huawei B715s-23c tehdasfirmis

Moikka,
Mistähän saisin valmistajan alkuperäisen firmiksen tähän huawein reitittimeen.. dna:n muokkaama firmis käytännössä pakottaa tekemään laitteesta siltaavan jos haluaa käyttää ipv6 yhteyksiä ja säätää perusasetuksia sen osalta. Ominaisuudet on kaikki karsittu pois. Harmittaa että ostin laitteen jonka ominaisuudet on jostain syystä pitänyt poistaa.

Kommentit

• DNA on lukinnut softansa eli sen päälle ei voi ainakaan helposti asentaa mitään muuta , vaikka sen valmistajan alkuperäisen jostakin saisikin.

Eri asia on jos osaamista on "puukottaa" laitteen "binäärejä" , että saa eston pois.
    Veikko
  • Jep korvaaminen kokonaan on kyseessä. Dna:n omalla versiolla en tee mitään.
    risto
  • Omalla vastuulla voi erilaisia softia varmaan kokeilla. Tässä yksi , mutta itsellä ei ole mitään kokemusta toimiiko vai tuleeko purkista kerralla verkonpaino. Ei myöskään tietoa turvallisuudesta.

https://huaweistockrom.com/huawei-b715s-23c
    Veikko
  • Huaweille on lukuisia epävirallisia firmiksiä mutta niiden alkuperä on tuntematon eikä niitä näin ollen kannata käyttää.
    Huawein omilta sivuilta factory firmware ei ole ladattavissa. DNA:lla se varmasti on kun ovat siitä oman version muokanneet. DNA:n myynti ei osaa auttaa kysymyksessä mitenkään. Kohta on ainoa vaihtoehto myydä laite eteenpäin ja ostaa Teltonika tilalle.
    risto
  • DNA ei tarjoa firmistään muuten kuin OTA:na asenettavaksi. Siis mitään erikseen ladattavaa tiedostoa et DNA:lta saa eikä siitä olisi edes mitään hyötyä , koska se on sama kuin OTA:nakin asennettava.

DNA ei itse muokkaa modeemisoftia eikä edes osaisi , vaan laitevalmistaja/valtuutettu softafirma räätälöi operaattorille oman version tilaajan speksien mukaan.

Kaikilla operaattororeilla on hillitön halu käyttää räätälöityjä softia , joten ei kannata sellaisia laitteita ostaa. Valmistajan tehdassoftalla varustettuja laitteitakin on kyllä saatavilla , mutta vähän vähemmän.
    Veikko
  • @risto
    "Kohta on ainoa vaihtoehto myydä laite eteenpäin ja ostaa Teltonika tilalle. "

Näyttäisi Teltonikan valikoimassa olla enintään cat 6 LTE-A (2CA) tuoteita. B715 on 3CA laite ja tukee suurempia nopeuksia.
    No jos nopeus ei ole se pointti , niin miksei se Teltonikakin menettele.
    Veikko
  • En wareta joten nopeus ei ole merkityksellinen. Sen sijaan tarvitsen hallitun yhteyden ipv6:lla sisäänpäin. Dna on pilannut sinänsä ~kelvollisen reitittimen softallaan.
    risto