Huawei E5186 bridged mode

Moi

Tuleeko Huawei E5186 kotimokkulaan bridged mode seuraavan firmware päivityksen myötä vai jääkö se edelleen puuttumaan...

ZTE:n kotimokkulassahan tuo on jo vakiona ja olisi hienoa jos sen saisi myös  E5186:een
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Moikka Tero!

Tällaisesta ei ole ainakaan tullut meille päin tietoa, mutta pistetään toki kehitysehdotus asiasta eteenpäin. Mokkuloiden siltaavassa tilassa kannattaa myös pitää mielessä että liittymä saa vain yhden IP-osoitteen, eli kotimokkulan taakse ei saa silloin kuin yhden laitteen käyttöön
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kyllähän sillattu tila oli DNA:n nettisivuilla olleessa ominaisuuslistassa firmispäivityksessä E5186:lle joka oli keväällä "tulossa" (viime toukokuussa). Myöhemmin maininta firmispäivityksestä katosi nettisivuilta. Päivityksestä on keskustelua tässä ketjussa, edelleen sitä on luvattu tämän vuoden kuluessa:
    e5186 kotimokkulan firmware
  • Hei,

virallinen DNA:n päivitys E5186:lle, missä tulee mukana bridge mode, 5Ghz korjaus sekä monta muuta korjausta, on tulossa kuukauden sisään julkiseen levitykseen. Päivitys jaellaan portaittain. Suosittelemme vahvasti päivittämään vain DNA:n sivuilta tai Mokkulan omilta asetussivuilta löytyvään versioon. Laitteen takuu ei kata epävirallisten tai epävirallisten lähteiden kautta ladattujen päivitysten vikoja tai niiden aiheuttamia ongelmia.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Toi linkki menee huawein sivulle.
  • Kyseinen linkki ohjaa lataamaan vanhan release candinate version Huawein pilvipalvelusta. Takeita toimivuudesta tai 100% virallisesta koodista ei ole. Viralliset versiot tulevat ladattavaksi suoraan Mokkulan asetussivuille tai DNA:n tukisivustolle: www.dna.fi/tuki-mokkulat
    Olli Kehityspäällikkö
  • No mistä löydän uusimman virallisen firmiksen tuolle dnan purkille?
  • Kuukauden päästä tulee virallinen firmis tälle purkille Dnaalta. Mokkulamies sanoi tuossa ylempänä.
  • Tänään tuli purkille suoraan päivitys 21.316.01.01.182
  • Niinpä tuli, mutta brige modea ei näy missään? Mistähän siihen pitäisi päästä käsiksi?
  • Multa ainakin löytyy kohdassa asetukset-suojaus-siltatila.
  • No siellähän se, kiitos.
    Ei nyt osannut tarkimmin securityn alta etsiä siltausasetusta...
  • Saako tässä uudessa versiossa lukittua 2600+1800 taajuuden? Ei ole taajuuslukkoa kahdelle taajuudelle samaan aikaan.
  • Onko kaikki lan portit sillattu siltaavassa tilassa ja pääseekö purkkiin sisälle ilman resetoimista, kun purkki on sillattuna?
  • Sillattujen porttien lukumäärällä ei ole merkitystä, sillä mobiililaajakaistoissa IP-osoitteita saa vain yhden kappaleen. Sillatussa tilassa internet-yhteyden saa se laite, joka kytketään mokkulaan ensimmäiseksi. Loput laitteet jäävät ilman internet-yhteyttä.

Kiistö: Poikkeukselliset ja harvinaiset laitteet, jotka tukevat useita yhtäaikaisia PDP-konteksteja, saattavat poiketa yllä kuvatusta.

Mokkulan hallintasivusto on käytettävissä, mutta joudut toki asettamaan tietokoneellesi/reitittimellesi vapaan IP-osoitteen mokkulan sisäverkon osoiteavaruudesta.

Unix-pohjaisissa järjestelmissä tämä onnistuu helposti määrittelmällä verkkosovittimelle yhtäaikaisesti DHCP ja kiinteä IP-osoitte. Windows-pohjaisissa järjestelmissä joudut vuorottelemaan internetin ja modeemin hallinnan välillä tai asentamaan tietokoneeseen kaksi verkkosovitinta. Toinen internetiä varten ja toinen modeemin hallintaa varten.
  • Muuttuko default ip joksikin muuksi kuin 192.168.8.1 tuossa siltauksessa? Jostain syystä ainakin Verisuren hälytin boksi toimii edelleen asuksen wlan purkin rinnalla huawein lan portissa, eli saavatko ne sittenkin molemmat oman ip:n dna:lta, vai onko tuo hälytinpurkki juurikin niitä harvinaisuuksia. Tietokoneet eivät saaneet yhteyttä huawein porteista, routerin ja hälytinpurkin ollessa kytkettynä.
  • Harvinaisilla laitteilla tarkoitin mokkuloita ja reitittimiä, en tietokoneita, pelikonsoleita, murtohälyttimiä tjms.

Näkeekö hälyttimestä, mitä IP-osoittetta se käyttää? Yksi mahdollisuus on, että hälytin ei ole vielä ehtinyt päivittää IP-osoitetta ja toimii edelleen vanhassa sisäverkon osoitteessa. Varo vain - jossakin vaiheessa DHCP-laina menee umpeen, jonka jälkeen hälyttimeltäkin katkeaa yhteys.

Osa modeemeista ja mokkuloista tarjoaa NAT-reititiyksen myös siltaavassa tilassa. Tällöin nettiin pääsee julkisella IP-osoitteella, kun sen hakee DHCP:llä, sekä yksityisellä osoitteella, kun sen asettaa kiinteästi.

Siitä päätellen, että hälytin ylipäätään toimii, mokkulan sisäverkon osoite 192.168.8.1 on pysynyt samana.
  • Eipä tuosta hälyboksista mitään näe ulospäin, mut tietty jos kävis ronkkimassa läppärillä asetuksista. Toki pitää sillon katkasta talon netti, että pääsee piuhalla sisuksiin ja siitäkös riemu nousee 😀
    Hälyttimestä tulee toki samantien tekstari puhelimeen, jos sen yhteys pätkäisee tuosta nykyisestä sijainnistaan ja saan sen helposti kyllä routterin perään. Mieluiten vain pitäis sen tossa positiossa telekaapissa suoraan kytkettynä nettiin ja sisäverkon ulkopuolella
  • Käväisin purkin uumenissa. Ei sieltä saanut mitään ulos. Ei näytä sillattuna minkään liitettetyjen laitteiden ip osoitteita, enkä saanut hälypurkkia vastaamaan summittaisesti dhcp:n ip poolin osoitteisiin yrittämällä. Vahingossa haetutin tuon hälypurkin asetukset napista uusiksi, mut se vain rokkailee edelleen tuossa rinnalla. Mitenköhän tuon purkin ip:n sais kaivettua esiin?