Hubin kovalevy surisee

Kovo surisee kun painaa laitteet päälle. Sitten ääni katoaa.

Kommentit

• Se surina on ihan normaalia.

Pekka
  • Laite alkanut surista vasta taannoin, ei uutena  Laite n.3v vanha.
    Ippe
  • Koska Hubi käyttää tavallista kovalevyä, jossa siis on liikkuvia osia ja tästä johtuen kovalevyt menevät usein kovassa käytössä n. 3-5v aikana rikki. Jotkin kovalevyt voivat toimia hieman pidempään. Usein erikoiset äänet, joita ei aikaisemmin ole kuulunut, voivat viitata siihen että kovalevy on menossa rikki.
    mie
  • Ensin surisee tai hurisee,sitten ääni kovenee voimistuu ajanmittaan.
    Sitten alkaa kuulumaan naks,naks,naks.
    Senjälkeen ei enään kuulu mitään.
    Levy kestää aikansa,yleensä muutamia vuosia.
    Tietenkin käyttö ratkaisee.Saako hubin levyn kuntoa tarkastettua millään ohjelmalla.Tietokoneiden levykuntoa voi tarkistaa
    Chrystal-DiskInfo ohjelmalla.

BQ24
  • Kiitos vastauksista. Kun kuuluu nirks, narks levy on kaput.
    Ippe
  • Miksi yleensä Dna käyttää noissa huvittavissa huvitushubeissaan,
    vielä kivikautisia HDD levyjä.
    Miksi ei SSD levyjä,tai M2 SSD levyjä.

BQ24
  • Raha ratkaisee. Kun halvalla ostaa ja kalliilla myy, niin siitä osakkaat tykkää.
    PW
  • Jossain oli juttua,että noissa Dna huvitushubeissa olisi brändätty Dna oma kovo.Mikään muu kovo ei sitten toimisi,vaikka itse saisi vaihdettua toisen kovon tilalle.
    Onko asia todellakin näin.Korjatkaa jos olen väärässä.
    Rahastus haisee..
    Itse en omista huvittavaa huvitushubia.
    Enkä tule omistamaankaan.

BQ24
  • Kyllä se lienee DNA:lle brändätty, koska siihen kiintolevyyn on tehty DNA:n omat salaussysteemit, joten koteloon asennettava toinen kiintolevy ei siinä toimisi.
    Ei tule minullekkaan tuota huvitusta eikä siihen liitettävää kiintolevyä.
    Tyydyn tallentavaan boxiin ja TV-korttiin. Tarvittaessa käytän tietokonetta liitettynä TV:n.
    PW
  • Kyllä tuo DNA kovalevy esim. windowsissa näkyy, mutta levyn sisältö itsessään on suojattu. Kyllä koteloon voi toisen levyn vaihtaa ja sitten se alustun DNA hubin kautta. Kaikki kovalevyt on samaa kuraa ja suojaus vain tekee levystä lukukelvottoman muille laitteille (esim certeillä toteutettuna).

Jos on tallenteita kovalevyllä ja siirtää kovalevyn toiseen hubiin on tilanne sama eli levy toimii vain hubilla jolla levy on alustettu.

Esim, hubin vaihdon yhteydessä tallenteet ei enää toimi. Jos on paljon tärkeitä tallenteitaa niin silloin hubin korjaus on vaihtoehto jottei menetä tallenteita.

Myös jos päätät hubin sopimuksen DNA:ta niin tyhjentävät laitteesi niin ettet voi enää katsoa vanhoja tallenteitasi.

Tomppa
  • Android se tässä salaa kovon. Mulla muuten pirstoutui kovo siis ei fyysisesti, että piti sen takia formatoida.
    Tuomas Raatikainen
  • Kovalevyn sisällä oleva pyörivä levy kuluu ajan myötä. Hubin käynnistyksen yhteydessä kovalevy saattaa ajoittain tehdä levyn eheytyksen tarkistuksen, joka aiheuttaa enemmän ääntä kuin normaalikäyttö.