Huawei E3372 USB mokkula

Löysin laatikonpohjalta kyseisen Huawei E3372 mokkulan.
Se on joskus ollut käytössäni kannettavassa tietokoneessa.

Sitten hommasin tabletin ja siirsin mokkulan Sim-Kortin tablettiin.
Sen jälkeen on mokkula ollut käyttämättömänä.
Varmaankin parivuotta ( Sim-kortissa ei ole vikaa )

Nyt otin ihan koemielessä mokkulan käyttöön,
niin eipäs enään toiminut.Koitin kannettavaan,ei toimi,
sitten pöytäkoneeseen,ei toimi.
Kannettavassa win10 pöytäkoneessa win10 ja linux ubuntu.
Ei toimi kummassakaan koneessa,kummallakaan käyttöjärjestelmällä,aijemmin toiminut myös linuxilla.

Tuli vaan ilmoitukset.
Ei palvelua,tai sim-korttia ei ole asennettu,asenna sim-kortti.
Kortti on kuitenkin mokkulaan oikein laitettu.

Vihreä virtavalo kyllä tulee mokkulaan,että virtaskaa on saatavilla.
Muuta ei sitten tapahdukkaan.
Onko laite tiensä päässä ja sanonut sopimuksen irti.

No tämähän oli vaan testiä,mutta onko vinkkiä antaa,
että mahdollisesti saisi vielä tekohengitystä ja mokkulaan eloa,
vai pitääkö pistää ongelmajätteisiin muiden romujen sekaan.

Kommentit

• Tuetut käyttöjärjestelmät tuolle mokkulalle ovat: Windows XP, Vista, Windows 7/8, Windows 8.1, MAC

https://www.dna.fi/dna-mokkula-e3372
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • ”Ei palvelua” voi johtua epäyhteensopivuudesta nykyisen 4G-verkon kanssa. Jos tikku on asetettu käyttämään pelkästään 4G-verkkoa, vaihda verkkotila automaattiseksi tai 3G/UMTS ja kokeile uudelleen.

Sim-korttiin voisi kokeilla ottaa jollakin toisella laitteella pin-koodin kyselyn kortilta pois käytöstä. Ja onhan kortti varmasti oikein päin? Pieniin laitteisiin kortin voi usein tunkea neljällä eri tavalla, mutta vain yksi toimii.
    irritus
  • Sim-kortti toimii.Sama sim-kortti on aijemmin ollut kyseisessä mokkulassa kannettavassa koneessani,ennen kun siirsin simkortin mokkulasta tablettiin.

Siis siinä ei ole vikaa.Kuten jo aijemmin ilmoitin,niin koneissani
    on win 10 ja linux ubuntu järjestelmät.Tabletissa android.
    Tabletissa kortti toimii ok.Onhan jälkeenpäin tullut paljon uusia päivityksiä käyttöjärjestelmiin,niissäkin voi olla oma syynsä laitteen toimimattomuuteen,kun mokkula on ollut käyttämättömänä parisen vuotta.
    Mitään pinkoodikyselyitä ei ole.Kortti on oikein asennettu.

BQ24
  • Joku Windows 10 päivitys tappoi itselkin 2 noita tikkuja. DNA ja Elisa julkaisi kait päivityksen, mutta näihin omiin Huawein softalla varustettuihin ei suoraan päivitystä löytynyt.

Kikkailin tuon tikun pois HiLink moodista ja nyt se toimii suoraan ilman hallintaa modeemina, kun tökkää kiinni USB-porttiin, tai sopivaan reittittimeen.

Jos haluaa kikkailla, niin täällä on ohjeita ja tarvittavat softat:
    https://www.lteforum.at/mobilfunk/firmware-versionen-hi-non-hilink-e3372h-inkl-mod.2691/
    JJJ
  • Itse heti uutena myös otin hilink pois ja asennin kiinalaisen yhteysohjelmiston. Telialta tullut mokkula ja Telian kortti vieläkin paikoillaan ja vanhassa win 10 versiossa päällä ja netissä. Julkinen ip ei hilink moodissa toiminut kunnolla, niin siksi se piti heti poistaa.
    Sami
  • Jep eihän tossa mitään häviä.
    Kuhan nyt koitin vaan mokkulan toimivuutta.
    En nyt rupea kikkailemaan noiden päivitysten kanssa.
    Ne voivat toimia,tai ei toimi.

Mikään ei ole niin varmaa,kun epävarma.
    Tuskin tolle on enään tarvista,kun kannettava on
    laatikossa lepovuorossa ja tabletti on mukana.

Kannettavan saa tarvittaessa piuhanpäähän.
    Pöytäkone on vielä käytössä ja kännykässä perusnetti,
    niin eiköhän näillä pärjää.

@ löytyi vielä toinenkin mokkula.
    Kivikautinen Elisan Huawei E367

Pistän molemmat kierrätykseen.Ongelmajätteisiin.

BQ24
  • Laita tori.fi myyntiin, kyllä jollekkin 4G mokkula kelpaa.

E367 toimii helposti kun siinä ei ole hilink toimintoa.
    Sami
  • Tämä elisan itku-netti-tikku on ihan mykkä.
    Ei ole mitään elonmerkkiä.Tori.fi on sieltä syvältä,
    mihinkä ei aurinko paista,eikä kuu loista.
    Asia on osaltani loppuunkäsitelty.
    Kiitos näkemiin ja hyvästi.

BQ24
  • jos tätä joku vielä lukee niin lisään jotain.

on tullut käytettyä tuota E3372 mokkulaa ja siinä on useita ali-hardware versioita.
    karkeasti: e3372s*** ovat serial moodissa ja e3372h on hilink moodissa, tosin tämä ei takaa moodia.

tuli vielä kokeiltua uudesti ostettua E3372h-320, jossa on hilink moodi mutta sellainen jossa voi käyttää julkista ip numeroa, siis erilainen. useimmiten näitä käyttöliittymä moodeja ei vaihtaa toisiin.

todennäköisesti mokkula on sellaisenaan lte/4g yhteensopiva mutta vanhemmissa voi tarvita päivityksen. voi olla mahdollista että vanhemissa serial moodissa oleviin ei saa enää päivityksiä.
    lasselusse