Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Huawei B715

Onko DNA:n Huawei b715 firmwaressa,mahdollista mac-ip sidonta ?
kun ei tunnu teidän asiakaspalvelu puhelimessa ainakaan sitä tietävän eikä vaivaidu selvittämään...
ip_mäppäys Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Hei!

  Tarkennatko siis hieman mitä tarkalleen yrität tehdä? Pysytymme opastamaan vain laitteen peruskäytössä ja käyttöohjeista löytyvissä asioissa. Tarkempi oman sisäverkon asetusten muuttaminen jää omalle vastuulle
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • eli löytyykö dhcp asetuksista sellasta mahdollisuutta että tietokoneen(verkkokortin)Mac osoiteen pystyy laittamaan kiinteäksi IP.si sieltä dhcp asetuksista ettei tietokoneen ip vaihdu joka kerta kun koneen sammuttaa/käynnistää.

  ip_mäppäys
 • En ainakaan laitteen asetuksista tällaista havainnut, eli tuo pitäisi tehdä itse päätelaitteen puolelta
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Elisan myymässä laitteessa on tälläinen valinta.

  http://i.imgur.com/WCdl8Vp.png


  AP kysyikin, onko samaa ominaisuutta DNA:n myymässä purkissa.

  Purnipsi
 • DNA Iiro, tuota MAC-sidontaa ei pysty päätelaitteesta tekemään, vaan tuo on puhtaasti reitittimen ominaisuus, että se DHCP-palvelimellaan tunnistaa ja varaa tietyn IP-osoitteen aina tietylle päätelaitteelle.

  Toki tuota voi kiertää siten, että määrittää päätelaitteeseen manuaalisti IP-osoitteen DHCP-poolin ulkopuolelta. Eli vaikka jos olisi 192.168.8.100 - 150  -välillä DHCP-pool. niin sitten määrittää manuaalisesti vaikka 192.168.8.2 jne... kun 8.1 on default gateway.
  Purnipsi
 • Ainakin omasta B715 DNA purkista löytyy työkalu sitoa mac ja IP yhteen. Varasin x.x.x.107 osoitteen NAS-palvelimelleni.
  JeeJee
 • Hmmm...

  Mikäli oikein muistan , niin DNA:lla on matkan varrella ollut myynnissä B715 modeemista kahta eri versiota. Vanhempi on B715-23c ja uudempi B715-32c.

  Olisikohan niin , että laitteiden softassakin on pieniä eroja. Raudassa on ainakin se , että uudempi tukee 700 MHz taajuutta , mutta vanhempi ei.
  Veikko
 • No voisko kyseisen mokkulan omistajat tarkistaa että kummassa  B715 versiossa vai molemmissa tuo IP mac sidonta,kun tuntuu olevan ainakin DNA:n "asiakaspalvelijoille" lähes mahdottoman tuntuinen tehtävä...
  ip_mäppäys
 • Ainakin B715s-23c laitteesta ja firmiksen 11.197.01.00.182 versiosta tuo IP and MAC binding löytyy Advanced -> Router -> DHCP valikosta.
  SamiP

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.