Internettiä

Vain osa nettisivuista aukeaa selaimessa (Safari). Esim. Iltasanomat aukee, MTV ei. Suurin osa ei aukea, mutta monet toimivat normaalisti. Olen käynnistänyt "boxin" uudelleen monta kertaa, samoin tietokoneen
Juha S

Kommentit

• Olettko tyhjentänyt selaimen välimuistin ja evästeet?
    Mitä tarkitat "boxilla"?
    PW
  • Boxi = modeemi (ED500A). Olen resetoinnut sekä käynnistänyt uudelleen modeemin. Selaimen historian ole poistanut ja tietokoneen uudelleen käynnistänyt. Selain on Safari.

Jos tietokoneesta laittaa ethernet-johdon suoraan seinään, kaikki toimii normaalisti, mutta silloin ei toki ole wifiä! Eli "ongelma" kulminoituu modeemiin..... Olen kokeillut kahdella pöytäkoneella, kahdella läppärillä ja yhdellä tabletilla. Kaikki oireilevat saman kaavan mukaan.

esim. nämä osoitteet eivät toimi
    https://www.mtvuutiset.fi
    https://www.telsu.fi
    jne.
    Juha S
  • Eivätkö nuo toimi langallisellakaan yhteydellä?
    Resetoi se modeemi kunnolla. Kun modeemissa on virta päällä, paina reset-nappia tulitikulla tms. yhtäjakoisesti 30 sekunnin ajan.
    PW
  • Jos vain osa sivuista toimii on ongelma yleensä korjattu tietokoneen ja modeemin uudelleenkäynnistyksellä, oletkin jo rajannut ongelman vain modeemiin joten tässä modeemi voi vaatia vielä resetoinnin https://www.dna.fi/dna-xdsl-modeemi-ed500a#vianselvitys
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Olen tehnyt tuo modeemin resetoinnin siitä pienestä aukosta, ei auta. Joo, ethernet piuhalla kaikki sivut toimiin, muttei modeemilla. Kummallista.

Alle vuosi sitten tuo modeemin on uusittu. Silloin lakkasi toimimasta kokonaan. Valot paloivat oikein, mutta netti ei kulkenut sen läpi. Piuhalla silloinkin kaikki toimi. Kun oli >2v vanha, ei takuuta ollut.
    Juha S
  • Voisi olla IPv6 ongelma reitityksessä "modeemin"kautta. Testaa reitittimenläpi ja ilman (pelkällä ethernetillä) miten tulee Ipv6 osoite laitteelle ja onko eroa:
    https://test-ipv6.com/
    Pena
  • Juha: Onko sinulla muita laitteita kytketty modeemin ehernet-liitännän ja tietokoneen välille?
    Tarkoitathan sillä pienellä reiällä tuota: Modeemin palauttaminen tehdasasetuksille
    Nollatessa modeemi tehdasasetuksiin, palautuvat sen alkuperäiset asetukset ennalleen. Paina Reset-nappia 30 sekunnin ajan. Modeemin merkkivalot välähtävät yhtäaikaisesti merkkinä tehdasasetusten palauttamisesta.

PW
  • Reitittimen palomuuriasetuksiakin voisi katsoa.
    PW
  • Kiitos kommenteista! Vika selvisi ja vieläkin ihmetyttää, miten se voi vaikuttaa niin, että vain osa nettisivuista latautui (ja aina vain samat). Olen lukenut samantyylisestä oireilusta, mutta en osaa sanoa, mikä niissä on lopulta ratkaissut.

Vika oli siis Ethernet RJ45 LAN kaapelissa!!! Sen vaihtamalla ongelmat katosivat. Testasin pari kertaa ja laitoin "viallisen" kaapelin takaisin ja samat ongelmat palasivat. Uudella kapelilla ongelmia ei ollut. Tuo oli siis se kaapeli, joka lähtee modeemista seinän ethernet pistokkeeseen. Aivan älytön juttu, ei voi muuta sanoa!
    Juha S
  • Ehkäpä ethernet-kaapeli olikin ristiinkytketty, eikä  reititin sitä osannut käyttää.
    PW
  • Kaikki oli aikaisimmin toiminut samalla kaapelilla aikaisemmin. Nyt olin viikon lomalla ja virta oli kytketty modeemista pois. Kun palasin kotiin, laitoin virrat päälle ja ongelmat alkoivat. Mihinkään muuhun ei koskettu, kuin virtakytkimeen....
    Juha S
  • PW kirjoitti: "Ehkäpä ethernet-kaapeli olikin ristiinkytketty, eikä reititin sitä osannut käyttää. "

Kaikki uudemmat modeemit ja reitittimet osaa kyllä käyttää myös ristikytkettyä kaapelia, ne osaa "haistella" sen onko kaapeli suorakytketty vaiko ristikytketty.
    Jari
  • Kysymys kuuluukin, etä myykö DNA nykyaikaisia laitteita? Kokemukset niistä eivät ole kovin kehuttavia.