Huono kaista

Aikaisemmin 4g mobiililaajakaistalla antennin kanssa olen päässyt nopeuksiin 80-130 sisään ja 30-50 ulos ja nyt nopeudet on 15-40 sisään ja 30-45 ulos mikä mättää?? RSRQ on -3dB, RSRP -91dBm , SINR 26dB. Ainoa joka noista on hieman alhaalla on tuo RSRP joka saisi olla -89 tai alempi. Onko kaistan leveyttä pudotettu koronan takia? Puhelimella pääsen 40-50 sisään ja 10-20 ulos.
Pasi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Signaaliarvot vaikuttavat oikein hyviltä. Toki voimakkuus ei ole ihan timanttia. Mikä 4G-laite käytössä ja mitkä taajuudet tukiasemassa? Katso cellmapperista tarkemmin tiedot.
    jm82
  • Huawein b715 kotimokkula ja lukittu 4g 2100mhz. Noilla arvoilla pitäis olla kyllä nopeammat yhteydet. Täytyy varmaan antenneja vähän säädellä kunhan jää vapaalle töistä.
    Pasi
  • Älä nyt yhdelle taajuudelle sitä lukitse, jää muut käyttämättä!
    JJJ
  • Aikaisemmin kun se ei ollut lukittuna niin se vaihteli sitä taajuutta ja sitä tehden nopeudet oli hitaammat. Monta vuotta on toiminut lukittuna hyvin mutta nyt on nopeudet tippunu. Vois tuota koettaa mitä tapahtuu jos antaa mokkulan valita taajuuden itse.
    Pasi
  • Laitteiston ja liittymätyypin vaihdon jälkeen Oulun seudulla vähän syrjemmässä homma meni täysin perseelleen. Ennen hitaimmillaankin vanhalla ZTE:n purkilla sai 5-10 megaa sisään iltaisin vaikka tietää että nettiliikennettä riittää tällä perällä missä asutaan. Nyt ei jumalauta saa edes kunnolla ebayta selattua, kun tahmaa ja takkuaa niin maan perkeleesti. Latausnopeudet 0.8-2 megaa sisään. Ja pitäs olla "huippupurkki" Huawein B818 ja on varmasti bootattu ja konffattu tarpeeks monta kertaa että asetukset on taatusti kunnossa. Vaan kun ei niin ei. Täyttä paskaa koko liittymä, lähtee varmasti vaihtoon jos eivät saa pumpattua tehoja noihin linkkeihin lisää. Ei voi olla tuo modeemi näin paska!? Senttiäkään en saatana maksa enää enempää yhdestäkään liittymätyypin vaihdosta tai päivityksestä DNAlle.

Vertailuna, vaimolla kännykässä Elisan liittymä, just samaan aikaan testattiin, hänellä latausnopeus 38 megaa sisään (DNA Speedtestillä mitattuna) samaan aikaan kun tätä viestiä kirjoitan. Elisan omalla mittauksella melkein 100 megaa tuo tulos mutta siihen en ota sen enempää kantaa.

Nyt loppu pelleily
  • Ja sen verran lisään, että asiakaspalveluun otettu yhteyttä ja naapurilla samanlainen kombo laitteiston ja liittymätyypin suhteen - hän on valittanut koko ajan huonosta yhteydestä siitä lähtien kun sen laittoi, vanha ADSL toimi hänelläkin nopeammin kuin nämä rapapaskapurkit.

Oma DNA:han ei pääse kirjautumaan, salasana unohtunut ja nyt sitten kun lähetti pyynnön että vois uusia salasanan niin tulihan se vahvistus sieltä klo 19:33 (uusimispyyntö alla, linkki pyyhitty). Meili tuli siis valmiiksi jo 11 minuuttia myöhässä? Että semmosta.

Hei,
    Olet luomassa uutta salasanaa DNA:n itsepalvelukanavaan ja muihin sähköisiin palveluihin.
    Jatka vaihtamaan DNA Tunnuksesi salasanaa tämän linkin kautta:
    https://sso.dna.fi/password/XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    Linkin voimassaolo päättyy:
    24.9.2020 19:22

Tämä saa olla tässä, meikäläisen asiakkuus DNA:lla loppuu huomenna, oli sitte joku määräaikanen soppari tai ei.
    Nyt loppu pelleily