Hubi1 laite: kesäkuun firmware päivitys

Ensimmäisen sukupolven DNA Hubi -laitteelle tehdään käyttöjärjestelmäpäivitys, joka jaetaan laitteille porrastetusti kesäkuun aikana. Versionumero RC7.1.1.113

Päivitys sisältää:
-Käyttöjärjestelmätason muistioptimointia. Päivitys vapauttaa laitteen muistin määrää ja parantaa sovellusten toimintaa.
-Käyttöjärjestelmätason tietoturvapäivityksiä.

Kun laite tarjoaa päivitystä, on tärkeää hyväksyä päivitys, koska se parantaa laitteen käyttöä merkittävästi. Päivityksen myötä laitteen toimintavarmuus ja vakaus paranee.

Päivitys ei koske DNA Hubi (2.sukupolvi) -laitetta.

DNA TV kehitystiimi

Kommentit

• Olisihan se kiva kokeilla, jos tämä jotain auttaa, mutta ilmeisesti päivityspalvelimenne on jonkin 3G-yhteyden päässä, kun pitää koko kuukaudelle jaksottaa päivitys.

Kummallekkaan hubilleni ei ole vielä tarjottu, eikä ne löydä manuaalisestikkaan hakemalla päivitystä.
    Pena
  • Ei ole tännekkään saapunut päivitystä ja hubit on kiinni 1Gb yhteydellä
    Sami
  • Nyt tämä löytyi molemmilla hubeillani, (molemmat tietysti versio1:siä) toinen tarjosi ja toisella löytyi manuaalisesti hakemalla.

En tiedä miten tämäkin päivitys kuuluisi mennä, mutta aika sekavasti meni asennus molemmissa.

Hubi1 tarjosi päivitystä. Laitoin latautumaan ja päivittymään, jossain vaiheessa laite käynnistyi uudelleen ja jäi vaan loputtomasti pyörimään Android pallukat. Odotin tunnin ja revin virtajohdon irti. Kun vihdoin käynnistyi oli se päivitys asentunut.

Hubi2 löysi päivityksen manuaalisesti hakemalla ja latasi sen. Ei kuitenkaan asentanut mitään vaan palasi latauksen jälkeen androidin alkunäyttöön ilmoittamatta mitään ja jäi siihen. Uudestaan päivitystä hakemalla se kysyikin, nyt että asennetaanko ladattu päivitys. No se sen asensi ja palasi alkuun. Ei edes käynnistynyt uudelleen missään välissä tämä hubi.

Ei kauhean luotettava kuva tule, kun noin erilailla menee asiat ja jää jo jumiinkin kesken päivityksen.

Itse päivityksen sisällöstä toimintaan on vaikea mitään vielä sanoa.
    Pena
  • Versio 7.1.1, tuota loppuosaa ei näy. Järjestelmän päitys -> Tarkista päivitykset -> Uutta versiota ei saatavilla. ??
    Juha Koskimäki
  • Palvelu tarjoaa omalle hubille RC7.1.1.113, mutta eipä se päivitys toimi. Jo 0%:n kohdalla heittää herjan "fail occurred" ja jotain ja käynnistää laitteen uudestaan. Edellinen RC7.1.1.104 versio jää käyttöön eikä heti ainakaan tyrkytä eikä löydä uutta versiota. Kaikki dna-sovellyksen päivitykset poistamalla laitteen saa lopulta tarjoamaan jälleen 113-päivitystä, mutta sama virhe taas. 104-versio toimii onneksi niin kuin ennenkin.

Eli sarkastisesti sanoen kehitystiimin lupaukset toimintavarmuuden ja vakauden paranemisesta jää vielä näkemättä.

Edullisena testaustiiminä tässä näytetään olevan
    Peeäm
  • Sais kyllä jo tulla tuo päivitys tarjolle. Tarttis tänään katsoa vormuloita ja f1pron kattelu hubilla on ollut kyllä aika taistelua. Tuo luvattu muistin optimointi on varmaan avainasemassa
    Jamppa
  • Nyt eilen käynnistyksen yhteydessä taas tarjosi päivitystä ja nyt se meni läpi onnistuneesti.
    Ensi kokemukset on positiiviset siinä mielessä, että käyttäminen tuntuu toimivan nopeammin.

Negapuolelle voi laittaa, että muuten samoja vikoja kuin aikaisemmallakin versiolla:
    - ohjelmaopas aina tyhjenee välillä ja opasta selatessa pomppiin joskus mihin sattuu- hyppää hetken jumin jälkeen itsekseen päävalikkoon mistä pitää valita DNA TV sovellus- 'jatka katselua' valikkoon ei ennenkään kaikki ohjelmat ole tulleet vaikka ois puolivälissä kesken, mutta tällä uusimmalla versiolla ei tule yksikään kesken katselua oleva ohjelma valittavaksi
    Tässä päällimmäiset...

Peeäm
  • Jännä juttu se, että mulla tuon ohjelmaoppaan kanssa ei ole juurikaan ollut ongelmia. Huomasin jossain vaiheessa, että töllön asetuksissa pitää olla hdmi asetus hubille normaali. Sen vertta wanha laite näköjään, että jos hdmi "täysillä" niin suoratoiston pökkiminen lisääntyy+muita ongelmia
    Jamppa
  • Ei toimi F1 TV yhtään sen paremmin uudella firmiksellä. Se ei vaan hubilla ole käyttökelpoinen sovellus, harmi.

Ei firmis vaikuta DNA TV: seen mitenkään. Kun sille ei päivitystä tullut. Samallailla hyppii välillä EPG minne sattuu esimerkiksi.
    Pena
  • 2 hubia käytössä. Yhteen tuli päivitys. Valitettavasti sisäänkirjautuminen Google Play Kauppaan ei enää toimi kummassakaan. päivityksen jälkeen. Ei olisi kannattanut päivittää!

• Firmis päivitetty. Tuli sitten oikein hyvään aikaan; klo.13:55, formulat alkavat klo. 14:oo. No tehtiin kisan jälkeen. Jos on moottoria päivitetty, niin ei näy tuloksessa. Eli edelleen hidas vaste kaukon näppäimiin jne. Aika 0 -> 100 km/ h = joulusta juhannukseen.
    Juha
  • No juu, ei varmaan rauta ihmeitä salli, mutta ihmetyttää, että missä päivitys luuraa
    Jamppa
  • Jos rauta jaksaa pyörittää 4K 60fps kuvaa (joillain sovelluksilla), luulisi sen helposti pyörittävän 1080p kuvaa, mutta ei.

Sinänsä en ihan tehon puutteeksi ongelmia laittaisi, vaan hemmetin surkean koodin.

Tuo F1 TV on taas samanlainen kuin oli HBO aikaisemmin, ei se toimi nykimättä edes 720p kuvalla, joten jotain laitteessa on pahasti vialla, jotain perustavanlaatuista.
    Pena
  • Hienoa, päivitys tuntuu vakauttaneen hubia ja ärsyttävä jumittava pinkkiruutu on poistunut - yes!
    Nyt pääsee jälleen suoratoistosta palaamaan tv-kanaville ilman ”dna tv” valintaa.
    Hyvältä vaikuttaa!
    Sarzu
  • No tuollaista vikaa ei hubissa ollut ennenkään, joten ei se rirmispäivitys sitä voinut korjata. Joku nollaus olisi varmaan auttanut sarzua ja nyt se tapahtui päivityksen yhteydessä. Eipä siis kerro mitään päivityksestä tuokaan.
    Pena
  • @Pena, mitä höpötät?!
    Joka kerta kun palasi ennen päivitystä C Moresta piti valita erikseen pinkistä näytöstä DNA TV - oli todella ärsyttävää.
    Nyt menee suoraan tv-kanaville niin kuin pitääkin. Tästä oli keskustelua jo aiemmin.
    Meillä on 2 kpl vanhoja hubeja ja molemmissa oli sama.
    Sarzu
  • No samanlaista ongelmaa/vikaa on ollut kuin Sarzulla noista suoratoistopalveluista paluusta. Hyppää myös joskus tuohon DNA TV-valintaan suoraan ohjelmaoppaasta.
    Juha
  • Jaa, en ymmärrä ongelmaa, en tiedä mitä kautta te "palaatte" takaisin suoratoistosovelluksista ja minne. Itsellä toimii samallalailla kun on aina toiminut...

Joten johonkin erilaiseen käyttötyylin on voinut tulla muutosta.
    Pena
  • @Juha, juuri näin. Päivityksen jälkeen toimii paremmin!
    Sarzu
  • Jos jossain suoratoistopalvelussa painaa kaukosäätimen pinkkiä nappia se aukaisee DNA TV:n ja kanavan, kuten ennenkin. Muuta vaihtoehtoa ei oikein ole poistua sovelluksista, paitsi tietty rämpätä takaisinpäin nuolta joitan määräämättömiä kertoja ja sitten pääsee android-valikkoon, josta valitsee jonkun toisen suoratoiston. (Tänne taas pääsee kerralla mökkinappulasta.)

No kiva jos teillä nyt toimii ja ennen ei ole toiminut, vieläkään en tiedä mitä kautta palaatte ja mihin ja missä ongelma oli, mutta se siitä 😀 ("jumittava pinkki ruutu" esim. ekassa viestissä, niin en ole törmännyt tälläiseen.)
    Pena
  • Päivitys tuli edellispäivänä ja tänään koitin f1 tv prota. Toimi kyllä jouheemmin, toivottavasti ei diaesitys ala uudelleen. Muutennii tuntuu hubi nopeammalta.
    Jamppa
  • Odota vaan kun alkaa suorat lähetykset @Jamppa Eipä enää toimikkaan, kauheaa nylkytystä. Sama outous suorissa on jos ne castaa hubiin, nylkyttää edelleen, mutta kun castaa chromecastiin, toimii kuin unelma.
    Pena
  • Päivitys meni läpi ja toimikin yhden illan ihan ok. Sitten hubi oli ilmeisesti yön aikana bootannut itsensä ja nyt ei sitten teekkään muuta kuin pyörittää noita google palloja.
    Olen käyttänyt johtoa irti seinästä vaikka kuinka monta kertaa, Wifillä ja johdolla ja yrittänyt resetoida ohjeiden mukaan, mutta ei vaan toimi. Googlen pallot vaan pyörii aamusta iltaan.
    Onko muilla samoja ongelmia?
    JH
  • JH, noin hajosi mulla hubi. Tämä tapahtui viime vuonna, en muista tarkempaa ajankohtaa. Takuuaika oli vielä voimassa, joten uuden sain tilalle
    Jamppa