Nat 1tai2.nat 3 ei oo missään nimessä ok en voi pelata esim pojan kanssa bo4 ku eri natit.
    Tommi Friman