Intelin verkkokortit ja windows 11

Olen etsinyt Intelin verkkokortilleni Windows 11 ajureita ja ohjelmaa, mutta heidän sivullaan mainitaan vain Windows 10, mutta ei Windows 11:ta.
Tietokone on ominaisuuksiltaan Windows 11 yhteensopiva, mutta tuo ajuripuute hieman arvelluttaa. Ei tuossa tässä vaiheessa ole ongelmaa, kun Microsoft ei vielä ole päivitystä tyrkyttänyt asennettavaksi, mutta olisi ikävä yllätys jos verkkokortti ei siinä toimisikaan.
Vähön vaikuttaa, että Intel on jälkijunassa.

Kommentit

• Intelin kortit on kautta-aikain olleet ongelmallisia. Kannattaa vaihtaa toimiviin. Hyvä valinta on pari vuotta markkinoilla olleet Aquantian AQC100 piiriin pohjautuvat kortit, esim Asukselta (Asus XG-C100C) alle satasella. Toimii win11 ja on hyvä valinta pitkälle tulevaisuuteen. Edellinen kupariportilla, sfp+ portilla löytyy myös jos niitä harrastaa.
    SK
  • kannattaa asentaa win 11 ilman että se hakee päivitykaet, tällöin mennään vahoilla ajureilla. päivitykset tulee silloin vähitellen
    Tuomas Raatikainen
  • Tuo kortti on emolla yhdyssrakenteisena oleva  10(GbE) kortti. En sitä viitsisi vaihtaa toiseen. En edes tiedä, saisiko sen biosissa disabloitua.
    Microsoft ei ole vielä Win 11 päivitystä tarjonnut tähän koneeseen, joten lienee viisainta odottaa päivityksen tarjoamista, eikä asenttaa sitä nyt.