Huawei H122-373 portinohjaus ja No-ip

Olen avannut No-ip:ssä hostin, profiili on julkinen olen myös tehnyt portinohjaukset sekä DDNS asetukset samalla tavalla kuin aikaisemmilla mokkuloilla mutta en vain saa toimimaan. Myös windows 10 palomuurista on haluttu portti sallittu.  Aikaisemmassa mokkulassa Huawei b315-22 toimi hienosti samoilla asetuksilla. Minulla on Raspberry pi:hin asennuttu wirequard VPN jonka avulla olen päässyt kännykällä ulkoverkosta sisäverkkoon mutta nyt jokin tökkii. Onko mahdollista ettei tässä H122-373:ssa portinohjaus toimi vai olisiko minulta jäänyt jotain huomaamatta, ehdotuksia ??
Jore

Kommentit

• Tarkasta H122-373 hallinnasta sen saama WAN IP osoite.

Jos osoite kuuluu näihin sarjoihin, kyseessä on yksityinen ip osoite:
    • 10.0.0.0 – 10.255.255.255
    • 100.64.0.0 – 100.127.255.255
    • 172.16.0.0 – 172.31.255.255
    • 192.168.0.0 – 192.168.255.255
    Tällöin APN asetuksesi on väärä. Tarkasta, mitä asetusta liittymässäsi tulee käyttää ja korjaa asetus vastaavasti. Uusissa liittymissä siis julkinen.dna.fi ja ennen joulukuuta 2016 hankituissa data.dna.fi

Huawein laitteissa APN:ää ei voi muuttaa tuosta vain, vaan tulee luoda uusi profiili, jossa APN on oikein. Sen jälkeen uusi APN otetaan käyttöön.

Mikäli IP-osoite ei kuulunut edellä lueteltuihin sarjoihin, se on julkinen. Siinä tapauksessa tarkasta H122-373 hallinnasta palomuuriasetukset. Käännä se pois tai minimille.
    irritus
  • Olen katsonut että laittamala julkisen IP:n osoite ei kuulu noihin sarjoihin, olen myös kokeillut sulkea mokkulan palomuurin ilman vaikutusta. Olen myös kokeillut DMZ toiminnolla, tuloksetta. Olet ilmeisesti onnistunut itse portinohjauksessa kyseisellä H122-373 mokkulalla joten jatkan vian etsimistä, olen vasta muutaman päivä hakenut vikaa lukemalla asiaa netistä. Se että joku on saanut homman toimimaan ko. mallilla lupaa jo hyvää.
    Kiitos vastauksesta irritus!
    Jore
  • Eipä ole minulla H122-373:sta.

Jos edes DMZ ei toimi, oletko kokeillut sillata mokkulan ja laittaa sen perään paremman reitittimen?
    irritus
  • Olen lukenut siitä toisen mokkulan laittamisesta WAN porttiin ja kokeilinkin jo laitella asetuksia siihen vanhaan mokkulaan mutta kun pyysi siihenkin Sim-korttia niin jätin toistaiseksi kesken. Soitin DNA:lle mutta ohjaisivat mieluusti maksulliseen palveluun mutta kuulin kuitenkin että portinohjauksen pitäisi olla ainakin teoreettisesti mahdollista, se riittää minulle kun aikaa on kokeilla. Kiitti vielä vastauksesta, mikäli onnistun hommassa laitan foorumille ratkaisun jos joku muu joskun kamppailee saman ongelman kanssal

T, Jore
    Jore
  • Lupasin kirjoitella kun onnistun, kyseessä siis Huawei 122-373 5G mokkula. Ongelmana oli portinohjaus ko. mokkulalla Raspberry Pi:hin. Aikaisemmilla mokkuloilla se on onnistunut ilman näitä temppuja pelkästään portinohjauksella ja DDNS asetukslla. Portinohjaus (portinsiirto) onnistui lopulta kun oli tehnyt normaalit portinohjaukset ja DDNS asetukset sekä avannut halutut  portit Raspberry Pi:n palomuurista (UFW) sekä laittanut mokkulasta UpnP:n pois päältä ja DMS päälle antamalla siihen Raspberryn Pi:n IP osoite. En tiedä onko muita konsteja mutta tämä ainakin toimi ja nyt Wirequard ja OpenVPN toimii eli pääsen ulkoverkosta sisäverkkoon näiden avulla.

T. Jore
    Jore
  • Tarkoitin siis DMZ
    Jore