Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Huawei b715s 23c ja Samba toiminto.

Tässä alkaa kohta mennä usko DNA,n palveluun, niin kun kaikki sanoo..

Noin 2 kk sitten heidän "myyjä" soitti ja kyseli että miten menee, niin kun aina kysytään, kun ollaan puhelinmyyjä. Selvitin asian hänelle että ei nyt oiken mene niin kun pitäisi.
No mikä on ongelma? :oli seuraava kysymys...

Edellisellä kerralla minulle myytiin DNA 4G WLAN B315  -laite jossa piti olla SAMBA -toiminto ja toiminassa. Ja miten siinä sitten kävi.
Jo, kyllä siellä laitteessa on Samba täppä josta sen saa päälle, mutta EI sitä koskaan ole saannut toimimaan.Taitaa olla aika tavallinen juttu eikös vaan.
Sitten myyjä ilahtui ja sanoi että hän voi toimittaa minulle uuden, eli Huawei b715s 23, jossa toimito takuulla toimii. Ja sorry, "PASKAT".se vaan toimi.

Jos otan ja asennan minkä tahansa Linux distron vaikka läppärille ja aktivoin Samban sille koneelle, kytken siihen ulkoisen USB-levyn, oikeilla asetuksilla, niin se TOIMII ja TOIMII niin kun se pitää.

Siis jos asiakkalle myydään, huom "5G" -modeemia jossa pitäisi olla kaikki "herkut" toiminnassa ja sitten kun on yrittänyt melkein 3 kk saada sitä toimimaan niin ei se vaan toimi, ONKO SE ASIAKASPALVELUA. Nyt maksan sekä vanhan että uuden modemin maksuja päälekkäin. Olen ollut helsingin yliopistolla hommissa ja pystyttänyt noita SAMBA palveluja vaikka sinne ja tänne, joten luulen että en ole ihan juntti näissä hommissa.

Olen jopa ollut yhteydessä valmistajaan asian tiimoilta, ja sieltä tullut palaute on ollut erittäin asiallista ja jopa kummastuttaa että ei toimi. Siis tehkää ERILLISET ohjeet miten se pitää olla ja miten se pitää konffata.

Tahdon saada esim. 500 GB tai jopa 1 TB levyn näkyviin WiFi verkossa niin että ei tarvitse kopioida äänikirjoja viikon välein tabletille tai muulle laitteelle.

Hei te siellä toisessa päässä...
Pientä skarppausta asian tiimoilta sekä asiakas palvelun että teknikka puolen porukalle. Olen jopa soittanut HW-WORKSille asian tiimoilta ja se puhelu oli aivan sika hintainen. Odotusaikaa oli 15 minuttia, "pimpula pampula"  + itse puhelu 10 min. Meinas saada sydärin kun tuli lasku siitä. melkaien 60€. Numero pitäisi olla ns. DNA-asiakas numero, mikä se sellainen on.

En viitsi sano että pitää kohta vaihtaa toimittajaa, koska niin kaikki sanoo kun menee kuppi nurin.

Toki pieni opetus tuolle "myyntipuolen" -porukalle. Katso toki ensin missä päin se sun asiakas asuu jolle olet soittamassa ja tyrkyttämässä tuotettasi/palveluasi.
Ei esim. täällä saaristossa ole 5G verkkoa vielä pitkään aikaan.

Terkkuja Saariston kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä.
ps. Tulkaa tänne, täällä voi jopa elää ihanassa ja rauhallisessa ympäristössä jossa on puhdas ilma ja mukavia naapureita.

Marason

Kommentit

 • Tässä Huawe,in vastus minun kysymykseen joka ei pidä paikaansa:

  First, you will need to connect the computer to the router > Ok..

  Type 192.168.1.1 in the address bar of your browser > Ok.

  Log into the router"s web UI >

  Navigate to the Disk Management menu >  Tätä ei ole olemassakaan.

  Check if the external device is detected by the router > Ei löydy..

  Click Format if it was not formatted previously > Ei löydy..

  Navigate to the User Management section >Ei löydy..

  Create a NAS account > Tehty..

  Open Windows Explorer > Click on Network > Double-click the HDD network > Log in using the NAS account"s credentials > You should now have access to the HDD"s data.

  Eli ilmeisesti DNA softa versiossa tätä toimintoa ei TAAS KAN ole olemassa. Ihmettelen vaan että MIKSI ei ole..
 • Hei Marason!

  Kyseessä on siis 4G LTE mokkula, ei 5G laite kuten mainitsit. Mokkulassa on 2,4 GHz ja 5 GHz WLAN verkot, jotka voivat olla WLAN verkon nimessä 2g ja 5g alkuisina.

  Mokkuloissa on DNA:n kustomoidut asetukset, joka tarkoittaa että laitteessa on valmistajan kaikki ominaisuudet sekä DNA:n määrittämät lisäominaisuudet. Oliko myös uudessa laitteessa siis mahdollista valita Samba asetuksista eikä tuo toiminut?
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • UUsi laite on B715s-23c. Sen hallinta panelissa on SAMBA täppä ja kun sen laittaa päälle niin pitäisi kaiketi toimia. Mutta mitään levyä ei tule näkybiin. Levy on formatoitu extFat ja levyn juureen on luotu muutama hakemisto.
  Jos juuressa ei ole mitään niin sieltä ei näy mitään,. Ainakin näin on tavallisessa Samba järjestelmässä. Siellä on oltava ainakin yksi hakemisto jonka avulla voidaan tehdä ns. mappaus levylle. Noita levyn formatointi hommia ei siis löydy mistään. Että mitä tehdään. Olisi kiva saada asiallinen ja täydentävä vastaus kysymykseen. Jos on tarvetta voitte kaivaa esiin mun sähköpostin välityksellä minun puhelin numero ja vaikka soittaa.

 • @Marason

  "UUsi laite on B715s-23c. Sen hallinta panelissa on SAMBA täppä ja kun sen laittaa päälle niin pitäisi kaiketi toimia. Mutta mitään levyä ei tule näkybiin. Levy on formatoitu extFat ja levyn juureen on luotu muutama hakemisto."

  Hmmmm...

  Itselläni ei ole tuota Sambaa käytössä , mutta jos mahdollista niin kokeile alustaa se modeemiin liitettävä kovalevy Windowsissa NTFS:ksi. Tämä on vain arvuuttelua , koska ei ole tietoa mitä formaatteja se Huawei tunnistaa. Jos saat levyn näkyviin , niin sitten alustus modeemilla.
 • Taisin kokeilla aikasemmin ja ei toiminut, mutta taisi olla se edellinen motukka. Melkein kaikissa paikoissa kehotetaan että EI käytetä NTFS formaattia. Mutta tehdään uusi testi. Tuli vaan mieleen että pitäisikö se motukka bootataa kun on tullut levy kytkettyä. ??

 • Testasinpa minäkin tuota Samba-jakoa. Käytettävissä ei kuitenkaan ollut tuota B715:ta , vaan B525.

  Modeemi tunnisti kyllä NTFS-levyn , mutta modeemin hallinnassa ei mitään tietoa levyn olemassa olosta muuten näkynyt kuin , että USB-valo paloi. No asetuksista Samba päälle ja käyttäjätiedot listalle , niin sitten Windowsin resurssienhallinnalla levy löytyi.

  Ei vaikuta kovin käyttäjäystävälliseltä modeemin käyttöliittymä , kun se ei kerro kovalevystä mitään.

  PS. Noiden modeemien Sambat eivät välttämättä tunnista levyjä , jos kovo on yli 2GB.
 • Itselläni ei ole modeemeissa levyjakoja käytössä , kun ne ovat käytettävyydeltään vähän alkeellisia. Sen sijaan taloudessa on parikin NAS-palvelinta , jotka vain kytketään ethernetillä reitittimen LAN:iin ja kaikki pelaa heti takuuvarmasti.

  Kaupanpäällisenä purkeissa on lisäohjelmia mm. DLNA ja tärkeimpänä varmuuskopiointi.

  Suosittelen!
 • Ei se tunnista edes koemielessä 40 Gb levyä.

  Pitää varmaan rakentaa RPi Nas palvelin sen vienen virrankulutuksen takia. Ei se mikää vauhtikone ole muttaa riittää varmaan siihen käyttöön, siis äänikirjojen jakeluun.

  Katsotaan mitä DNA vastaa asian tiimoilta. :-)

 • Niinpä.

  Onhan se RPi:kin yksi vaihtoehto varsinkin , jos kamat on jo olemassa. Valmis NAS-purkki on kyllä vähempitöinen eikä niiden hinnatkaan ihan järkyttäviä ole.
 • Yritin saada Samba-jaon näkyviin Win10 koneessa ja tuli herja:

  "This share requires the obsolete SMB1 protocol, which is unsafe and could expose your system to attack. Your system requires SMB2 or higher."

  Siis Huawei B715 käyttää liian vanhaa SMB-protokollaa?

  Sen, että tunnistaako reititin USB-levyn, näkee kyllä siinä vaiheessa, kun tekee Sambajaolle käyttäjäprofiilin. Silloin voi myös selata USB-levyn kansiohierarkiaa ja valita jaettavan kansion.

 • Kiitti vaivasta.
  Ihmettelen miksi ei ITSE DNA vastaa asiaan.

  Jos kerraan myyjä sanoo että ON olemassa SMB, mutta sitten ei ole..Pientä harhautusta.


 • HEI / HALOO DNA TUKIPALVELU...
  Olen tässä odotellut minun pulmaan vastausta jos varmaan kuukauden ajan.

  Siis. Varför i HELVETE kan ni inte ge ett sakligt svar på en enkel fråga.

  Onko siinä vehkeessä toimiva SAMBA jako tai EI. Herran jumala, missä on se asiakaspalvelu henki tässä firmassa. Taitaa suurin osa siitä olla jossakin muualla kun suomessa, kun saa odottaa vastausta näin pitkään. Olen muuten jo kerran joutunut vaihtamaan tuon laitteen uuteen SALON haaraliikkeessä. Ihan Ok palvelua sen suhteen, Jopa paikallinen "edustaja" vähän viitas että ei sitä siellä ole olemassa, ihan vaan "hämäyksenaä". Kiva juttu.

  Nyt vois kyllä tämä putikki pikkasen skarpata mitä ne on myymässä tai sitten heillä on ainakin 3 vanhaa asiakasta. Allekirjoittanut, ja hänen vaimo ja meidän yritys, että: "Tack bara för en satans bra lögnare i er telefon försäljning".


 • Morjesta

  Minäkin tässä huutelen tuon Samban perään, että mikä maksaa. Parisen viikkoa sitten pitkällisten neuvottelujen jälkeen päivitin DNAn netit ja sain tuon Huawei B715 purkin. Kysyin erikseen puhelimessa myyjältä, että voinhan jakaa musiikkia usb kovalevyltä sisäverkossa tuon purkin kautta ja myyjän mukaan kyllä onnistuu...
  No ei onnistu.
  Tai en vaan osaa.
  No yhtäkaikki, jotain nyt vastauksia voisi DNAn palveluneuvojat tänne kirjoitella.
  Tässä iskee huoli, että ollaanko siellä asiakaspalvelussa hengissä kun ei näy mitään viestintään sieltä suunnalta.

  Seuraavanlaisia kysymyksiä herännyt tästä probleemasta:
  1. Mihinkä formaattiin kovalevy pitää formatoida.
  2. Onko syy Huawei B715 hardwaressa? eli mahdoton korjata ohjelmallisesti.
  3. Onko syy Huawei B715 firmwaressa? eli tarvitsee apuja Huawein puolelta.
  4. Onko syy Huawei B715 softwaressa? eli tarvitsee apuja Huawein puolelta.
  5 Onko syy Huawei B715 DNAn muokkaamassa softwaressa? eli korjaus voisi onnistua ihan DNAn puolesta.
  6. Onko joillain Huawei B715 jossa ei ole DNAn muokkaamaa ohjelmaa, jos on niin toimiiko siinä Samba langallisessa sisäverkossa? Ja onko ohjelmassa jotain valikoita tai nappuloita mitä näissä meidän versioissa ei ole?

  Voi olla, että nuo kysymysten asettelut meni pieleen, mutta toivottavasti pääsitte kärryille mitä noilla kysymyksillä hain.

  Aiemmilla Buffalon ja Asuksen purkeilla Samba toimi suhteellisen mukavasti, joten ei tullut mieleenkään, että tämmöisessä (lainaan DNAn sivuilta) "Todellinen high-end -mokkula, joka täyttää vaativankin käyttäjän toivelistan." voisi olla tämmöistä ongelmaa. • Moi, Huawei B715:ssa on Samba toiminto. Versio on SMB1 3.0.37, joten yhteensopivuus omaan järjestelmään pitää selvittää. Valitettavasti versiota ei Huawei saa päivitettyä uudemmaksi.
  Olli Kehityspäällikkö
 • Miten Samballa asennetaan USB-tulostin verkkotulostimeksi eli toimimaan B715-modeemin kautta?
  Samba on päällä, printteri kytketty USB-liitäntään ja B715 tunnistaa sen, mutta miten ihmeessä saan tietokoneen löytämään tämän verkkotulostimen? Ei löydy näiden toimenpiteiden jälkeen toiminnolla "etsi verkkotulostin".

  Tulostimista ei ole ohjevihkosessa sanaakaan.
  Säästäisi kaikkien aikaa, vaivaa ja hermoja, jos laittaisitte tästä selvät laitteen mukaan tai ainakin nettisivuillenne. Pitäähän tämän onnistua ilman insinöörin tutkintoa!
 • Samballa ja tulostinjaolla ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Samba on tarkoitettu vain verkkolevyjen jakoon.

  B715 ei tue verkkotulostimen jakoa USB:n kautta ollenkaan.
 • Jaahas, Elisan mielestä voi yhdistää tulostimen.

  https://yrityksille.elisa.fi/huawei-b715-4g-wlan-reititin

  Samoin tämän sivuston mielestä:
  https://www.4gltemall.com/blog/tag/huawei-b715-review/

 • Jep.
  Jokainen operaattori teetättää itselleen räätälöidyn firmwaren ja DNA:n softasta tulostinjako näyttää puuttuvan.

  https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-premium-b715#ominaisuudet​​​
 • Ok.

  Siinä tapauksessa tämä lähtee takaisin. Ei tuo mitään lisäarvoa verrattuna aiempaan reitittimeen.
 • Porukat hommasivat samanlaisen reitittimen, ja aattelin kokeilla tätä samba toimintoa. Pitää heti mainita, että näin suoraan ei lähtenyt toimimaan win10 läppärin kanssa. Syynä käytettävä vanha smb versio mikä ei oletuksena päällä windowsissa. Jos joku taistelee vielä sen kanssa niin tässä vinkit.
  Miten saa toimimaan:
  1. Avaa ohjauspaneeli, valitse "Ohjelmat ja toiminnot", ja sitten vasemmalta "Ota windowsin ominaisuuksia käyttöön tai poista niitä käytöstä". Etsi listalta "SMB 1.0/CIFS File Sharing Support", valitse se ja paina ok. Käynnistä kone uudelleen pyynnöstä kun asennus on valmis.
  2. Kun kone lähtee taas päälle avaa windows powershell järjestelmävalvojan oikeuksilla. kirjoita siihen "Get-WindowsOptionalFeature Online FeatureName SMB1Protocol" ja paina enteriä. Näkyviin tulee punaista tekstiä ja siellä jossain lukee, että tommosta protokollaa ei löydy online tilassa. Laitetaan päälle komennolla "Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol", vastataan "Yes" kun kysyy käynnistetäänkö kone uudelleen.
  3. Jos reitittimessä ei vielä luotu käyttäjiä niin tässä vaiheessa kannattaa luoda. Avaa sen jälkeen "oma tietokone" ja valitse verkkonäkymä. Löydät usbi tikkusi kun syötät käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  Ole hyvä
  Koitan joskus vielä miten toimii Macbookissa, laitan tänne vinkkejä jos joku kaipaa..

 • Hei,
  joko Macuissa testattu?
  MacBook odottaa ohjeita...
  Kirjoitin näkyy, muttei kuku
 • Sille on ihan (tietoturva)syynsä, että SMB v1 on oletuksena pois käytöstä - eikä suositella käytettäväksi...
 • Pakko sitä SMB v1:tä on käyttää, koska vanhemmat verkkokovalevyt eivät toimi muuten.
  Sain tuollaisen DNA:n B715s-23c modeemin. USB-jaon päällelaitto onnistui näin yksinkertaisesti (viimeisin W10 pro 64-bit):
  1. Laitoin ohjauspaneelista päälle "SMB 1.0/CIFS File Sharing Support" ja käynnistin koneen uudelleen.
  2. Menin modeemin asetuksiin ja tein käyttäjätunnuksen samba-jakoa varten, jakohakemisto "All". Sekä read, että read/write tuntui toimivan
  3. Windowsissa ei jako näkynyt verkossa, ennen kuin kirjauduin sinne osoitteessa \\192.168.1.1
  4. Mikä tahansa tikku tai levy näkyi tämän jälkeen (testattu fat32 ja ntfs).

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.