Huijaus liikkeellä?

Tänään kun olen kännykälläni ollut erilaisilla nettisivuilla, on yhtäkkiä sivuvaihtunut DNA:n nimissä olevaan sivuun, jossa ilmoitetaan minun voittavan palkinnon, jos osallistun kyselyyn. Toisella kerralla kun näin kävi, meni koko kännykkäni jumiin ja avasi loputtomasti uusia välilehtiä enkä voinut pysäyttää asiaa. Onko muilla ollut tätä samaa ja onko DNA tietoinen tästä? Vai onko kyseessä aito asia ja DNA sai juuri kännykkäni sekaisin?
Hämmentynyt ja peloissaan Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei, olemme tästä tietoisia ja tämä on meillä selvityksessä, kyse ei ole DNA:n ilmoituksesta tai kyselystä.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei!
    Minulle tuli tällainen tekstari kaksi päivää sitten. Huom en ole dna:n asiakas ja siksi kiinnittikin huomiota. Tämä siis tiedoksenne.

TÄRKEÄ ASIAKASTIEDOTE.

Olemme päivittäneet 4G-verkkoamme. Päivityksen myötä on huomattu, että joissain puhelimissa esiintyy käyttöongelmia.

Varmistaaksesi puhelimesi toimivuuden, tarkasta että puhelimeesi on asennettu viimeisin ohjelmistopäivitys. Jos ohjelmistoa ei ole päivitetty, päivitäthän sen mahdollisimman pian.

Tarkemmat päivitysohjeet löydät oman puhelinmallisi kohdalta täältä bit.ly/2RAjQSL

Ongelmatilanteessa soita asiakaspalveluumme 044 144 044 (normaalihintainen, arkisin 9-16, la 9 – 16.30)

Pahoittelemme tilanteen vuoksi koitunutta harmia.

Terveisin,

DNA

Eveliina Havu
  • Hei Eveliina!

Kyseessä on meidän Huawei puhelimiin lähettämä tiedote, osassa laitteista on havaittu ongelmia toiminnassa 4G verkon päivityksen jälkeen ja uusin ohjelmistopäivitys korjaa tilanteen. Lyhennetty linkki johtaa sivulle https://www.dna.fi/tuki-puhelimet?page=device/huawei
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Viesti tuli Samsung-puhelimeen...
    Eveliina Havu
  • Onko tietokoneeni nyt vaarassa, jos tämä kyseinen sivu on tullut jo näkyviin omalla tietokoneella?
    Anu Mylläri
  • Hei Anu!

Tämän vuoksi ei vielä ole syytä huoleen. Ongelmia saattaa tulla vasta sitten, jos näille huijaussivuille antaa omia tietojaan tai klikkaa sivujen sisältöjä. Erilaisten huijausarvontojen tarkoituksena on useimmiten tietojen kalastelu. Huijaussivulle annettujen tietojen avulla sinulle voidaan esimerkiksi lähettää roskapostia tai kytkeä päälle kuukausimaksullinen tilaus.

Kun tällainen huijaussivusto tulee vastaan, älä missään nimessä anna omia tietojasi ja sulje kyseinen sivu pikimmiten.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Nyt tuli minullekin sama viesti, avasi uuden selainikkunan jossa ilmoitti minun saavan arvokkaan lahjan "DNA:n uskollisena asiakkaana". Tyypilliset nettihuijauksen elementit näkyivät, eli epämääräinen URL, yhtäkkinen ikkunan avautuminen (palveluntarjoajat eivät toimi näin) ja hirveä kiire klikata osallistumisnappia, kun viimeisiä palkintoja juuri viedään. Suljin selaimen ja täältä onneksi löytyi sitten selitys sekä kohtalontovereita.
    Säikyttely jatkuu
  • En ole dna:n asiakas ja minulle tuli myös pöytäkoneelle
    mitään klikkaamatta toistamiseen osallistumisilmoitus
    juhlakilpailuun, jossa vain 2 kahdeksasta palkinnosta
    jäljellä. Näyttävät sivut, joissa pari virhettä kielellisesti.
    Onneksi mainittu IP-osoitteeni ei ollut minun, niin
    tajusin heti, että kyse on huijausviestistä enkä jatkanut
    eteenpäin vaan suljin. Ja hetken päästä uusiksi.
    Tämä sivu löytyi helposti googlaamalla. Voisi tietenkin
    jossain ilmoitella, että huijausviestejä on liikkeellä dna:n
    nimissä?
    huijausviesti pöytäkoneelle
  • Mulle tulee tuo viesti faceen kun pelaan farmville peliä niin se tukkii koko näytön. Tulee myös suomi 24 keskustelu sivuille. Luulin virukseksi ja nollasin läppärini mutta ei auttanut.
    Mika
  • Tänään tuli jälleen huijausviesti osoitteesta:
    eu.tsukijiinsidemarket.icu, eilinen oli eri osoitteesta.
    huijausviesti pöytäkoneelle
  • Minulle pompsahtanut useampaan otteeseeen läppärin näytölle "Hyvä DNA Asiakas, Onnittelut. DNA järjestää vuosipäivä juhlat.." jne ja olen kuulemma voittanut ilmaisen palkinnon. Kirjoitusvirheistä päätellen on huijaus.

Olen vain sulkenut sivun enkä ole vastannut kyselyyn.

Miten tästä pääsee LOPULLISESTI eroon ?
    IlkkaT
  • onko tämä siis huijaus koska itselleni tuli semmoinen sivu vastaan  että jos vastaan muutamaan kysymykseen ja sitten voin voittaa itselleni samsung galaxy s10+ puhelimen. onko tämä jonkin lainen virus? vai lähteekö se sitten pois?
    juho
  • Juho, se on huijaussivu. Ei kannata vastata kysymyksiin vaan sulkea sivu.
    IlkkaT
  • No niin. Ilmeisesti olen siis sellaisen uhri, kun menin klikkaamaan samaista "voitit Samsungin". DNA:n sivujen tyyli ja se, että meillä tosiaan on DNA:n netti ja tiesivät IP-osoitteen, niin tuntui uskottavalta. Tajusin vasta, kun pyysivät luottokortin tietoja...

Maria
  • Toisessa keskustelussa tuli hyvä vinkki jos ilmoitus tuntuu tulevan jatkuvasti selaimeen, poistakaa selaimen historiatiedot jolloin samalla evästeet poistuvat selaimesta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ei auta selaushistorian poistaminen. Tulee silti edelleen. Todella rasittavaa! Mikäli kohta ei löydy ratkaisua, itse vaihdan ainakin 4g liittymän toimittajaa.
    Tuomo
  • Mitä tästä mahdollisesti seuraa, menin vastaamaan kysymyksiin ja annoin nimen,osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen? Tajusin vasta, kun pyysivät luottokortin tietoja, että se olikin liian hyvää ollakseen totta.
    Johanna
  • Hei Johanna!

Jos ehdit antaa yhteystietosi, on todennäköisin seuraus roskaposti.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Ei auta palvelun toimittajan vaihto...
    Mulle tulee vastaavia viesti sivuja Telialta...
    Jonka nettiliittymä mulla on...
    Make
  • Tässä näyttäisi auttavan selaimen historiatietojen sekä evästeiden poistaminen ja tarvittaessa selaimen uudelleenkäynnistys, mikäli ongelmana on ilmoituksen pomppaaminen näytölle jatkuvasti.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Minulla ei ole edes auttanut historia tietojen ja evästeiden poisto.. On ärsyttävää että ponnahtaa kyseinen huijaus viesti eteen läppärillä. Eikö asialle tosiaan muuta voi tehdä. Poliisille ip osoite mistä se tulee ja tekijä vastuuseen.
    MPA
  • Tuntuu tämä epidemia pahenevan. Selainhistorian poisto eikä evästeiden poisto auta. Onko DNA ilmoittanut asiasta Traficomille ja poliisille?

PE
  • Ei nettiä puhelimessa mutta viesti tulee Asus VivoBook Pro 17 koneelle välittömästi kun olen pelannut Windows10 mukana tullutta Solitaire pasianssia ja suljen sen. Ei onneksi muuten ja sulkeutunut joka kerta helposti oikealla ylhäällä olevasta rastista kuten muutkin sivut.
    Helena
  • Tämä välillä puhelimeeni ilmestyvä (mukamas) ”DNAn asiakaspalvelusta” tuleva ”vuosipäivä/ilmainen palkinto” sivu vaikuttaa tulevan osoitteesta (jos nyt tällä on jotain merkitystä kun huijareista kyse): eu.marketwatchquito.icu

Kirjoitusvirheet kuten ”oletko tyytyväinen DNAen?” paljastavat myös feikkisivuston. On kyseenalaista kannattaako nykypäivänä klikata ylipäätään mitään ns. kilpailu/palkintosivuja. Tuskin niistä on kukaan koskaan mitään voittanut - todistettavasti ainakaan.
    E
  • Vaikuttaa jo edipedialta. Äsken työpaikkani työasemalla avasin Firefox-selaimen ja kirjauduin eBay sivustolle, niin muutaman sekunnin päästä tuo huijaussivu korvasi selainistunnon. Vaikka kuinka palomuurit, virustorjunta yms ovat siis ajantasalla. Veikkasin itse aluksi, että huijaussivu laukeaa jostain "viritetystä" mainoksesta, mutta eBay sivustolla ymmärtääkseni on vain eBayn omia mainoksia, joten kovin yllätyin että huijaussivu ilmeni myös eBay:n yhteydessä.
    Marko
  • @Marko

"Veikkasin itse aluksi, että huijaussivu laukeaa jostain "viritetystä" mainoksesta, mutta eBay sivustolla ymmärtääkseni on vain eBayn omia mainoksia, joten kovin yllätyin että huijaussivu ilmeni myös eBay:n yhteydessä. "

Niinpä.

Kyllä hakkereilla on keinot ujuttaa ihan rehellisillekin sivuille jos vaikka millaisia haitakkeita eikä ne päällepäin näy. Kun käyttäjä vierailee sivustolla , niin ne haitakkeet latautuvat sivun mukana käyttäjän laitteelle.

Tuskinpa eBaykään immuuni on hakkeroinnille. No ei sitä aina tiedä mistä haitake on tullut ja kuinka kauan koneella majaillut ennen kuin aktivoituu ja mikä sen laukaisee.
    Veikko
  • Minulle DNA-huijaus ilmestyi kirjauduttuani ulos Outlookista (jolloin avautuu msn.com -etusivu). Uutisia lukiessani pongahti mitään klikkaamatta sitten auki "kysely", jonka osoitteena oli eu.attractinsmagazine.icu. En vastannut "kyselyyn".
    Marja-Liisa Hirn
  • Täällä pomppaa esiin tätä DNA esimerkkiä suuresti muistuttava "Elmo" internet palvelutarjoajan tarjous. Palkintona samat puhelimet ja yhä uudestaan uusiutuva päivämäärä. En saa näillä ohjeilla lähtemään vaan palaa aina uudestaan. Olen poistanut Chromesta hiemankin epäluotettavat laajennukset, sekä kaikki ehdotetut perus selaustiedot. En oikein itse enää keksi mitä kannattaisi seuraavaksi kokeilla? Koko Chrome?
    Kari Honkala
  • Vastaavaa huijausta tehdään näköjään myös Telian nimissä:
    https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/8dddf251-ace1-40f7-a9e3-7708398c6b07
    huijausviesti pöytäkoneelle
  • Hei poikani gsm on hakkeroitu sulkekaa puhelin välittömästi, puhelinpalvelunne on suljettu. Löydätte poikani tiedot nimelläni. Hän soitti puoli tuntia sitten eli 18:38.
    Siv Rehnström
  • Hei Siv!

Tukisivusto on julkinen keskustelupalsta, joten tätä kautta emme voi mitään liittymämuutoksia tehdä. Tilapäinen sulku onnistuu Minun palveluni kautta tai soittamalla 24/7 palvelevaan maksuttomaan vikapäivystyksen numeroon 0800 300 500.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Timo Vuorinen
  • Timo Vuorinen
  • Tässä tosiaan kyseessä huijaus, joten näihin kyselyihin ei kannata mennä vastailemaan vaan sulkea heti.