iPhone (iOS) > Windows Phone - yhteystietojen siirto

Puhelimen yhteystiedot tallentuvat omalle iCloud-tilillesi jonka olet luonut puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Tunnus on käytännössä sama asia kuin Apple ID.

Sinulla tulee myös olla Microsoft-tili, jolla käytät uutta puhelinta. Tili luodaan puhelimen ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä, mikäli et tiliä ole vielä luonut.

Sinulla tulee myös olla Google-tili, jolla käytät esim. Gmailia tai Google hakua.

https://www.youtube.com/watch?v=b3SLl-Vk6qg

Kohta 1: Kopiointi vanhasta puhelimesta
Kun nämä ovat kunnossa, mene tietokoneen selaimella osoitteeseen https://www.icloud.com ja kirjaudu sisään iCloud-tilille Apple ID-tunnuksellasi.

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen Yhteystiedot.

Tallennetut yhteystiedot avautuvat sivulle ja sinun tulee valita kaikki yhteystiedot. Helpoiten tämä onnistuu klikkaamalla ensin ylintä yhteystietoja, rullaa tämän jälkeen sivulla alas, pidä näppäimistön Shift painiketta pohjassa ja klikkaa alinta yhteystietoa.

Klikkaa vasemmasta alalaidasta rattaan kuvaa ja valitse Vie vCard. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 2: Tiedostotyypin muuttaminen CSV muotoon
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu sisään omalla Google-tililläsi. Voit myös luoda uuden tilin kirjautumissivulla.

Klikkaa sivun vasemmassa palkissa kohtaa Lisää > Tuo > CSV- tai vCard-tiedosto. Sivu voi tässä vaiheessa pyytää siirtymään vanhoihin kontakteihin.

Avautuvalla sivulla klikkaa ylälaidasta Lisää > Tuo > Valitse kohdassa 1 tallentamasi tiedosto ja klikaa Tuo.

Valitse tämän jälkeen Lisää ja Vie. Oletuksena tämä kopioi kaikki yhteystiedot, voit halutessasi valita mitkä tiedot haluat kopioida.

Valitse tiedostomuodoksi Outlook CSV ja paina Vie. Tiedosto tallentuu selaimelle valitsemaasi latauskansioon.

Kohta 3: Tallentaminen uuteen puhelimeen
Mene tämän jälkeen tietokoneen selaimella osoitteeseen https://outlook.live.com ja kirjaudu sisään omalla Microsoft-tunnuksellasi.

Klikkaa kirjautumisen jälkeen sivun vasemmasta ylänurkasta ruudukon kuvaa ja valitse Henkilöt

Valitse yläpalkista Hallinta > Tuo yhteystietoja > Gmail > Valitse kohdassa 2 tallentamasi tiedosto tietokoneelta ja klikkaa Lataa sivun ylälaidasta. Tiedot kopioituvat Microsoft-tilillesi.

Yhteystiedot tulevat tämän jälkeen näkyviin puhelimeen, synkronoinnissa kestää joitain minuutteja. Puhelin on hyvä myös käynnistää vielä uudelleen.