Huawei B818 taajuuslukitukset

Otsikon laitteen tukisivuilla https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wifi-b818#asetukset sanotaan tajuuslukitusten osalta seuraavaa:

"Mikäli mokkulaa käytetään 4G- tai 3G-verkon rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen tai niiden taajuuksien välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkulan haluamaasi verkkoteknologiaan seuraavasti:

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen Ethernet-johdolla
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletussalasana on 1234
  3. Valitse ylhäältä Verkkoasetukset ja avautuvasta valikosta vasemmalta Mobiiliverkko.
  4. Valitse vasemmalle avautuvasta lisävalikosta Mobiiliverkon haku.
  5. Muokkaa haluamasi verkon nimeä (2.4 GHz tai 5 GHz) ja salasanaa.
  6. Paina lopuksi Tallenna."

Muuten tuo ohje vaikuttaa järkeenkäyvältä , mutta kohdassa 5. puhutaan WiFi:stä eikä Mobiiliverkosta.

Mikäköhän se oikea tieto oikein on. Tukeeko laitteen softa taajuuslukituksia myös LTE-A:n osalta ja millä taajuuskombinaatioilla????

Voisiko DNA:n tuki tai joku DNA:lta laitteen hankkinut hieman valottaa asiaa?

Kommentit

• Tuolla on kerrottu myös DNA:n versiosta ja muistakin:
    https://bbs.io-tech.fi/threads/huawei-b818.246295/page-8
    JJJ
  • @JJJ
    "Tuolla on kerrottu myös DNA:n versiosta ja muistakin:
    https://bbs.io-tech.fi/threads/huawei-b818.246295/page-8 "

Näyttäisi tuossa ketjussa oleva kuva taajuuslukitusvalikosta olevan Elisan softasta enkä mitään vastaavaa DNA:n softasta löytänyt.
    Veikko
  • On muuten hauska tuo DNA:n ohje, montahan vuorta menee, että saavat korjattua 😕

Muuten ne taisi olla lukitukset samat kun sitä tekstiä lueskelin joskus. DNA:lta puuttui vaan tuo yksi (Elisaan verrattuna), minkä sitten saa softalla asetettua ilmeisesti:

kekra
    LTE-H Monitorilla pystyy muuten lukitsemaan sen kaivatun B1-B3-B20 yhdistelmän, jota ei löydy Dna:n purkista.
    JJJ
  • Ok.
    Minulla ei ole B1:tä saatavilla , vaan on vain B3 , B7 ja B20. Mitään LTEWatchia en viitsi ruveta käyttämään.

Oikeastaan kyselen tätä siksi , että Elisa pyytää purkista 234€ ja DNA 180€. Jos DNA:n purkista löytyy LTE-A combo B3-B7-B20 suoraan valikosta , niin ehkä se riittää.

No jatkossa operaattorini tuonee vielä lisätaajuuksia , joten myös B1-B3-B7-B20 olisi poikaa. Siis suoraan laitteen valikosta ja laitehan on auto-tilassa 5CA-kelpoinen.
    Veikko
  • Tosin 5CA:ta ei Suomessa tarjoa kukaan , kun intra-band CA:ta ei ole  saatavilla. On vain inter-band CA.
    Veikko
  • @JJJ
    "On muuten hauska tuo DNA:n ohje, montahan vuorta menee, että saavat korjattua 😕 "

Sanopa muuta.
    Tässä taas yksi syy , miksi ei oikein kiinnostaisi ostaa DNA:lta mitään.
    Veikko
  • Ilmeisesti tuo lukitus ei onnistu LTEWatchilla, vaan tuolla "LTE H-Monitor" ohjelmalla. No se on sivuseikka, mutta jos joku haluaa kokeilla.

LTEWatchista saa tuolta foorumilta ladattua sellaisen version B715:lle, että pysyy kirjautuneena sisällä, eikä heitä ulos kuten verkkohallinta (ja perus LTEWatch) 5 minuutin välein. Itse noita nyt tottunut käyttämään. Nopeampi tallentaa ja kokeilla asetuksia, kun pysyy kirjautuneena ja näkyy työpöydällä.

Lukemani perusteella joku johtopäätös voisi olla, että B818 toimii paremmin hyvässä ja häiriöttömässä signaalissa ja B715, jos ei niin hyvää ole tarjolla. Itse pysyn vielä B715 laitteessa, kun ei ole taajuuksiakaan liikaa käytössä.

Tätä DNA:n versioita B715 sai Satshopista 99 eurolla vähän aikaa siten, nyt hinta on taas 142e. B818 maksaa siellä 164,90.
    JJJ
  • Kiitos huomiosta! Laitetaan tikettiä tämän virheellisen tiedon korjauksen osalta saman tien eteenpäin.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kuten arvata saattoikin , niin ei edes noin yksinkertaista virhettä ohjesivuilla saa DNA korjattua.
    Veikko
  • Ja edelleen on ohjesivut korjaamatta. Hävetkää vähän DNA !
    Veikko
  • Eipä ole mitään korjattu ohjeissa , vaikka niin luvattiin jo elokuussa. Edelleen sama vika mitä aloitusviestissä on kerrottu.
    Veikko
  • Ihan normaalia touhua DNA:lta. Ei uskoisi että tälläistä firmaa voi edes olla olemassa...