Huawei b715s

Hei,

Jostain syystä tämä reititin antaa kirjautua WAN verkon IP- osoitteesta asetuksiin. Miten estetään pääsy kirjautumissivulle WAN verkon IP -osoitteista? Mikä tämä WAN verkon IP-osoite edes on, koska on täysin eri alueella kuin sisäverkko ja julkinen ip-osoite. Lienee väli reitittimeltä jonnekin DNA:n palvelimelle? WAN-porttiin ei tosiaan ole kytketty mitään. Oli miten oli, joka tapauksessa WAN-verkon puolelta kirjautuminen pitäisi olla oletuksena pois päältä.

Kommentit

• Tähän ei ilmeisesti ole tulossa DNA:n vastausta. Esitetään jatkokysymys, mitä jos nyt olisi määritelty julkinen ip-osoite niin pääsisikö internetistä myös reitittimen kirjautumissivulle. Aika paha tietoturvaongelma koska luultavasti 90% noista reitittimistä käyttää oletus salasanaa.   Montako eri oletus salasanaa teillä niissä on? En usko että on kuitenkaan yksillöllinen jokaisessa mitä toimitatte.
    Seppo
  • Oletko ihan kujalla? Puhut WAN-verkon ip-osoitteesta ja julkisesta osoitteesta aivan kuin ne olisi jotenkin eri asia. Anna kun arvaan, olet kytkenyt koneesi lan/wan liittimeen ja ihmettelet kun pääset asetussivulle? Olet lähiverkossa ja koneellasi on lähiverkon osote. B715 laitteessa on wan-webhallinta oletuksena suljettu, eikä sitä taida edes asetuksista saada auki.
    ebinwrz
  • Aiempi kommentti poistui jostain syystä. Tuosta yllä olevasta oksennuksesta ei nyt ollut mitään hyötyä, eikä se edes liittynyt aiheeseen oikeastaan ollenkaan. Sisälukutaito olisi hyvä opetella ennen kuin alkaa päteä. Muutenkin kannattaisi opetella mitä tuo WAN oikeastaan tarkoittaa, sehän ei ole sama kuin internet. Nythän tämä internet yhteys näyttää toteutuvan noin kolmen nat muunnoksen kautta, joten WAN ip-osoite ei nyt ole välttämättä sama kuin se "julkinen" ip-osoite. Tähän ei ilmeisesti kommentoi kukaan joka tietäisi mistä puhuu?
    Seppo
  • Näköjään hakee tuon wan osoitteen kun mobiilidata on päällä, joten nyt on varmistettu että Dna:lla on pääsy teidän kaikkien reitittimeen, jotka ette ole vaihtaneet salasanaa vai olenko väärässä? Tulee ihan sellainen mukava ja lämmin olo.

Niin siis kuva liitteenä.
    Seppo