Huawei N5368X, tietyt nettisivut eivät lataudu

https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/huawei-n5368x-paivitykset/
Oma ongelma alkoi menemään off topicin puolelle edellä mainitussa ketjussa, joten jatketaan täällä.

Lainaus toisesta ketjusta:
"Ongelmana on siis, etteivät tietyt nettisivut lataudu ollenkaan ("palvelin, jolla sivu sijaitsee, ei vastaa") . Esim. Handelsbanken.fi tai Twitterin videot eivät lähde pyörimään. Olen testannut suoraan ethernet-kaapelilla ja silloin toimivat, mutta wifi-verkossa eivät toimi. Tämä siis viittaisi, että reitittimessä (TP-Link Deco X60) on vikaa. Toisaalta aikaisemmin samalla reitittimellä ei ole ollut ongelmaa 4G-mokkulan (Netgear MR1100) kanssa, joka taas viittaisi ongelmaan DNA:n kanssa. Pitäisikö esim. 5G-boxin asetuksista muuttaa jotain?"

Olen muuttanut DNS-asetuksia reitittimessä nyt Googlen osoitteisiin, mutta nämä tulisi kuulemma muuttaa myös Huawein hallintapaneelista. Mistään en kuitenkaan löydä näitä asetuksia Huawein hallintapaneelista.

Käyttäjä Jani kirjoitti toisessa ketjussa:
"Huiwei:n hallintapaneeliin pääsee käsiksi WIFI:stä. Jos siis ei pääse, niin se kertoo että olet konfannut deco:on jotain päin mäntyä. Koska myös handelsbanken alkaa 192. niin voin sanoa noin 99% varmasti että decossa sulla on väärä netmask ethernettiin. (Eli 192.* osoitteet reitittyy paikallisesti). Pitäisi olla 192.168.* ELi netmask on 192.168.255.255 tai /16 riippuen vähän notaatiosta."

Onko nämä netmask-asetukset LAN IP:n vai DHCP:n asetusten alla vai jossain muualla? Onko tälle netmaskille siis jotain toista termiä olemassa, sillä nyt en löydä tähän viittaavaa asetusta?

Kiitos! 🙂
tnt Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tässä vielä pari kuvaa, jos näistä on mitään hyötyä. Yritin tuohon LAN IP:n pistää 192.168.*, mutta ilmoitti, että virheellinen LAN IP.

tnt
  • Sulla on noi asetukset nyt päin mettää molemmissa purkeissa.
    Laitat sen Huihain jakamaan DHCP:llä laitteille IP:t ja tuosta sun wifi purkista DHCP pois päältä, jos se on päällä. Sitten konffit tuon wifi purkin samaan osoiteavaruuteen kuin tuo huihai eli 192.168.8.x, lisälksi laitat sen wifi purnukan lan-,modeen ja kytket sen vaikka LAN1 portista kaapelilla tuohon huihain virtalähteen ethernet liittymään.
    Lisäksi Huihaista pois päältä se ip passtrough.
    Itse laitoin jakamaan osoittteet kympistä alkaen kun haluan pitää tietyillä laitteilla kiinteän ip:n (esim. tulostin mulla on 192.168.8.5 entiset routerit eli nykyiset lan-purkit 192.168.8.2 ja 192.168.8.3). Jos tarviit muista konffaus-sivuista kuvia niin laita viestiä. Laita sille sun wifi-purkille kiinteä ip esim. 192.168.8.2 jos se on linjassa heti Huihain jälkeen.

Taisto Takkumäki
  • Kiitos vastauksesta Taisto!

Onko tuo IP-passthrough pakko ottaa pois päältä? Mietin vain kun tuossa toisessa ketjussa mainittiin, ettei näihin asetuksiin saisi koskea. Toki teille, jotka näistä asioista tiedätte enemmän, ei ole varmaankaan haittaa, mutta voiko tällainen näistä asioista melko pihalla oleva henkilö sotkea vain asioita enemmän, kun en edes tiedä mitä koko IP-passtrough tekee? Nimensä perusteella päästää jotain IP-osoitteita läpi jonnekin? 😁

Pitääkö Huihaissa ottaa tuo IP-passthrough pois päältä (=routing mode?), että pääsee muuttamaan DHCP-asetuksia? Nyt nimittäin näkyy vain nuo kaksi ensimmäistä kohtaa eli IP Address sekä Subnet mask, ei muuta.

Jos haluaisin, että wifi-purkki hoitaisi kaikki DHCP ym. jutut ja "antaisi vain netin", niin pitäisikö tästä Huihaista vaihtaa jotain asetuksia?

Nyt olen parin Youtube-videon jälkeen hieman alkanut ymmärtämään, mistä tästä DHCP:stä on kyse, niin yritin muuttaa IP-osoitteita siten, että pääsisin Huawein hallintapaneeliin käsiksi wifi-yhteyden takaa. Mikäköhän näissä asetuksissa on pielessä, kun en kuitenkaan vielä pääse:

Decossa:
    LAN-IP: 192.168.8.2
    Aliverkon peite: 255.255.255.0

Lähtö-IP: 192.168.8.10
    Pääte-IP: 192.168.8.254
    Oletusyhdyskäytävä: 192.168.8.2

Huaweissa:
    IP address: 192.168.8.3
    Subnet mask: 255.255.255.0

Eikö nyt pitäisi päästä Huaweihin käsiksi wifin kautta menemällä osoitteeseen 192.168.8.3?
    tnt
  • IP-passthrough tarkoittaa sitä että laite joka on kytketty siihen Huihain wan/lan porttiin saa tuon julkisen IP:n. Eli jos koneesi on kytketty suoraan tuohon Huihaihin, niin sillä on julkinen osoite eikä sisäverkon osoitetta.
    Jos sun DECO on kytketty tuohon Huihaihin, niin sillä on sitten WAN-puolella tuo julkinen ip (edellyttäen että kaapeli on WAN-portissa) ja sisäverkoon tulee ne osoitteet mitä olet määritellyt DECON DHCP palveluun.
    Laitappa kuvaruutukaappauksia noista sun asetuksista molemmista purkeista. 😉
    Taisto Takkumäki
  • Ahaa, tämäpä selkeytti, kiitos! Decossa on vain WAN/LAN-portit eli ei ole erikseen WAN- ja LAN-portteja. Tässä tulee roppakaupalla kuvia 🙂

Deco:

Decossa on melko rajalliset asetukset eli nämä on varmaan ainoat, joista on jotain hyötyä, mutta sano jos jotain oleellista puuttuu 🙂

Huihai:

-

-

-

-

-

tnt
  • Nyt taas toimii Handelsbanken ja Cellmapper ym., vaikken mitään asetuksia muuttanut. Saas nähdä kauanko toimii..
    tnt
  • Niin, tuosta Huihaista ei saa DHCP serveriä päälle, kun sulla on ip pass trough päällä.
    Muutoin sulla olis 2 DHCP serveriä samassa verkossa mikä ei oikein onnistu. 😉

Mulla tuo verkko koostuu seuraavasti:
    . Huihain purnukka on DHCP serverinä, josta laku menee ensimmäiseen yläkerran Wifi-purkkiin (joka on siis toimii ihan LAN-purkkina), siitä sitten kaapelilla alakerran Wifi-purkkiin (joka myös toimii LAN-purkkina), tuosta sitten kaapelilla työhuoneen HP ProCurve-kytkimeen. Kaikki wifit on samalla sidillä eli kuuluvuus koko talossa on taattu. Läppärit ja kännykät on wifissä ja pöytäkoneet sitten kaapelilla kiinni noissa eri purkeissa ja kytkimissä.
    Taisto Takkumäki
  • Aivan! 😀

Osaatko sanoa kun DNA kauppaa tätä Huihaita Googlen vastaavaan mesh-wifin kanssa, että laittavatko asentajat DHCP:n päälle Huaweista ja vai tästä wifi-purkista?

Eikös minun kuitenkin pitäis päästä nykyisillä asetuksilla wifin kautta tuohon Huihain hallintapaneeliin osoitteesta 192.168.8.3 vai onko vielä jotain pielessä?
    tnt
  • Huomasin juuri, että asiaan on TP-Linkin Decossa helppo ratkaisu. Laittaa NATin takaiset osoitteet alkamaan 10.0.0.1, niin sen jälkeen 192-alkuiset osoitteet toimivat. 😉
    Kimmo Linna
  • Kiitos Kimmo! Anteeksi tyhmyyteni, mutta mikä kohta pitäisi laittaa 10.0.0.1? LAN IP? 🙂
    tnt
  • Vaihdoin tuon LAN IP:n 10.0.0.1 ja TOIMII!! Tuhannet kiitokset molemmille avusta! 🙂 Ja pääsen nyt Huihain hallintapaneeliin myös tuosta 192.168.8.3 osoitteesta. Kylläpäs nyt elämä helpottui!

Onko muuten mahdollista, että on nettisivuja joiden IP alkaa 10. ja niiden kanssa käy samanlailla kuin nyt 192.-alkuisten?
    tnt
  • Periaatteessa joo, mutta käytänössä kyse on silloin omista määrityksistä, koska speksien mukaan verkko-osoitteet, jotka ovat 10. alkuisia, ovat yksityisiä, paikallisten verkkojen osoitteita.
    Kimmo Linna