HUBin asennus,mikä mättää?

Oon yrittänyt useamman kerran asentaa HUBia telkkariin. Netin sain asennettua ihan ok,se onnistui siis vaivatta,mutta kun rupesin hubia eka kerran asentamaan,niin sen ehti kysyä että onko langaton vai langallinen yhteys,tässä tapauksessa langaton ja annoin/kirjoitin salasanan. Google-kysymyksiä tuli kanssa mutta niistä osan ohitin. Sitten tuli päivityssivu,ruudussa luki lataa,älä katkaise/sulje tai jotain mitä lie..hetkeen ei tapahdu mitään,sitten ruudulle lävähtää virhe tyyliin 030x..en muista numeroita ja kirjaimia tarkkaan,mitä luki. Asennus tai yhteysvirhe,tarkista kytkennät ja käynnistä laite uudelleen. En ehdi tekemään mitään uudelleen käynnistystä,kun laite itse käynnistyy uudelleen. Taas ruutuun tulee teksti DNA-Tv ja sama rumba alkaa. Mitään latauksia se ei tee,vihreä valo vaan vilkkuu koko ajan hubin etumaskissa,ja kaukosäädin on"mykkä",mitään ei tapahdu siitäkään. Miksi ekalla kerralla asennus onnistui siihen päivityssivuun asti eikä sen jälkeen tapahdu mitään? Mitä tein väärin? :(Tietsikalla pääsen DNA Tv:n sivuille.

Kommentit

• Hei Tuikku,

Kokeile vielä irroittaa Hubin virtajohto, anna sen olla 10 sek ja kytke laite verkkovirtaan uudelleen. Testaa tämän jälkeen asennusta.
    Apua saat myös vikapalvelustamme numerosta 0800 300 500 (maksuton) ja DNA TV Hubin tukisivulta https://www.dna.fi/tuki-tv-hubi
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Otin viimeisimmällä kerralla kaikki piuhat pois pitkäksikin(n.30 sek)aikaa,mutta ei auttanut. Mä en oikeastaan ehdi tehdä hubille mitään,kun se jo "käynnistyy" ja alkaa "ladata",mutta kun ei lataa :/
  • Itselläni oli sama vika, kun yritin asentaa hubia nettiyhteydellä reitittimen kautta. Laitettuani nettipiuhan suoraan seinästä hubiin päivitys onnistui.
  • Minulla on sama ongelma kuin Tuikulla eikä auttanut Hanna-Marin ehdottamat toimenpiteet. Nettiyhteydessä (Wifi) ei ole myöskään vikaa. Hubin tuesta en saanut myöskään apua ongelmaani. Mitä voin tehdä?
  • Hei Matias,

Oletko yhdistänyt hubin nettiin piuhalla vai langattoman verkon kautta?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Langattomasti. Oston yhteydessä liikkeessä sanottiin, että toimii WiFillä. Reititin on sen verran kaukana, ettei piuhalla onnistu.
  • No, vaihtoehdot ovat vaikka hankkia pitempi piuha, viedä boksi lyhyellä piuhalla reitittimen luokse, tuoda reititin lähemmäs, mennä jonnekin muualle päivittämään. Faktuaalisesti sillä mitä on sanottu, asia ei tule luultavasti muuten oikenemaan, joten sen muuttamiseksi täytyy itse tehdä aktiivisia toimenpiteitä.
  • Kannattaa kokeilla sammuttaa muut wifi/ethernet laitteet ja kytkeä vain hub ja wifi / netti boksi päälle. Hub ottaa joskus päällekkäis ip osoitteet toisen laitteet kanssa
  • On äärimmäisen harvinaista, että mikään laite ottaa päällekkäistä ip-osoitetta. Sitä ei siis tapahdu oikeasti koskaan.
  • Itselläni ja muutamalla tutullani oli pakko laittaa kiinteät ip osoitteet hubiin, muuten nappaa toisen laitteen ip osoitteen. Että ei ole harvinaista, vaikka ei pitäisi olla mahdollista.
  • Dna hubi on kuvaltaan epätarkka. Usein sumealta näyttävä hd kuva on dna:n puolelta tuleva ongelma. Hubia mainostettiin ettei nyi eikä töki mutta hubi jää toistuvasti jumiin ja useilla kanavilla kuva pixselöityy. Usein dna selittelee että vika olisi asiakkaan laitteissa mutta ompa kumma ettei vastaavia ongelmia esiinny vanhan digiboxin kanssa. En suosittele dna hubia jos arvostat laatua ja toimivaa katseluelämystä. Myöskään hd lähetykset eivät usein näy hd tasoisina ja sitäkin vikaa muka etsittiin asiakkaan laitteista. Todellinen vika ongelmiin löytyy dna:n omista yhteyksistä. Keskeneräinen kehitys ja kiire rahastaa ovat näiden operaattoreiden todellinen ongelma joka koituu asiakkaan harmiksi. Hubi myös kaatuu useasti ja kuvasuhde ei sovellu normaaliin 16:9 telkkariin. Dna hubissa tekstit jäävät osittain ruudun ulkopuolelle. Kerrottakoon että olen asiantuntija joten selittelyt eivät nyt auta dna:n puolelta!
  • Hubi takuuvaihtoon, jos tuollaisia ongelmia.
  • Hei Jii hoo, 16:9 on kyllä täysin normaali kuvasuhde eikä tämän kanssa ole ongelmia. Minkä tarkkuuden televisio sinulla on käytössäsi, 720p, 1080p tai 4K?

Ilmeneekö ongelma tekstityksen kanssa vain tietyn sovelluksen tai ohjelmakirjaston kanssa vai onko vikaa myös TV kanavilla?
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Eilen otin käyttöön hubin...aloitussivun teksteistä näkyy vasemmalla vain puolet..yrittänyt vaihtaa kuvasuhdetta..ei auta..hd ready tv kuitenkin on...1080p..mikä auttaa?
  • Mikko K: Onko TV 2000- luvun alun HD Ready TV vai nykyinen Cable/Antenna Ready HD telkkari? Vanhoissa HD Ready telkkareissa resoluutio ei ole FUll HD.
  • Kannattaa tarkistaa Tv:stä että ei ole panoraama tai muuta vastaavaa kuvan venytys toimintoa päällä.
  • On joo vanha taulutv..lg..eikö sitä muka saa toimivaksi..vaikka mainostavat että muka kelpaa..uusinta tekniikkaa eikä muka tollasta haista ite ja säädä itteensä
  • Mikko K: Jos TV on vanha HD Ready TV, sen resoluutio on 1280x720 tai 1360x765 (siinä ei ole HD-kelpoista kanavanvalitsijaa), jolloin hubin resoluutio pitäisi asettaa TV:n mukaan. TV:n kuva-asetuksia kannattaa myös katsoa, kuten Sami S neuvoi.
  • Markkinointitermillä "HD Ready" myydyt vanhemmat LCD TV:t on lähes poikkeuksetta 1366 × 768 resolla. Plasma voi olla sitten mitä vaan, heikoimmillaan joku 480p, yleisemmin tuo 'PW:n mainitsema 1280x720.

Hubi jos tuonne 720p telkkaan yrittää työntää 1080p kuvaa, niin perseelleen menee. 720p tai 1080i toimii (jos hubi osaa, niin 720p parempi.)

Jos ei tuosta kyse vaan venytyksestä tai vastaavasta, niin
    Katso myös että säädät kuvasuhdetta oikeassa HDMI-liitännässä, asetukset kun yleensä on HDMI-kohtaisia.
  • 1080i tuskin toimii HD Ready telkkarissa, kun pystyjuovien määrästä on kyse.
  • Korjaus: 1080i tuskin toimii HD Ready telkkarissa, kun vaakajuovien määrästä on kyse.
  • Kyllä se yleensä toimii kun tuolla resollahan ne HD-kanavatkin lähetetään (jotkut sitten 720p). Scaalausta tietysti tarvii, mutta sen ne osaa tuo 1080p tuottaa vaikeuksia enemmän.
  • Kiitos..nyt sain palkin näkymään...vaaka asetus nyt +50..pysty 0
  • Niin aina.!
    Osta pidempää piuhaa,tee sitä tee tätä.
    Lähtökohtaisesti mitä myyntimies tai nainen sanoo ”faktuaalisesti” on puheiden pidettävä paikkaansa.
    Todellakin tarvitaan asiakkaan aktiivisuutta joka asiassa kun myydään vaikka millasta purkkia ja vempelettä, joita ei ole edes tehty toimivaksi.
    Näin se vaan on kokemuksesta puhun kun olen investoinut aika paljon rahaa ja käyttänyt todella paljon aikaa näiden vimpainten parissa että saisin oikesti toimivan netin talouteeni langattomasti...se netti vaan ei ota toimiakseen ja jos soitan niin uutta härpäkettä aletaan heti myydä eikä se uusikaan härpäke välttämättä ratkaissut alkuperäistä ongelmaa.
    Kaikesta huolimatta tässä kijoitellessa on uusi dna hub asentumassa parasta-aikaa, koska luotin myyjän puheisiin että homma toimii paremmin kun päivitellään liittymä kuntoon ja laitetaan hub....saas nähdä kuin käy.
  • Hubissa on huono wlan. Vasta kun laitoin ethernet johdon reitittimen ja hubin väliin, kaikki alkoi toimimaan paremmin. Vieressä olevat chromecast, apple tv ja telkkarin wlan toimivat taas moitteetta.
  • Moi, hubi ei käynnisty. Palautin tehdasasetukset ja latasi ohjelmistot. Nyt laite vihreällä valolla ei vilku ei tee muutakaan, mutta ei toimi.
    Virta on katkaistu latauksen jälkeen kertaalleen, ei mitään??
    Kaukosäädintä ei tottele, kärsivällisyys loppuu kohta.
    Mitä muuta voin kokeilla vielä.
    Laite on kytketty suoraan reitittimeen.
  • Kokeile useamman kerran virtajohdon irroittamista.
  • Joo, kokeilin tuota jo aiemmin. Käynnistyy ja ruutuun ilmestyy dnatv, mutta sen jälkeen sammuttaa HDMI signaalin ja hetken hubin vihreä valo aaltoilee, kunnes jää palamaan pysyvästi.
    Kertaakaan en ole vielä päässyt aloitusvalikkoon.
  • Tapahtuuko mitään jos painat menu tai android mökki nappia.
  • Voi tietenkin olla,  että softa on seonnut. Silloin pitäisi huoltoon toimittaa.
  • Laite on ihan uusi, enköhän voi noutaa uuden ja palauttaa tämän toimipisteelle?
  • Hei VP,

Toimitathan Hubisi huoltoon DNA Kaupan kautta.
    DNA Kauppojen sijainnit voit tarkastaa täältä.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • @VP
    Et voi noutaa uutta/palauttaa vanha. Ihmetyttää taas "palveluneuvojan" ympäripyöreä vastaus.
    Sun pitää toimittaa laite DNA-kauppaan. Kauppa lähettää laitteen edelleen "huoltoon", "huolto" sitten toimittaa uuden laitteen "viallisen" tillle. Ainakin Oulusta käsinpäin hommaan kului viikon verran aikaa. Ts. vaihtolaitteita ei liikkeissä ole TV-hubille. Virtalähteitä, kovalevyjä ja modeemeja löytyy kyllä.
  • Tuo on valitettavan yleistä, että asiakasneuvojien vastukset raapaisee vain pintaa 🙁
  • Kytkin hubin töllöön ja wifiin.
    Laite halusi ladata uusimman ohjelmiston ja sen jälkeen vehje ei enää toimi. Ledi vilkkuu vaihtelevalla taajuudella ja telkkarissa DNA TV -logo katoaa välillä hetkeksi. Ei reagoi kaukkariin eikä virtapiuhan irrottaminen auta.
    Mitä tehdä? V***** hyvä vehje...
  • Kiitokset vinkistä!

Illalla jo etsiskelin "reset" -nappulaa, mutta ei näkö riittänyt. Missä päin mahtaa luurata?
  • Hubin takapanelissa. Virtajohdon vieressä.
  • Kiitos!

V-mäisintä ikääntymisessä on näön heikkeneminen... Muut vaivat saa pillerillä kuntoon!
  • Miten saan kaukosäätimen paristoluukun auki?
    Arja T.
  • Hei Arja!

Hubin kaukosäätimen paristoluukku aukeaa painamalla ja samalla vetämällä alaspäin.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Moikka miten saan tv kanavat asennettua dna tv hubille. Laite ilmoittaa ei signaalia tarkista tv anteeni liitäntä televisiossa näkyvät kyllä. 31.3.2020

Harri
  • Kuvallisen asennusohjeen löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-asennus-ja-kayttoonotto kun rullaat sivua hieman alas, löytyy otsikko DNA Hubin asennus, etene tässä järjestyksessä:

Etene ohjeen mukaan ja varmista, että kytkennät ovat kunnossa, ja tee kanavahaku uudelleen sen jälkeen.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Kiitos idaT kanavat asennettu. Terveisin Harri

Harri