iPhone (iOS) > Android - yhteystietojen siirto

Puhelimen yhteystiedot tallentuvat omalle iCloud-tilillesi jonka olet luonut puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Tunnus on käytännössä sama asia kuin Apple ID.

Sinulla tulee myös olla Google-tili, jolla käytät uutta puhelinta. Tili luodaan puhelimen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä, mikäli et tiliä ole vielä luonut.

https://www.youtube.com/watch?v=JLZ6uuHFSb8

Kohta 1: Kopiointi vanhasta puhelimesta
Kun nämä ovat kunnossa, mene tietokoneen selaimella osoitteeseen https://www.icloud.com ja kirjaudu sisään iCloud-tilille Apple ID-tunnuksellasi.

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen Yhteystiedot.

Tallennetut yhteystiedot avautuvat sivulle ja sinun tulee valita kaikki yhteystiedot. Helpoiten tämä onnistuu klikkaamalla ensin ylintä yhteystietoja, rullaa tämän jälkeen sivulla alas, pidä näppäimistön Shift painiketta pohjassa ja klikkaa alinta yhteystietoa.

Klikkaa vasemmasta alalaidasta rattaan kuvaa ja valitse Vie vCard. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 2: Tallentaminen uuteen puhelimeen
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu sisään omalla Google-tililläsi.

Klikkaa sivun vasemmassa palkissa kohtaa Lisää > Tuo > CSV- tai vCard-tiedosto. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin.

Avautuvalla sivulla klikkaa ylälaidasta Lisää > Tuo > Valitse kohdassa 1 tallentamasi tiedosto ja klikaa Tuo.

Yhteystiedot tulevat tämän jälkeen näkyviin puhelimeen, synkronoinnissa kestää joitain minuutteja. Puhelin on hyvä myös käynnistää vielä uudelleen.

Kommentit

• Eipä toimi. Minne tuo vCard tiedosto menee? "vie vCard." ja mitään ei tapahdu. Myöhemmin kun koitan googlen sivulla tuoda tiedosta, se pyytää minua manuaalisesti etsimään sen tietokoneesta? en tallentanut sitä minnekkään koska mitään sellaista vaihtoehtoa ei ollut? eikä tietokoneeni löydä vCard hakusanalla mitään

• Selaimesi tallentaa tuon tiedoston valitsemaasi kansioon ja tämä riippuu ihan täysin selaimen asetuksista. Suosittelenkin tarkistamaan selaimen asetuksista mihin selain tallentaa lataukset ja avaamaan tämän kansion

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Katsoin selaimeni asetuksista latausten tallennuspaikan ja löysin paikan koneeltani, mutta siellä ei ole tätä vcard-tiedostoa. Mihinköhän se tallentuu, jos minnekään?

• Itse sain toimimaan siten että ensin valitsin kaikki kontaktit, sitten rattaan kuvasta painoin hiiren vasemmalla napilla Vie vCard, niin sillon se talletti vcf:n Downloads hakemistoon. Selaimena Chrome.

• Törmäsin samaan ongelmaan. Ei onnistunut Chromella, eikä IE:llä. Lopulta sain tiedoston tallennettua Firefoxilla.

• Minullakaan ei ensin onnistunut tallentaminen (mitään ei tapahtunut kun painoi vie vCard), mutta kun valitsin ensin "päivitä yhteystiedot" niin sen jälkeen sain tallennettua tiedoston joka löytyi ladatut tiedostot-kansiosta.

• Tietojen siirto onnistuu nykyisin helpommin lataamalla Samsung Smart Switch Mobile uuteen puhelimeen ja käyttämällä sitä.