Internet on tuskaisen hidas

Otettiin se 150m 4g nettiyhteys. Ping on hyvä, mutta lataus on puolet siitä, mitä oli langallisessa yhteydessä telialla.
Ping 18
Jitten 14
Lataus 8.7
Lähetys 11.7

Ei sen nyt tarvitse aina olla 150m mutta 8.7m on ihan liian hidas.

Käytössä on se mokkula, joka tuli liittymän mukana ja ne antennit. Uusin päivitys.
B715s-23c

Mitäs pitäisi tehdä?

Kommentit

• JJJ
  • Ei tuosta artikkelista paljon koostu. Kiitos kuitenkin. Olen kokeillut siirtää purkkia eri paikkoihin, mutta ei auta. SINR on vissin aika huono.

RSRQ
    -14dB
    RSRP
    -107dBm
    SINR
    -6dB
    PLMN
    24412
    Kaista
    LTE 800MHz
    ALA
  • Onko siellä sun tolpassa muuta taajuutta kun 800 Mhz. sen voi katsoa Cellmapperista. Tuo modeemi osaa käyttää useaa taajuutta, ja olen ymmärtänyt, että jos se käyttää vaikka 800+1800 Mhz, niin tuossa lukisi "KAISTA 1800 MHZ" ja se alempi jää näkymättä. Eli tuo on nyt vain 800MHZ linkissä ja  siltä tuskin voi kauheasti odottaakaan.

Ulkoiset antennit kannattaa laittaa tuo signaali on muutenkin todella surkea.
    RSRP Arvo Selitys
    > -70dBm - -79dBm Erinomainen
    -80dBm - -89dBm Hyvä
    -90dBm - 100dBm Kohtalainen
    -101dBm - 110dBm Heikko
    < - 110dBm Todella heikko signaalia tai ei ollenkaan

Eipä se 1800MHZ kyllä kanna tuonne, jos ei 800:kaan tuon paremmin tule...

Täältä löytyy kanssa mitä arvoja pitäisi saada aikaan:
    https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka
    JJJ
  • Taitaa olla hankalaa vetää antennijohto seinästä läpi. Ehkä täytyy laittaa purkki ulos veden kestävään laatikkoon... Ja ostaa satasen edestä usb langattomia verkkosovittimia.........
    ALA
  • Mites tässä pitäs tehdä kun hankittu 300megan netti ja purnukka on kiinni tuossa pleikkarissa lan kaapelin kanssa ja antaa vaan semmoset 20-30mb/s mikä on aivan jäätävän surkea latency/ping on jotain 40-60 :D?
    Jappe
  • Kannattaa hankkia kiinteä nettiyhteys, jos sellainen on vaan saatavilla.
    jm82
  • Saatavilla on hybridi, joka sekoaa täysin. Pelit ei toimi kunnolla.
    ALA
  • Huonothan nuo signaaliarvot ovat. Kannattaa kokeilla esim Iskran ulkoisilla antenneilla auttavatko nopeuteen. Myös toisten operaattorien kokeilemista prepaid kortilla suosittelen.
    jm82
  • Ei ole rahaa ostaa mitään prepaideja tai antenneja.
    ALA
  • Viitosen luokkaa taitaa prepaid kortti maksaa ärrällä, mutta jos rahaa ei ole sijoittaa yhtään niin todennäköisesti ei ole sitten muuta tehtävissä kuin mennä niillä nopeuksilla, jota tulee.
    jm82
  • Mitäs pitäisi tehdä?

Hankkia kiinteä laajakaista, jos sellainen on saatavilla.

Mobiiliverkon solussa - joka on lähinaapurustosi kokoinen - kaikki käyttäjät jakavat saatavilla olevan kaistan, sitä taas voi olla saatavilla alueen mukaan esimerkiksi 150, 300 tai jopa 600 Mbit/s. Asiaa monimutkaistaa tietysti se, että eri kanavien ja taajuusalueiden solut voivat olla erimuotoisia ja kokoisia, sekä monet muut tekijät, joista yksikään ei auta yhtään sen kaistan lisäämisessä.

Haluan vain muistuttaa siitä, että Internet-palvelun toteuttaminen langattomasti on luonnostaan haastava tehtävä.

Erinomaisia tietolähteitä JJJ!
    AP
  • Jos hybridilaajakaistassa nyppii latenssin vaihtelu, voi siitä napata SIM-kortin pois, jolloin se voi käyttää vain kiinteää yhteyttä.
    AP