Huawei B715s-23c taajuuslukitus siltaavassa tilassa

Otsikon laite on kesäasunnollani siltaavassa tilassa. Lähellä on hyvin toimiva 800 MHz masto, josta olen saanut hyvän toimivan nettiyhteyden. Nyt syystä tai toisesta laite on ryhtynyt yhdistämään etäänpänä olevaan 1800 MHz tukiasemaan, jolloin nopeudet romahtavat. Laite pitäisikin nyt lukita 800 MHz taajuudelle. Hallintapaneelin mukaan tuo ei ole mahdollista siltaavassa tilassa. Mikä neuvoksi? Onnistuisikohan tuo jotenkin?

Kiitos mahdollisista neuvoista!

Kommentit

• Aseta koneeseen kiinteä IP-osoite mallia 192.168.1.100-199. Aliverkon peite 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1. Nyt pääset mokkulan asetussivulle 192.168.1.1. osoitteella ja voit muuttaa taajuuden lukituksen LTE800. Tämän jälkeen muuta koneesi IP-osoite asetukset takaisin automaattiselle.

Jos sinulla on mokkulan perässä joku reititin hoitamassa liikennettä, ei tuo ohje toimi. Silloin reitittimen pitäisi olla eri osoiteavaruudessa. Mokkulan siltaava tila kun ei anna kuin yhden osoitteen perässä oleville laitteille. Voit toki irtikytkeä kaiken muun säätämisen ajaksi.
    Ebinwrz
  • En tajunnut ensin että puhut kesäasunnosta. Jos et ole itse paikalla, niin etänä muutoksia ei voi tehdä millään tavalla.
    Ebinwrz
  • Kiitos nopeasta vastauksesta!

Tarkennuksena vielä - pääsen ihan hyvin modemin asetussivulle, mutta kun tuo on siis siltaavasssa tilassa, ei laitetta pääse lukitsemaan 800 MHz taajuudelle. Edelleen ongelmia tosiaan tuottaa satojen kilometrien etäisyys. Modemin perässä on mesh verkko, joka hoitaa reitittimen virkaa ja iso määrä staattisten IP-osoitteiden perässä olevia laitteita. Pääsen modemiin kiinni VNC yhteyden kautta esim. yhden Raspberryn kautta. Luulen, että jos poistan siltaavan tilan asetuksen muuttamiseksi, menetän yhteyden modemin takana olevaan verkkoon, enkä siis enää pysty palauttamaan siltaavaa tilaa - myös kaikki muut laitteeni menettävät tarvittavan internet yhteyden tämän peliliikkeen myötä.

Oletko sitä mieltä, että jos modemin ensin palauttaa reititin tilaan, lukitsee taajuuden ja palauttaa siltaavaan tilaan, lukitus säilyy - tämä olisi tärkeä tieto. Minua askarruttaa voiko tuota lukita ollenkaan siltaavassa tilassa? No tuon voin vissiin kokeilla vasta pelipaikalla - en etänä?
    Kari
  • Ei onnistu etänä koska mobiilidata pitäisi katkaista säädön ajaksi. Jos lukitset laitteen LTE800 ja asetat sitten takaisin siltaavaan tilaan, säilyy pakotukset normaalisti.
    Ebinwrz