Huawei B715

Onko DNA:n Huawei b715 firmwaressa,mahdollista mac-ip sidonta ?
kun ei tunnu teidän asiakaspalvelu puhelimessa ainakaan sitä tietävän eikä vaivaidu selvittämään...
ip_mäppäys Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei!

Tarkennatko siis hieman mitä tarkalleen yrität tehdä? Pysytymme opastamaan vain laitteen peruskäytössä ja käyttöohjeista löytyvissä asioissa. Tarkempi oman sisäverkon asetusten muuttaminen jää omalle vastuulle
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • eli löytyykö dhcp asetuksista sellasta mahdollisuutta että tietokoneen(verkkokortin)Mac osoiteen pystyy laittamaan kiinteäksi IP.si sieltä dhcp asetuksista ettei tietokoneen ip vaihdu joka kerta kun koneen sammuttaa/käynnistää.

ip_mäppäys
  • En ainakaan laitteen asetuksista tällaista havainnut, eli tuo pitäisi tehdä itse päätelaitteen puolelta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Elisan myymässä laitteessa on tälläinen valinta.

AP kysyikin, onko samaa ominaisuutta DNA:n myymässä purkissa.

Purnipsi
  • DNA Iiro, tuota MAC-sidontaa ei pysty päätelaitteesta tekemään, vaan tuo on puhtaasti reitittimen ominaisuus, että se DHCP-palvelimellaan tunnistaa ja varaa tietyn IP-osoitteen aina tietylle päätelaitteelle.

Toki tuota voi kiertää siten, että määrittää päätelaitteeseen manuaalisti IP-osoitteen DHCP-poolin ulkopuolelta. Eli vaikka jos olisi 192.168.8.100 - 150  -välillä DHCP-pool. niin sitten määrittää manuaalisesti vaikka 192.168.8.2 jne... kun 8.1 on default gateway.
    Purnipsi
  • Ainakin omasta B715 DNA purkista löytyy työkalu sitoa mac ja IP yhteen. Varasin x.x.x.107 osoitteen NAS-palvelimelleni.
    JeeJee
  • Hmmm...

Mikäli oikein muistan , niin DNA:lla on matkan varrella ollut myynnissä B715 modeemista kahta eri versiota. Vanhempi on B715-23c ja uudempi B715-32c.

Olisikohan niin , että laitteiden softassakin on pieniä eroja. Raudassa on ainakin se , että uudempi tukee 700 MHz taajuutta , mutta vanhempi ei.
    Veikko
  • No voisko kyseisen mokkulan omistajat tarkistaa että kummassa  B715 versiossa vai molemmissa tuo IP mac sidonta,kun tuntuu olevan ainakin DNA:n "asiakaspalvelijoille" lähes mahdottoman tuntuinen tehtävä...
    ip_mäppäys
  • Ainakin B715s-23c laitteesta ja firmiksen 11.197.01.00.182 versiosta tuo IP and MAC binding löytyy Advanced -> Router -> DHCP valikosta.
    SamiP