Hubin käyttö sopimuksen päätyttyä.

DNA miksi estätte Hubin käytön sopimuksen päättymisen jälkeen?
Hubi on asiakkaan omaisuutta, mutta te estätte laitteen virittimien käytön, sekä kovalevy tallenteiden katselun sopimuksen päättyttyä MIKSI?

Hubiin voisi antaa itse valitsemansa sovellukset, jos ette estäisi sen käyttöä.

Sopimus ehdoissa ei ole mainintaa että DNA voi lukita laitteen sopimuskauden päätyttyä. Millä peruusteella näin kuitenkin teette? Eihän puhelimia/reitittimiäkään saa lukita sopimuskauden päätyttyä.

Kommentit

• DNA:han ei estä hubin käyttöä mitenkään. DNA TV sovellus ei vaan toimi ilman maksua ja siihen varmaan vetoavat. Sattumalta ovat koodanneet sitä kautta toimimaan vaan virittimet ja kovalevyn, joten ne ei toimi sitten. Ne luultavasti toimisi jollain muulla appilla, jos sellainen olisi olemassa.

Asiakkaan kannalta kyllä todella kauhea tuo ratkaisu, mutta sinänsä ihan ymmärrettävä, kun kaikki toimii yhden sovelluksen kautta.
    JJJ
  • DNA Hubin DNA TV sovelluksen käyttö vaatii aktiivisen DNA TV tilauksen sekä nettiyhteyden. DNA TV palveluiden sopimusehdot löytyvät täältä: https://www.dna.fi/hinnastot-ja-ehdot#tv-palvelut
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Minun Hubini ostosopimuksessa lukee, että "Hubin virittimen toiminta edellyttää voimassa olevaa DNA-TV -tilausta". Virittimen sulkeminen on siis aivan sopimuksen mukainen juttu. Vaan miksi? Toisessa ketjussa kerroin, että kokeilin Googlen "Live Channels" -sovelluksen käyttöä. Se osasikin tehdä kanavahaun ja löysi kaikki antenniverkon kanavat, mutta ei näyttänyt ainuttakaan. Sittemmin olen kokeillut myös Kodi-sovellusta parin liitäännäisen kautta. Ei tulosta. Näyttäisi siltä, että tarvittaisiin joku ip-osoite, josta hakea tiedot kanavista. Ehkä en vain osaa?

Papparainen
  • "Vaan miksi?", kysyin. DNA:n Iiro sen tuossa sanoi: koska DNA:n sopimusehdoissa lukee niin!
    Papparainen
  • @Pappareinen tuollaista kohtaa ei sopimukseta löydy. "Hubin virittimen toiminta edellyttää voimassa olevaa DNA-TV -tilausta"

Tämä mainitaan:
    Maksullisten kanavien katselu televisioruudulta edellyttää joko TV-korttia ja asiakkaalla olevaa kortinlukijaa tai korttipaikallista digisovitinta tai DNA Hubi -laitetta sekä DNA TV Hubi -palvelun tilausta.

Nyt ei ole kyse maksullisita kanavista vaan esim. kovalevy tallenteista sekä virittimien käyttämisesta vapaisiin tv kanaviin.

@ Iiro missä siis mainitaan, että kovalevylta omien tallenteiden katsominen vaatii voimassaolevan sopimuksen? En halua käyttää DNATV sovellusta vapaiden kanavien katseluun, eli miksi virittimien käyttö on estetty? Teidän asiakaspalvelu aiemmin ihmetteli tätä myös ja totesi tämän olevan väärinkoska laite on ASIAKKAAN omaisuutta.
    Tomppa
  • Hieman löysästi lainasin tilaustani. Sopimuksia voi tietysti olla erilaisia. Tässä copy-paste minun tilaukseni tekstistä:

"DNA TV -hubi, AndroidTV -laite. Takuu 3 vuotta. Laitteessa antenni ja kaapeliverkon HD-virittimet. Laite vaatii toimiakseen laajakaistan. Laitteessa
    ei toimi antenni- tai kaapeliverkon TV-kanavat ilman voimassaolevaa DNA TV -tilausta. Laitteeseen voi liittää tv-kanavien tallennusta varten
    erikseen myytävän DNA TV -Hubi kovalevyn."

Asiallinen sisältö on siis kuitenkin sama. Kovalevyä minulla ei ole. Kovalevyn osalta sopimukseni teksti on tulkinnanvarainen: "Laite vaatii...", "Laitteeseen voi liittää..."?
    Papparainen
  • Kyseessä on sopimusasia, joka viime kädessä ratkaistaan oikeudessa. Tähän DNA tietenkin toimintansa perustaa: kuka nyt yhden Hubin takia prosessin nostaisi. Yksi mahdollisuus on virallinen reklamaatio toimimattomasta laitteesta. Olen vuosien kuluessa kaksi kertaa tehnyt niin. Molemmille kerroilla rupesi heti tapahtumaan ja pääsimme myyjän kanssa asiasta sopimukseen.
    Papparainen
  • Veikkaan, että DNA on tuon selvittänyt, eihän sen tarvi ilmaiseksi antaa DNA TV:tä kenenkään käyttöön ja jos laite on muuten ihan vapaasti kaikkien koodattavissa, niin vaatii vaan oikean tekijän virittimille. Vähän liikutaan hämärän rajamailla hommassa kyllä. Kovalevy juttu ei ole kyllä ihan selkeä.

Olisi hienoa asiakkaan palvelemista, jos DNA tarjoaisi laitteelle, erillisen viritin sovelluksen, eli irrottaisi sen tuosta DNA TV:stä (kuten kovonkin toiminnan).

En ole tutkinut miten laite toimii muilla operaattoreilla (jos edes pystyy selvittämään), näihin kun ei softaa saa oikein mistään, vaikka toisella operaattorilla olisikin parempi tai vapaampi. Tätä DNA TV Android TV appiakin kun on mahdotonta saada mistään. (asennettavaksi, johonkin toiseen laitteeseen)

STB TV Input niminen sovellus tuossa boxissa on, jos virittimet on lukittu jotenkin DNA:n toimesta, se on kertakaikkiaan väärin, mutta jos on vaan oikean ohjelman tekijästä kiinni, se on varmaan ihan laillista, vaikka erikoiselta tuntuukin:

https://source.android.com/devices/tv
    JJJ
  • Mielestäni ei ole kysymys DNA-TV:n jakamisesta ilmaiseksi, vaan omistamani Hubin virittimen (ja kovalevyn) toimimisesta ilman maksullista DNA-TV:tä ja sen palveluita, kolmannen osapuolen sovelluksen ohjaamana. Esim. "Live Channels" selvästikin osaa ohjata viritintä, mutta se on jotenkin blokattu, tarkoituksellisesti.
    Papparainen
  • Ei se varmaan ole niin yksinkertaista sen virittimen "käyttö", että joka ohjelmalla toimii. En keksi miksi se viritin olisi estetty DNA:n toimesta tai onko siitä jotain faktaa että niin olisi. Jos sitä on estetty, niin se on kyllä väärin.

Kokeilitko tuota ohjelmaa kun tilaus oli voimassa, jos silloin toimii ja nyt ei, niin jotain on todistetusti estetty, jos ei silloinkaan toiminut, niin sitten on vaikeampi tietää miksi ei toimi...

Elisan puolelta löytyy jostain niiden boxista juttua, kun olivat antaneet virittimen toimia ilman tilausta. Tai oikeastaan se oli kai kokoajan toiminutkin, mutta oli joku ruudunkokoinen teksi, että "tilaus ei ole voimassa" tai jotain tuollaista (siitä luopuivat valitusten johdosta.)
    JJJ
  • Et keksi syytä estolle? Se on raha! DNA menettää nyt minun osaltani 10€/kk. Kynnys maksamisen lopettamiselle on korkea, kun hubi muuttuu jätteeksi tai korkeintaan huonosti toimivaksi vintagemalliseksi Android TV -boxiksi. Kokeilin "Live Channels"ia jo sopimuksen vielä voimassa ollessa, eikä se toiminut silloinkaan. Se ei mielestäni todista mitään, vaan on suorastaan johdonmukaista.
    Papparainen
  • Eipä tuo noinpäin mitään todistakkaan, edelleen voi olla kummin vaan. JOS olisi näkynyt tilaus aikana, mutta ei nyt, niin joku esto olisi laitettu päälle selvästi.

Tuskin niistä virittimistä "kukaan" maksaa 10e/kk,toimii ne tai ei. En näe mitään järkeä estää niitä rahantakia, mutta voihan se niinkin olla.
    JJJ
  • Kyynikko sanoisi, että rahan takia DNA on olemassa. Sen kuluttajaliiketoiminnan kassavirta muodostuu suuresta määrästä pieniä puroja. Itse asiassa DNA menetti minussa asiakkaan, bisnesmahdollisuuden. Olisinhan saattanut erehtyä tilaamaan jonkun iptv-kanavan tai vuokravideon. Nyt kynnys sellaiselle on korkea. Olisikohan kannattanut joustaa vähän?
    Papparainen
  • Live channels löytää 107 kanavaa mutta niiden talletus kanava listaan ei toimi. Asetuksissa näkyy vain: STB Input not sen up.
    Äsken tuli hubiin uusi päivitys vaikka asiakkuutta ei enää ole.

kun sopimus purettiin otin hubin pois verkosta. Hubi jatkoi toimintaa normaalisti. Kun parin päivän päästä laitoin verkon takaisin päälle alkoi DNA:n aspan kertoma laitteen ”tyhjennys” valikot dnatv:tä katosi yksitellen ja lopulta laite ilmoitti ettei tästä selvitä uudelleen käynnistyksellä. Laite ”lukittiin” koska sopimus loppui.

Sopimus olisi ollut vielä 23 kuukautta mutta DNA itse mokasi ja sen myönsivät, myivät jotain mitä eivät voineet toimittaa.

Kiitokseksi tästä tekivät vielä hubilta verkon painon. Ainoa mihin tällä hetkellä soveltuu on suoratoisto.

Hubi toimii huomattavasti paremmin ilman DNA TV:tä.
    Tomppa
  • Mikä päivitys Hubiisi tuli, Tomppa?
    Papparainen
  • Dnatv 2.4.1
    Tomppa
  • Hubi on DNA:n yritys välttää luvatonta maksukanavien katselua. Siksi DNA laittoi hubiin kiinteän "TV-kortin" ja pakkomyydyn DNA TV:n, joka kuuluu myös tavalliseen TV-korttiin.
    Kun TV-kortti on kiinteä, ei asiakas enää voi käyttää kortinjakajaa, jolla voisi maksukanavien katselun mahdollistaa muissakin laitteissa.
    Kun DNA ei osaavalita yhteistyökumppania, niin tulos on tämä.
    Niin kauan, kun maksukanavia voi katsoa TV-kortilla, en hubiin siirry.
    PW
  • Kortinjakaja mahtaa olla iso ongelma ja laajalti käytössä, kun näin epätoivoisiin ratkaisuihin on sen takia pitänyt ryhtyä. En vain ole saanut moisesta mitään havaintoa. Miten sellainen toimii?
    Papparainen
  • No mulla on maksukanavat kortilla ja kortti jakajassa, mutta se on nykyään Digitan ongelma kohdallani. Tosin maksan kortista perusmaksua sen 3.50€/kk, jolla ei saa mitään.

Kortinjakaja näyttää samat kanavat kahdessa tai useammassa paikassa samaanaikaan yhdellä maksulla. Toki kantavuus ei ole kovin iso, että makkari ja olkkari on mahdollinen itsellä tuolla juuri ja juuri toteuttaa.

Satshop esim. myy näitä.

Niin ja käytän hubia tallenteiden ja IPTV kanavien katsomiseen siltikin. Sillä en voi maksukanavia tallentaa, joten ei se sovi siihen käyttöön.
    JJJ
  • Kappas, aukko sivistyksessä! Digitan verkossa ei taida nykyään saman kortin linkitys onnistua kovin moneen latteeseen? Hintaakin laitteilla on. Kannattanee, jos on tilattuna usean palveluntarjoajan kanavia.
    Papparainen
  • Eikö Elisa saanut palautetta joltain virastolta, että laitteen lukitus on laiton. Eli jätelaki tais kieltää tahalleen aiheutetun jätteen syntymisen, eli asiakkaan ostama laite pitää jollain tavalla toimia ilman tilausta.

Elisan ratkasu kunnolla virheilmoituksia useana päivänä ja lopulta laite ilmoittaa ei tilausta ja voi virittimen kautta kanavia katsoa, ei muuta. Dna:lla jos suoratoisto toimii ja ei viritin niin taitaa olla laillinen. Yle Areena hävisi elisasta kun boksi keksi tilauksen päättyneen

Paremmin tuo elisan boksi toimii ilman tilausta, mutta on kyllä surkea verrattuna mihin tahansa tavalliseen digiboksiin.
    Sami