Huawei B715

Onko DNA:n Huawei b715 firmwaressa,mahdollista mac-ip sidonta ?
kun ei tunnu teidän asiakaspalvelu puhelimessa ainakaan sitä tietävän eikä vaivaidu selvittämään...

Kommentit

• Hei!

Tarkennatko siis hieman mitä tarkalleen yrität tehdä? Pysytymme opastamaan vain laitteen peruskäytössä ja käyttöohjeista löytyvissä asioissa. Tarkempi oman sisäverkon asetusten muuttaminen jää omalle vastuulle
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • eli löytyykö dhcp asetuksista sellasta mahdollisuutta että tietokoneen(verkkokortin)Mac osoiteen pystyy laittamaan kiinteäksi IP.si sieltä dhcp asetuksista ettei tietokoneen ip vaihdu joka kerta kun koneen sammuttaa/käynnistää.

• En ainakaan laitteen asetuksista tällaista havainnut, eli tuo pitäisi tehdä itse päätelaitteen puolelta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Elisan myymässä laitteessa on tälläinen valinta.

AP kysyikin, onko samaa ominaisuutta DNA:n myymässä purkissa.

• DNA Iiro, tuota MAC-sidontaa ei pysty päätelaitteesta tekemään, vaan tuo on puhtaasti reitittimen ominaisuus, että se DHCP-palvelimellaan tunnistaa ja varaa tietyn IP-osoitteen aina tietylle päätelaitteelle.

Toki tuota voi kiertää siten, että määrittää päätelaitteeseen manuaalisti IP-osoitteen DHCP-poolin ulkopuolelta. Eli vaikka jos olisi 192.168.8.100 - 150  -välillä DHCP-pool. niin sitten määrittää manuaalisesti vaikka 192.168.8.2 jne... kun 8.1 on default gateway.
  • Ainakin omasta B715 DNA purkista löytyy työkalu sitoa mac ja IP yhteen. Varasin x.x.x.107 osoitteen NAS-palvelimelleni.
  • Hmmm...

Mikäli oikein muistan , niin DNA:lla on matkan varrella ollut myynnissä B715 modeemista kahta eri versiota. Vanhempi on B715-23c ja uudempi B715-32c.

Olisikohan niin , että laitteiden softassakin on pieniä eroja. Raudassa on ainakin se , että uudempi tukee 700 MHz taajuutta , mutta vanhempi ei.
  • No voisko kyseisen mokkulan omistajat tarkistaa että kummassa  B715 versiossa vai molemmissa tuo IP mac sidonta,kun tuntuu olevan ainakin DNA:n "asiakaspalvelijoille" lähes mahdottoman tuntuinen tehtävä...
  • Ainakin B715s-23c laitteesta ja firmiksen 11.197.01.00.182 versiosta tuo IP and MAC binding löytyy Advanced -> Router -> DHCP valikosta.
  • Mulla toi vanhempi 23c versio uusimmalla automaattisesti tarjotulla firmiksellä. Ongelma on se että laiitteet-listauksessa ei näy kun wifissä kiinni olevat laitteet, LAN1ssä kytkimen takana oleva tulostin ei näy. Eikä se näy myöskään dhcp sidosta tehdessä alasvetovalikossa, joten en voi sitä valita, enkä sidosta tehdä. Dhcp kyllä jakaa tulostimelle osoitteen ja se toimii (niin kauan kun osoite pysyy samana), mutta laite ei sitä listaa.

Onko muilla sama ”ominaisuus”.
    JariR.
  • @JariR
    Onko muilla sama ”ominaisuus”.

Kyllä meillä näkyy LAN:ssa olevat laitteetkin ja rauta on se vanhempi ja softa on uusin. Meillä ei WiFi ole päällä ollenkaan.

Veikko
  • Hämmentävää. Täytyy jatkaa ihmettelyä.
    JariR.
  • @JariR

Kokeile ottaa se kytkin tilapäisesti pois välistä ja testaa näkyykö tulostin sitten.
    Veikko
  • Joo. Täytyy yrittää haarukoida. Outoa vaan kun on toiminut asuksen 4g-ac55u:n kanssa kohta 2-3v ongelmitta.
    JariR.