HUMAX HDPVR-1000C tallenteet ulos ?

Digisovitin jää tarpeettomaksi kun vaihdamme älytelevisioon. Saako digisovittimen kiintolevyllä olevat tallenteet mitenkään ulos ulkoiselle kovalevylle/muistikortille?

Jos voi kannattaako? Formaatti? Toistettavissa jollain videon katseluohjelmalla?

Yksi mahdollisuus on käyttää älytelevisiota vain näyttönä (kuten nytkin) ja tuoda signaali edelleen digiboksin kautta. WiFin avulla pääsee kuitenkin nettiin.

Risto Sajaniemi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Et voi tallenteita toistaa muulla laitteella, kun mihin ne on tallennettu. Boxi tekee oman salauksensa tallenteisiin. Eiköhän ne voi ulkoiselle kiintolevylle siirttää, mutta toisto siitä ei onnistu muun laitteen kautta.
    PW
  • Jos tuo boxi on WBOX HD:n klooni, niin tallentaminen ulkoiselle kiintolevylle ei onnistune.
    PW
  • Kyseessä ei ole mikään klooni, vaan alkuperäinen Humaxin valmistama boksi, joka tunnetaan myös Welhon brändäämänä wboxina. Sama laite, sama softa. Ensimmäiset mallit myytiin Humaxin logoilla ja HDPVR-1000C nimellä. Vasta myöhemmissä erissä tuli sana nimi wbox mukaan.

Wboxista on mahdollista siirtää kaikki tallenteet ulos, mutta vain salaamattomilta kanavilta tallennetut ovat salaamattomassa muodossa. Jos tallenteen alkuperäinen tiedostokoko on yli 4GB, niin siirrossa pitää käyttää EXT3 formaatin kovalevyä, koska FAT32 ei tue yli 4GB tiedostoja. Boksi tukee vain FAT ja EXT2/3 formaatteja. Tiedostoista .ts on varsinainen tallenne ja sen voi toistaa esim. VLC playerillä tai mpc-hc. Nykyäänhän kaikki "ilmaiset" HD-kanavat ovat salaamattomia ja tallenteet voi siirtää talteen. Jos kyse on vanhoista tallenteista tai maksukanavilta tulleita, niin sieltä löytyy myös salattuja ohjelmia, joita et siis voi boksin ulkopuolella katsoa.

Siirto on hidas, joten varaa siihen aikaa esim. yön yli sarjasiirtona.
    Hande
  • Vanhoilla tallenteilla tarkoitin, että jos ohjelma on tallennettu, kun kyseinen nykyään vapaa HD-kanava oli vielä salattu. Jossain alkuvaiheessahan YLE HD:kin lähettettiin salattuna.
    Hande
  • Olen ymmärtänyt, että Wboxeissa tallenteet ovat blokkimuosossa, eikä yhtenäisenä tiedostona. Jos siirrän Wbox HD3:ssa olevan ulkoisen kiintolevyt tietokoneeseen, en pysty VLC:llä toistamaan siellä olevaa salaamatonta ohjelmaa.
    Wboxit poikkeavat myös siinä muista boxeista, että ne tallentavat maksullisen ohjelman salattuna, joten toistettaessa pitää olla salauksen purkuun oikeuttava kortti boxissa ja ko. kanavan oikeudet pitää olla voimassa.
    PW
  • Wbox (tarkennetaan vielä tässä, että wbox1) ei ole mitään tekemistä wboxien 2, 2S tai 3 kanssa. Wbox oli Welhon ja sittemmin DNA:n brändi. Ensimmäinen wbox on/oli Humaxin rakentama laatulaite. Toimii edelleen itselläkin, vaikka onkin jäänyt kakkosboksiksi Vu+ laitteen myötä. Ensimmäisessä wbox hyrskyttää Linux kernelin päällä ja käyttää sisäisessä tallennuksessa EXT3 levyformaattia, jossa on muistaakseni 4 partitiota.

Jälkimmäinen huomiosi ei myöskään koske wbox1 laitetta. Salattujakin tallenteita voi toistaa maailman tappiin, kunhan Conax salaus on talleenteesta purettu jossain vaiheessa ja tallenne oma kovalevyllä laitekohtaisesti salattuna. Ulos siirrettynä näitä tallenteita ei kuitenkaan voi hyödyntää muuten kuin arkistoimalla. Uudelleen katsominen vaatii tallenteen siirron takaisin laitteeseen. Kokeiltu on.
    Hande
  • Pikainen vastaus tuotti epäselvän virkkeen. Tarkoitin:

Salattujakin tallenteita voi toistaa maailman tappiin, jos tallenteen Conax salaus on purettu jossain vaiheessa. Tällöin tallenne on omalla kovalevyllä laitekohtaisesti salattuna ja se ei ole sidoksissa enää Conax avaimiin.
    Hande
  • OK. Tallentaako tuo Humax kanavan salaamattomana ja tekee siihen oman salauksensa, kuten muutkin ei Wbox boxit?
    PW
  • Humax 1000C == wbox (1)
    Tallennus on täysin salaamaton, jos lähete ei ollut Conax-salattu.
    Tallennus on laitekohtaisesti salattu, jos lähete oli Conax-salattu ja se purettiin (eli kanavaan oli katseluoikeus ja kortti oli paikallaan) tallennuksen aikana.
    Hande
  • Humax 1000C/wbox(1) mahdollistaa tallennuksen myös ilman korttia. Tällaisen tallenteen Conax-salauksen voi purkaa myöhemmin ja sen jälkeen tallenne on kovalevyllä laitekohtaisesti salattuna.
    Hande
  • Wbox HD3:lla voi myös tallentaa ilman korttia maksukanaviakin, mutta ne tallenteet ei näy, kun kortin kanssa ja vain tietyn aikaa (näköjään).

Olen TV:n tallennuksia (Muistitikulle) yrittänyt purkaa tietokoneelle, ei ole onnistunut. Netissä on erimerkeille ohjelmia salauksenpurkuun, mutta ei ole kyllä toiminut sitten mikään ainakaan omakohtaisesti...